Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy lett Magyarország az...

Hogy lett Magyarország az egyik legszegényebb és legrosszabb megélhetésű állam, egyenesen a leggazdagabból?

Figyelt kérdés
Mátyás Király idején Mo. volt a leggazdagabb állam Európában. Hol sikerült ennyire elrontanunk?
2015. dec. 30. 13:02
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
#19:Valóban van munkaerőtartalék a rendszerben,sőt szerintem munkalehetőség is,csak a kettő nem találkozik. Talán jobban kellene ösztönözni a befektetőket,hogy az ország keleti felébe települjenek.Mondom ezt annak ellenére,hogy én a nyugati határ mellett élek.De épp ezért látom,hogy az "elvándorlás" miatt itt már lassan munkaerőhiány van.Tudok olyan cégről,amely azért nem bővített(új termelőcsarnok építését tervezte),mert nem látta biztosítottnak hozzá a munkaerőt.De van olyan is,amelyik már külföldi "testvéreitől" kölcsönöz munkaerőt(Románia,Lengyelország),még ha ez csak átmeneti megoldás is.Próbálkoznak az ország keleti feléből hozni munkásokat,de az megint problémás.Mivel a munkaerő közvetítő cégek leveszik a fizetés 20-30%-át, plusz a család otthon marad,ha hazamennek hétvégén az sem olcsó,stb.,stb.Amúgy is "szakadék" van az ország két fele között,valahogy csökkenteni kellene.Már úgy értem, lehetőleg az elmaradottabb régiók felhozatalával...
2015. dec. 30. 18:31
 22/24 anonim ***** válasza:

21, ma 18:31

Gyakorlatilag én is egyet értek Veled. Minden problémát amiket felsoroltál elismerem. Viszont probléma megoldását szerintem nem jól kezeli a kormány. Véleményem szerint a munkaerőhiánnyal küzdő településeken olcsó bérlakásrendszer feléítésére lenne szükség, melynek fedezete a 10+10 millió forintos új őrület adhatná. Ugyanis az albérletárak ezeken a településeken (a piaci viszonyok miatt érthető módon) eléggé elszálltak, nem éri meg átköltözni, vagy ha költözik is valaki akkor már inkább külföldre, mert a távolság úgyis nagy, de a lakhatás felett több marad a fizetésből. Ezt kormányzati szinten kellene kezelni, hiszen mindannyiunk érdeke, hogy a munkaerőhiánnyal küzdő régiók friss munkaerőhöz jussanak, ezért duplán megéri az államnak is beruházni, mert Magyarországon lesz adófizető, nem pedig külföldön. De pl. Szombathelyre is épül stadion..... lakások meg nos.... a kormány már vizsgálja a lehetőségét.... pedig ez fontosabb lenne, pont amiket írtunk azon okok miatt.

2015. dec. 30. 19:14
 23/24 anonim ***** válasza:

Mátyás király, Mátyás király...

Mit szóljanak szegény aztékok, meg az inkák?

2015. dec. 30. 21:35
 24/24 anonim ***** válasza:

# 20/23 Időpont ma 16:41

Pár szócsatát már megvívtunk, és jöttél néha-néha azzal, hogy mindig csak ellenkezek. Na, most egyet kell értenem veled. Még ha csak Európát nézem, akkor sem voltunk egyik sem soha a büdös életben.

Hogy leszünk-e az hamarosan eldől.

2015. dec. 30. 23:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!