Csak én látom azt, hogy a sorkatonaságot legfőképpen a frusztrált, sikertelen emberek támogatják?
"Anyádasszonynak minek katona?
Apádurad nem tudja rendesen kielégíteni és segítség kell?"
Na,pont az ilyen beteg emberektől mentsen meg az ég,hogy ilyenekkel kelljen nekem együtt lakni!
A kérdésre válaszolva,egyetemet végzett vagyok,bár nem mondanám magam sikeresnek.Egyszerű,szegény családból származom.
De,nem kívánok senkinek semmi rosszat.És nem másokon akarom levezetni a feszültséget.
84 éves nagyapám 2 gyerek apja, 6 unoka nagypapája és egy asszony szerető férje 60 éve.
Megélte a világháborút, harcolt 56-ban.
Az életét tisztességesen végigdolgozta.
Rendszeresen látogatjuk, támogatjuk. Boldog órákat töltünk el együtt.
Sikerekben és boldogságban gazdag életet tudhat maga mögött. Így élete alkonyán is egy kiegyensúlyozott, boldog öregúr.
Támogatja a kötelező sorkatonaságot!
"Támogatja a kötelező sorkatonaságot!"
Na és?
Mit na és?
Itt fröcsögtök, hogy csak a frusztrált sikertelen emberek támogatják a sorkatonaságot.
Leírtam egy példával, hogy rohadtul el vagytok tévedve.
Ezen mit nem értesz? Az olvasás vagy a szövegértés nem megy?
Amúgy elmondom, hogy mi a helyzet.
Gyáva, önző sz_r alakok vagytok, amit még magatoknak sem ismertek be, helyette tépitek a szátokat, hogy aki egészségesen gondolkozik az frusztrált meg boldogtalan.
Szálljatok már magatokba!
A sorkatonaság működőképes az olyan társadalmakban, mint Ausztria vagy Svájc, mert ott van egy jól kiépített katonai infrastruktúra, kulturált tiszti állomány (a kiképzők gyakran elég komoly pedagógiai végzettséggel bírnak, pl.) és általánosságban stabil viszonyok uralkodnak (tehát ha valaki elmegy a szolgálatra, annak nem kell amiatt stresszeznie, hogy elbaszott X időt az életéből, mert könnyen tud újra integrálódni a civil társadalomba).
Magyarországra jelenleg ez sajnos nem igaz. A sorkatonaság bevezetése számos negatív következményhez vezetne, kezdve az ellátási meg infrastrukturális nehézségekkel (a magyar katonaság nincs felkészülve sorkatonák nagy számának fogadására és elhelyezésére), folytatva azzal, hogy nem lenne elég képzett kiképző (a filmekkel eltérően, a fejlett hadseregek kiképzési stílusa nem az üvöltözésből meg szívatásból áll), plusz a kivándorlást is erősítenie. Erre még rakjuk rá azt, hogy a mai fiatal korosztályból felállított sorkatonáknak katasztrofálisan rossz morálja lenne, tehát a tényleges harci helyzetekben közel használhatatlanok lennének. Végezetül meg azt is vegyük figyelembe, hogy a mai geopolitikai viszonyok között egy román-magyar vagy hasonló háborúra közel nulla esély van. Tehát egy csomó időt, energiát és pénz költenék valami olyanra, aminek a hosszútávú hasznossága minimális.
A sorkatonaságot támogatókat szerintem alapvetően három csoportra lehet bontani. Valóban vannak olyan középkorú és idősebb emberek, akik meglehetősen frusztráltak és a "ha nekem kellett szenvednem, szenvedjen más is" mentalitáson működnek. Vannak olyanok akik gyűlölik a feminizálodó fiatalságot. Végezetül vannak olyanok, akiket a tényleges hazaszeret motivál. Szeretném hinni, hogy ez utolsó kategóriából van a legtöbb.
Véleményem szerint Magyarországnak valóban szüksége lenne egy ütőképes hadseregre (hisz minden eshetőségre fel kell készülni). Ezt viszont nem tömeghadsereggel, meg hasonló eléggé antikvált módszerekkel kell megvalósítani. Ehelyett az általam elképzelt magyar hadsereg relatív alacsony létszámú, de elit-képzéssel bír, jól felszerelt és erősen az aszimmetrikus háborúra koncentrál. Tehát információ-háború, kiberháború, intenzív manőverezés, gerilla taktikák, az ellenség pszichikai megsemmisítése lenne a cél. Egy ilyen hadsereggel szerintem sokra többre mennénk mint egy rosszul kiképzett, rosszul felszerelt, alacsony morálú, de nagy létszámú sorkatona-hadsereggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!