Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Itthon miért nincs megbecsülve...

Itthon miért nincs megbecsülve a tanult ember?

Figyelt kérdés

A betanított munkás megkeresi a 65-70ezret

A szakmunkás a 100-110et jó esetben,

Egy egyetemi professzor jó esetben 200at keres,

Egy tapsztalattal rendelkező versenyszférában dolgozó diplomás örül ha megkapja a nettó 300at (ne bpből induljatok ki)

Voltam kint Ameikában egy ideig, kint egy szakmunkás kb 2x annyit keres mint egy betanított munkás, egy tapasztalt diplomás 5-6x annyit, egy egyetemi professzor akár 7-8x annyi pénzt hazavisz..

Azt vettem észre, hogy kint aki betanított munkás ugyan úgy rosszul él mint itthon, ráadásul még annyi kedvezményt sdm kap Mint egy itthoni csóró ember, viszont kint ha veszed a fáradtságot, és kitanulsz egy szakmát, akkor jobb életminőséged lesz, itthon meg annyit érsz el vele, hogy ugyan úgy élsz mint a betanított munkás, csak nem kapsz pl 90%-os utazási támogatást, meg egyéb kedvezményeket, de az életszínvonal szinte ugyan az..

2016. jan. 9. 14:17
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Nem, hülyén látod. Meg van becsülve a tanult ember, ha hasznos dolgot tanult. Ne várd el, hogy bölcsészként meg kapj 120nál többet protekció nélkül, akármilyen msc fokozatod van, de még környezet, földmérő, stb. mérnökként se számíthatsz nagy fizetésre vagy hatalmas elhelyezkedési lehetőségekre, mert egyszerűen nem kell a kutyának se annyi belőlük.

Ennek ellenére ha elvégzel egy olyan szakmát, ami hasznos, azt meg is fogják fizetni. Én tanultam egyetemen, mérnöknek, sajnos nem fejeztem be, de most 200 ezret keresek SZAKMUNKÁSKÉNT MAGYARORSZÁGON. Gyakorlatilag érettségivel.

És nem volt nehéz. 24 éves vagyok, és már 2 éve ennyi a fizetésem. A kompetenciámat megbecsülték, neked viszont az lehet a bajod, hogy túlbecsülöd a saját értelmi képességeidet, leragadtál egy szinten, és sírsz hogy nem dobnak hozzád 300 ezres fizetést. De elárulok neked valamit; külföldön 400 ezer forintból nem élnél meg jobban mint itt 200-ból. Magyarország olcsó hely, így itt kevesebb pénzből többre mész, és nem, nem ott kezdődik a megélhetés összehasonlítása, hogy a kifli ugyanannyiba kerül itt is mint ott.

2016. jan. 11. 07:53
 22/24 anonim ***** válasza:

". mérnökként se számíthatsz nagy fizetésre vagy hatalmas elhelyezkedési lehetőségekre, mert egyszerűen nem kell a kutyának se annyi belőlük. "

Hat, eleg sok kell beloluk. Ha van Magyarorszagon ma vegzettseg, amivel gyakorlatilag korlatlanul el lehet helyezkedni, az a gepesz- es villamosmernok.

2016. jan. 11. 08:12
 23/24 anonim ***** válasza:

"Hat, eleg sok kell beloluk. Ha van Magyarorszagon ma vegzettseg, amivel gyakorlatilag korlatlanul el lehet helyezkedni, az a gepesz- es villamosmernok."

Olvasd el mégegyszer.

2016. jan. 11. 08:13
 24/24 A kérdező kommentje:
56%os lehet hogy te bemákoltál egy jó munkahelyet.. és olvasd el a kommentjeimet, mert baromira nem a keresetem az ami zavar, még írtam is Hogy személyesen tapasztaltam hogy kint srm él jobban az aki betanított munkát végez! És ha túlbecsülöm magam, akkor annak mi az oka, hogy kint megbecsülnek és meghallgatnak, itthon meg lenéznek és kinevrtnek a hátam mögött??
2016. jan. 13. 17:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!