Miért tartják egyesek olyan ördögtől valónak a sorkatonaságot?
Sokan fel voltak háborodva, hogy felvetődött a sorkatonaság visszahozása.
Miért?
A sorkatonaságban semmi rossz nincs. A célja az, hogy egy erős, bátor közösséget kovácsoljon és megtanulják többek között a fiatalok, hogy mi a fegyelem, tisztelet és becsület!
Nem lenne ennyi vasalthajú, emós pojáca ha nem FÉRFIAK lennének.
Mi a problémájuk konkrétan a sorkatonaságot ellenző embereknek?
1. Katonaság miért csak férfiaknak? Már egy ideje egyenjogúság van. Egyet értek abban, hogy sokan nem ismerik a fegyelmet és a tisztességet, de ez nem csak a 20on éves srácokra, hanem a lányokra is jellemző.
2. Na a katonaság fegyelmet nem teremt. Ott, ameddig ott vannak igen. Eljönnénk és régi emlék.
3. 3 nagybátyám volt katona. 40 év körül nyugdíj, azóta az egyik alkoholmérgezésben halt meg, a másik 2 meg már elég közel van hozzá.
4. Idősebb családtagok mindig csak a szívatásról beszélnek, mint szép emlék
5. Van olyan lány ismerősöm aki katonának készül, és biztos vagyok abban, hogy jobb katona lesz, mint én valaha is lennék.
6.Ha bekerülnék katonának, tuti csak a hatalmam kiépítésének teljesítésére mennék, hogy aztán szivassam a nálam alacsonyabb rangban lévőket. De, lehet azt lőném először fejbe, aki behívott sorkatonának.
7. Azt a pénzt inkább az egészségügyre kellene költeni és az oktatásra.
"A sorkatonaság során szerzett alapvető ismeretek férfiak százezreinek életét mentheti meg. "
"Vukovár ostroma, Eszék ostroma stb.
Utcáról utcára folyt a küzdelem, hullottak a fiatalok, mint a legyek."
Azt akartad mondani, hogy Jugoszláviában nem volt sorkatonaság?
Semmilyen ideológia nem fogja jobbá tenni az embert, amelyet olyan emberek irányítanak, akik nem különbek, mint akiket irányítani akarnak. Semmilyen rendszer sem fogja ezt megtenni. A kérdező célja jó. De meg kellene találni a megfelelő módszert.
Az erkölcsös, tisztelettudó, becsületes embert az iskolában, otthon és az életben mindenhol kellene erre nevelni, nem a katonaságban.
Én személy szerint ezt tudom tenni: jó példát mutatok.
Ennél nincs alapvetőbb.
Teljesen mindegy hol vagy. Gyerekek vagyunk. A gyerekek első tanulási módszere az, hogy utánoznak.
A média azzal, hogy azt nyomja, hogy mindenki erkölcstelen, csaló, becstelen féreg, elülteti bennünk az egymás iránti bizalmatlanságot, egy hamis képet, amit mindenhova magunkkal viszünk, és aztán ezen keresztül nézzük a világot.
Pedig ez nem így van. A többség jó, és jót akar a többieknek is. Vannak férgek, de ha koncentráltan csak azt halljuk mindenhonnan, hogy mindenki az, akkor az bizalmatlanságot szül, és elterjeszti ezt a fajta hozzáállást.
A szülők hibázhatnak abban, hogy nem úgy viselkednek, ahogy a gyerekeiket szeretnék, hogy viselkedjenek, és aztán csodálkoznak, hogy olyanok lesznek mint ők, mert MINDENT másolnak, utánoznak. A tévé is nevelési eszköz. Ami abból folyik, olyan a világképünk. Nincs olyan ember, akire 0 hatással lennének ezek a dolgok.
Én tudom, hogy a jobb társadalom saját magammal kezdődik.
Mutassunk jó példát, egyenként, külön, külön.
"Miért tartják egyesek olyan ördögtől valónak a sorkatonaságot?"
Én nem vagyok az erőszak híve, és Te?
Vagy Te a gyerekeid erőszakkal neveled vagy csak mások gyermekeit akarod ilyen módszerrel nevelni?
A sorkatonaság mindenképpen erőszakos nevelés, az erőszak meg erőszakot szül. Ezért bukott meg a kommunizmus is.
Basszus, ennyi életképtelen sötét nyunyót...
Komolyan mondom, az európai ember megérett a pusztulásra.
37-es például az önvédelemhez való jogtól fosztaná meg az embert. Bravó.
Tudom, hogy ma az az trendi, hogy a férfiakat kiherélik és rózsaszín tütüben táncoló b*zikat nevelnek helyette, csak ezzel a magatartással a biztos pusztulásba halad a "civilizáció".
A muszlimok, sárgák lenyomnak minket, mint a bélyeget.
Nekem ismerőseim, akik voltak katonák, a bevonuláshoz képest a következő átalakulásokon estek át odabent:
1. Jobban kívánták a piát
2. Ha előtte nem dohányoztak, akkor már igen
3. Híztak 10-15 kilót
Eleinte örültek, hogy vége van, aztán rá pár hónapra hirtelen úgy kezdtek el beszélni a bent töltött időről, mint életük nagy pozitív eseményéről. (A hamis emlékszépítés.) És az élménybeszámolók 90%-ban arról szóltak, hogy hogy rúgtak, meg szívtak be, hogyan szívatták a kopaszokat, meg a fegyver nélküli szolgálatosokat. Emlékszem, amikor a 9 hónapot fél évre csökkentették, akkor egy ismerősöm, aki az utolsó 9 hónapos behívásban volt, röhögve mesélte, hogy a bajtársakkal már szövik a terveket, rendesen össze fogják törni az utánuk jövő kopaszokat, mert a r*h*dékok már csak fél évet lesznek.
És még sorolhatnám. Ezek alapján valóban úgy tűnik, hogy odabent az ember kemény fegyelmet tanul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!