Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Itthon miért nincs megbecsülve...

Itthon miért nincs megbecsülve a tanult ember?

Figyelt kérdés

A betanított munkás megkeresi a 65-70ezret

A szakmunkás a 100-110et jó esetben,

Egy egyetemi professzor jó esetben 200at keres,

Egy tapsztalattal rendelkező versenyszférában dolgozó diplomás örül ha megkapja a nettó 300at (ne bpből induljatok ki)

Voltam kint Ameikában egy ideig, kint egy szakmunkás kb 2x annyit keres mint egy betanított munkás, egy tapasztalt diplomás 5-6x annyit, egy egyetemi professzor akár 7-8x annyi pénzt hazavisz..

Azt vettem észre, hogy kint aki betanított munkás ugyan úgy rosszul él mint itthon, ráadásul még annyi kedvezményt sdm kap Mint egy itthoni csóró ember, viszont kint ha veszed a fáradtságot, és kitanulsz egy szakmát, akkor jobb életminőséged lesz, itthon meg annyit érsz el vele, hogy ugyan úgy élsz mint a betanított munkás, csak nem kapsz pl 90%-os utazási támogatást, meg egyéb kedvezményeket, de az életszínvonal szinte ugyan az..

2016. jan. 9. 14:17
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Sajnos nem tudom, hogy ez mennyire valós, de szerintem túlzottak ezek az átlag fizetési értékek, de ebből ki lehet indulni:

[link]

2016. jan. 9. 15:56
 12/24 anonim ***** válasza:
0%
Mert tanulni minden hülye tud!!!
2016. jan. 9. 16:28
 13/24 A kérdező kommentje:

"Mert tanulni minden hülye tud!!!"

Mondják a lusta emberek! 10 évvel ezelőtt én is egy gyártó soron kezdtem, tudod mi az amit a hülye is tud? A gép mellett ülni és 5 percenként a két gomb valamelyikét meg kell nyomnia, Mint egy robot.. olyan embereket láttam akik 40éve csinálták már ezt, 40 év alatt annyi kérdés nem merült fel benne, hogy miért pont azt a gombot kell lenyomnia.. -.-

Ugyan ott kezdtem mint ők, én 10 év alatt csoport vezető lettem, mert vettem a fáradtságot megkérdezni, hogy "miért?", amikor már elég sokat láttam kértem a főnököm had dllgozzak másik gépen, hogy arról is megtudjak dolgokat, később okj-s tanfolyamot végeztem, majd kineveztek csoport vezetőnek, utána sajnos Nem sokkal megszűnt a cégem. Viszont ami miatt kimentem inkább egy időre, az volt, Hogy minden erőfeszítésem ellenére 18ezer forinttal nőtt a bérem azzal, hogy tettem érte hogy nagyobb hasznlm legyen és jobban éljek.. mellette munkatársaim lenéztek, amiért nekem céljaim voltak és előre lépésért küzdtem!

Amerkában azt tapasztaltam, hogy ha előre lépett valaki azt tisztelték, megbecsülték a szorgalmát, nem csak keresetben ugrott meg a fizetése, hanem mentalitásban is a többiek számára egy példa lett, hogy látjátok előre lehet lépni, csak akarni kell..

Magyarországon a tanulni bárki tud, meg a kormány biztosítsa nekem a jó életet romba dönti az országot, meg az emberek ambícióit

2016. jan. 9. 17:12
 14/24 anonim ***** válasza:

"40 év alatt annyi kérdés nem merült fel benne, hogy miért pont azt a gombot kell lenyomnia"

Nem szeressük az okoskodókat errefelé. Nyomd a gonbot, és kuss!

2016. jan. 9. 21:16
 15/24 anonim ***** válasza:

"tettem érte hogy nagyobb hasznlm legyen"

Nem szeressük itt errefelé, akinek nagyobb hasznlma van. (jelencsen bármit is)

2016. jan. 9. 21:18
 16/24 anonim ***** válasza:
Szóval neked az a bajod, hogy amire nagy az igény arra többet fizetnek, és amire kevesebb az igény arra kevesebbet. Ha ez nem tetszik, akár fel is akaszthatod magad, mert ez mindenhol a világon így működik.
2016. jan. 10. 04:26
 17/24 A kérdező kommentje:

ma 04:26

Szöveg értelmezés egyes!

Pont az a bajom, hogy itthon ha tényleg igény is van a munkámra, mert fejlődni akartam közben, ezért utána néztem dolgoknak, önerőből tovább képeztem magam, oklevelet szereztem, akkor itthon 98-100ezer ft-ot viszek haza, míg aki 40 éve végez olyan munkát, amit simán kioszthatnának a mellette ülőnek is egy minimális átalakítással, és 2 helyett egy ember dolgozna, és még így se szakadna bele, az meg 80 at keres.. -.- Mo -n ha előrébb juts, küzdesz, hasznos munka erő leszel kiszúrják a szemed 18 ezer ft-vel, semmibe vesznek, az alattad dolgozók nem megbecsülik a szorgalmad, hanem köpködnek rád, a hátad mögött leszólnak stb..

