Mi van akkor, ha egy fiatal pár akinek megvan a 2 év munkaviszonya Mo. -n és épp terveznek kimenni külföldre, felveszik a 10 milliót és törvénytelen úton átruházzák azt az itt élő szüleiknek, majd kimennek?
1. Nem lehet átruházni.
2. Ha felélték, akkor visszafizetik apránként, kamatostul.
Vagy mit gondoltál, állambácsi majd azt mondja: Ja már elköltöttétek? Akkor nincs mit tenni. És annyiban hagyják?
Nem igazán vagy így.. A pénzt nem kézbe kapja az ifjú házaspár. Ha valaki jogosult a 10 millióra akkor az a saját nevére építkezhet vagy vehet ingatlant. Mivel gyerekek után jár, így azt sem teheti meg, hogy papíron átíratja a szülei nevére, mert a gyereknek biztosítani kell az otthont. Nem készpénzt kap az ember, hanem ahogy régen a szocpolt. Az ifjú pár soha fogja a kezében a 10 milliót, csak papíron lesz ami eleve be lesz fektetve ház építésébe vagy vásárlásába. Így a "külföldön elvertük a pénzt a drága albérletbe" már bukott is.
Azt megtehetik, hogy a pénzből építkeznek vagy vesznek házat, a fiatal pár külföldre megy, a nagyszülők élnek a 10 milliós támogatott házban. De a ház tulajdonosai a fiatal pár lesz.
Ha kiderült, hogy nem jogos 10 milliós adomány akkor hiába élnek külföldön az párnak fizetni kell.
Azért az állam sem olyan ostoba, hogy ne higgye azt, sokan vissza akarnak élni a támogatással.
"a fiatal pár külföldre megy, a nagyszülők élnek a 10 milliós támogatott házban. De a ház tulajdonosai a fiatal pár lesz."
Úgy tudom, az igénylőknek 10 évig életvitelszerűen abban a házban kell élniük. De lehet rosszul tudom.
Én ezt úgy képzelem el, hogy te majd beviszed a számlákat és kapod a pénzt. Nem kapod meg a pénzt úgy kézbe, ahogy egy hitel esetén.
Ha mégis úgy lenne, ahogy te gondolod, akkor sem úszod meg. Külföldön ugyanúgy le tudják tiltani a fizetésedből, mintha itthon buknál bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!