A demokrácia semmit nem ér jólét és függetlenség nélkül?
Úgy értem, a demokráciához szükséges, hogy a lakosság aktívan figyelemmel kísérje a politikai életet és részt vegyen benne maga is.
Azonban, ha nincs meg a jólét és a létbiztonság, akkor egyszerűen sem idejük, sem energiájuk, sem pedig kedvük nincsen ehhez, ennélfogva nem működhet a demokrácia.
A demokrácia a rothadó kapitalizmus terméke, ahogyan a mai fiatalság is:
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__kulfoldi-politika__7..
Ebben az országban maximum látszat demokrácia van...
Ausztria továbbra is kis Amerika.Ott tényleg demokrácia van,itt meg nincs.
Mondjuk Ausztria Magyarországgal szemben sok mindenben demokratikusabb,pl osztrákoknál tisztességes bérek vannak,igazi középréteg is van ott,ami itt továbbra sincs.Ausztriában igazi szakszervezetek vannak,akik szembe mennek a kormánnyal és gyár igazgatókkal is ha kell és megvédik a melóst.
A meleg felvonulásos kérdés pedig harmadrangú dolog,és attól,hogy nem túl sok ember ért vele egyet,nagyjából annyian le is sz_rják az egészet.Mellesleg itt is szoktak lenni hasonló felvonulások,szóval nem értem,te mit zagyválsz össze vissza,mert nem sok értelme volt annak,amit írtál.
Tehát Ausztria még mindig 3-0-ra vezet ezekben a dolgokban is velünk szemben.De írhattam volna azt is,hogy 5-0-ra.
Kicsit sem értesz a gazdaság működéséhez. "tisztességes bér"... minek a tükrében? ez valahogy kimaradt
szerintem Magyarországon még kisebb a bérolló egy szaki és egy diplomás között, mint öszterrájhban
csupán az üzemmérnökkel kell összemérni a sormunkást, és a csoportvezetővel a mérnök főnökét
ha már melós meg gyárigazgató (a minimálbéres meg nem szaki), a közalkalmazott meg nem gyárban dolgozik (mint fő hisztiforrás)
és az egésznek mi köze a demokráciához?
most volt társadalmi vita a minimálbérek emeléséről
a gazdaság 1% körüli emelést tart reálisnak a fidesz 2%-ot az ellenzék meg 5-7%-ot
csak ez nem a személyes rosszindulatoktól függ, meg a világnézetektől, hanem a gazdaság telesítőképességétől
Amit én reális béremelésnek tartok az a (általános fogyasztói kosárra vonatkoztatott) infláció feletti gazdasági növekedés %-ának a fele. (tehát jelenleg valamivel 2% fölött talán 2,6)
na de hogy jön ide a demokrácia? szavazzuk meg, hogy akkor 50%-os általános béremelés és cserébe elhozzuk a magyar csodát 2016ban?
ide egy eldöntés kevés...
egyébként meg annyit mondtam, hogy a liberális vélemény egy nagyon szűk rétege a társadalomnak (most éppen a melegjogok élharcosai kapcsán), mégis úgy érzik, hogyha nem érvényesül az akaratuk akkor nincs demokrácia
na most vagy azzal van a baj, ahogy a demokráciát értelmezik, vagy pedig, hogy nem is demokraták
akkor minek bújnak mögé?
mert lehet azt mondani, hogy mostantól a melegeknek jogaik lesznek, mert mi azt mondjuk (meg alátámasztjuk ideológiailag, hogy ők is emberek nemválasztották blablabla), aztán ha kb egy ugyan akkora csoport, mint mi akik nem értenek egyet meg leszarjuk, nem vagyunk demokraták nem érdekel a másik véleménye és az lesz amit mi mondunk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!