Amerikában azt láttam, hogy akire nem volt szükség elküldték a fenébe, aki küzdött a tovább jutásért megbízható és hasznos munkaerő, azt pozitív példaként emlegették, megbecsülték és majd dupla fizetést adtak, mint annak, akire szinte semmi szükség..

Nem csoda, hogy itthon így nem fejlődik semmi.. 3 ember végzi egy munkáját, ambíciót viszont nem adnak arra hogy hasznossá tedd magad, inkább a környezeted megvet, lenéz, meg hozzád dobnak egy nevetséges kis összeget, a vezér igazgató meg röhög rajtad, hogy plusz 18ezer ft-ért szorgalmas voltál -.-

2016. jan. 10. 11:25
 18/24 A kérdező kommentje:

Itthon, ha megemlítettem, hogy valamit hatékonyabban meg lehet oldani szerintem, hiszen a munkás látja át leginkább mire lenne képes, minél feljebb van szerintem annál kevésbé látja.. itthon megvetettek, kinevettek..

Kint amikor megemlítettem, a főnököm behívott az irodájába, közölte hogy úgy hallotta valami ötletem lenne, elmondtam neki, megterveztették mérnökkel, megcsináltatták azt az apró átalakítást, 3 embert munkakörét átszervezték én meg kaptam 1500 dollár jutalékot.. a második ötletem után megbíztak azzal, hogy én feleljek azért, hogy minél nagyobb teljesítmény legyen azon a soron, és megduplázták a fizetésem.. sajnos a kint létem nem hosszabbították meg. Nem a 100 ezres keresetemmel van bajom, nem örülök neki hogy szűkölködni kell, de az itthoni munkahelyi mentalitástól rosszul érzem magam, lehangol hogy semmibe veszik az embert Még akkor is ha érdekük lenne meghallgatni!

2016. jan. 10. 11:45
 19/24 anonim ***** válasza:

Teljesen egyet értek a kérdezővel.

Az hogy itthon nincs megbecsülve a tanult ember, az lehet a magyarázata, hogy Magyarországon sokan érdemtelenül, csalással és mások kárára jutottak előbbre. Ha a tanultságot nézzük akkor rengetegen töltenek be a mai napig hamis nyelvvizsga bizonyítvánnyal állásokat. Ahogy plagizált és puskázásokkal szerzett diplomával is. Vagy tudok olyan nyelvtanárról egyik magán nyelviskolában akinek érettségije sincs, hanem Angliában idősgondozás közben tamult meg angolul. És persze pocsékul tanít. Ezért a társdadalom szemében még a sikló is mérgeskígyónak számít. Vagyis még az is lenézett ember, aki teljesen tisztességes úton szerezte végzettségeit, a tudása és szorgalma alapján.

Például senki nem esik hasra attól ha valaki azt mondja hogy neki 3 felsőfokú nyelvvizsgája van. Ugyanis ahogy a Kékfényben mindenki láthatta, aki anyagilag megtehette, az annyi nyelvvizsga bizonyítványt vett a Rigó utcában ahányat csak akart. És emiatt az emberek azt hiszik hogy akinek nyelvvizsgája van az mind csaló lehet vagy könnyen szerezte ha még pénzért is kapható. Az már kevés embernek jut eszébe hogy nem mindenki csaló.

Ugyanígy ha kemény és becsületes munkával mondjuk odakinn megkeresel egy jó kocsi árát majd megveszed, akkor meglepődve tapasztalod hogy itthon nem néznek fel rád ezért a teljesítményért. Azt hiszem az oka érthető: Mert a többség mások átverésével gazdagodott meg idehaza, legyen az privatizáció, állami mutyi, áfacsalások és még lehetne sorolni.

Engem meg is vetettek az általános iskolában a jó anyagi körülményeim miatt. Mert aki ilyen körülmények közt élt az legtöbbször kommunista volt. De az én szüleim évi 365 nap kemény fizikai munkával keresték meg ezt a jólétet. De ez senkit sem hatott meg, mert a társadalom megszokta hogy aki jobban él az nem többet is tett a társadalomért hanem szerintük mások kárára lett gazdagabb. Ez nekem is fájt, hisz már gyerekként annyit vagy akár többet dolgoztam mint sok felnőtt.

2016. jan. 10. 20:30
 20/24 anonim ***** válasza:
És a jutalmunk megalázottság, lefelé és hátrébb lökdösés volt. Hát ezért nem szabad dolgozni az országért. Még a Biblia is írja: "Sertések elé igazgyöngyeitek ne szórjátok mert eltapossák és belétek marnak".
2016. jan. 10. 20:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!