Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A demokrácia semmit nem ér...

A demokrácia semmit nem ér jólét és függetlenség nélkül?

Figyelt kérdés

Úgy értem, a demokráciához szükséges, hogy a lakosság aktívan figyelemmel kísérje a politikai életet és részt vegyen benne maga is.

Azonban, ha nincs meg a jólét és a létbiztonság, akkor egyszerűen sem idejük, sem energiájuk, sem pedig kedvük nincsen ehhez, ennélfogva nem működhet a demokrácia.

2016. jan. 12. 15:28
1 2
 11/15 MolotovPunk ***** válasza:

A liberalizmushoz az is hozzá tartozik,hogy arra szavazol akire akarsz.És őszintén elmondhatod a véleményed dolgokról.

A liberalizmushoz pedig hozzá tartozik a fejlődés és vélemény nyilvánítás is,Széchenyi és Kossuth is ezt hangoztatta anno.

2016. jan. 15. 01:39
 12/15 MolotovPunk ***** válasza:

Engem egyébként személy szerint nem nagyon érdekel az,hogy 1 évben egyszer a melegek felvonulnak (egy adott helyen.)

Azt pedig még nagyobb bohócságnak tartom,hogy a szélsőjobbos kemény mag oda megy kiabálni meg tojást dobálni...miközben hasznosabb dolgokat is tehetnének az ország érdekében.

2016. jan. 15. 01:45
 13/15 anonim ***** válasza:
51%

"A liberalizmushoz az is hozzá tartozik,hogy arra szavazol akire akarsz.És őszintén elmondhatod a véleményed dolgokról.

A liberalizmushoz pedig hozzá tartozik a fejlődés és vélemény nyilvánítás is,Széchenyi és Kossuth is ezt hangoztatta anno."

Ha eszerint gondolkodsz rögtön utána milyen jogon teszel a bohócságok közé relációt? Miért nagyobb bohócok akik tojással dobálnak, mint akik gerjesztve a feszültséget utcára viszik a szexualitást?

Képzeld engem egyik táborba sem lehet besorolni. Sem tojásdobáló, sem emberjogi aktivista nem vagyok. Ha viszont meg merek szólalni a témában egyből bekategorizál mindkét oldal az ellenség szerepébe. Mindkét oldal marha okosnak demokratikusnak és tisztán látónak gondolja magát, a valóságban meg egyik ideológia autoriterebb, mint a másik.

A reformkorban pedig maximum Kossuth volt liberális, a radikális nézetek pedig véres polgárháborúhoz is vezettek, amibe a megfontolt (konzervatív) haladás pártján álló Széchenyi történetesen beleőrült.

Még 40 év elnyomás, Bach korszak, abszolutizmus, és erőszakos véleményterror. Kösz liberális haladás.

A liberális Kossuth egyébként nem volt nagy haverja Széchenyinek.

Ha lett volna akkoriban 444, vagy hasonló objektív oknyomozó oldal, akkor arról írt volna, hogy Széchenyi a jobbágyfelszabadítás ellenes, a feudális rendszer ellenes tőkés szemétláda. A szegény ember ellensége.

Szemét Széchenyi...

Szóval ismerd a korszakokat barátom mielőtt dobálózol velük :).

2016. jan. 15. 02:56
 14/15 MolotovPunk ***** válasza:

Nagyjából tényleg el tudom fogadni azt,amiket leírtál utóbbi hozzászólásodban,de akkor mondd már meg nekem,hogy Svédország és Norvégia minek köszönheti a jólétét?

Szerintem főleg abban,hogy ott nagyon régóta liberális rendszer van,illetve sok dologban azok.

A bevándorlás dolgot tényleg elcseszték,de azt leszámítva szinte jóléti liberális országok ezek.

Unokabátyám 2010 óta Malmöben él és ott dolgozik,viszont szinte csak jót tud mondani a Svéd rendszerről,életről és bérekről.

Vannak persze negatív dolgok is,de az nagyon kevés...

2016. jan. 16. 00:25
 15/15 anonim ***** válasza:

Dehogy van ott liberális rendszer régóta. A konzervatív poroszos oktatás bástyái voltak ezek az országok. Amióta a liberális rendszer termeli a tanárokat jönnek is az első repedések a skandináv modellen.

Jókor voltak jó helyen, megengedhették maguknak a protekcionista gazdálkodást.

2016. jan. 16. 23:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!