Miért van az, hogy az OECD szerint nálunk a legrosszabb a rák halálozási aránya? Miért vagyunk beteg nemzet?
Mi lehet ennek az oka? Nincs pénzünk az egészségesebb ételekre? Nem érdekel minekt az egészségünk? Az ételeink rosszabb minőségűek, mint más országoké?
Nem járunk szűrővizsgálatokra? Az egészségüggyel van a baj?
Ráadásul nem csak daganatos betegségekben vagyunk az élmezőnyben. Mitől ilyen ez az ország?
Talán a pesszimizmusunk miatt van? Más nálunknál szegényebb országokban gyakran boldogabbak az emberek és többet nevetnek. Biztos ez is beleszól.
1, [link]
2, [link]
3, [link]
pénzünk van az egészséges ételekre, csak valamilyen oknál fogva hülyének néznek ha azt eszed... én minden nap fõzök és másnap azt viszem melóba kajálni, leggyakrabban párolt brokkoli valamilyen sûlthússal, munkatársaim meg fújjolnak a kezükben a párizsis zsömlével...
ezen kívûl mindenki pesszimesta depis ez is rosz hatással van, sokan egészségtelen szenvedèlyekbe menekülnek, keveset mozognak,
+ ha valami gondot észlelnek nem mennek orvoshoz... anyám is szédül, émelyeg, sokszor szorít a mellkasa, de volt már, hogy sírva könyörögtem, hogy menjen orvoshoz, de õ csak azt hajtogatta, hogy nincs rá pénzünk... (a szomorú
hogy pedig lenne)
Magyarország nagyon szegény ország, és még a szegény ember is bagóra költ (még kevesebb marad igazi ételre).
A műkaják, ócska kaják megfizethetőek, de azok nem igazi táplálékok, magukban hordozzák a lassan kialakuló krónikus betegségeket.
A mi 'ál-szakembereink' nagyon erőszakosan terjesztik a gyógyszeripar és élelmiszeripar mocskait. Gabonaevést, tejtermékfogyasztást, gyógyszerszedést propagálnak látszólag hitelesen, erőszakosan, hatékonyan. A lakosság beveszi ezeket. Betegek lesznek.
Gyógyíthatóvá teszi? Miért? És ha ez is csak egy hazugság?
A mammográfia pont hogy több betegséget idéz elő! A plusz sugárzással, a falspozitív diagnózisokkal!
A monitorozás primitív módszer, a legmagasabb szintű módszer a hatékony prevenció, utána jön a hatékony diagnosztika ÉS hatékony kezelés.
A diagnosztika ÉS a kezelés sem hatékony!
Hatékony megelőzésre viszont lenne lehetőség, ráadásul komoly betegségek esetében EZ az a stratégiai pont, amivel érdemes komolyan foglalkozni. Ha rákbeteg vagyok, az már régen rossz. És az is, ha nem vagyok az, de elkezdenek cincálni mert azt hiszik hogy beteg vagyok. És minden egyes monitorozásra, 'kezelésre' költött forint forrásokat vesz el a betegségek megelőzése elől.
Ez csak egy álláspont, de leírtam.
A rák halálozási aránya azt jelenti, hogy a rákosak közül hányan halnak meg.
Tehát nem egészen értem, melyik részére vagy kíváncsi a dolognak.
Arra, hogy bizonyos betegségek előfordulási gyakorisága miért magasabb nálunk, mint más országokban?
Vagy arra, hogy rákbetegek közül miért hal meg itthon több, mint máshol?
6,köszönöm
Mindkettőre,de talán arra,hogy nálunk miért alakul ki több a lakosság arányához képest.
Persze ez a többi betegségre is érvényes.
Miért áll nálunk rosszabul a széna, mint az EU nagyobb részén?
?!
Sok felkiáltó és kérdőjellel, azok fontosak.
Az emberek szervezetében lévő gyulladásszintet redukálnám gyulladáscsökkentő táplálkozás valamelyik formájával (paleo ketogén, sima paleo) így indulna a program.
Nem engedném az embereknek a szénhidrát- és cukorfüggőséget, az inzulinszintjük olyan magasságokba ugrana, ami egy szelet hús elfogyasztása utána előfordul (ez semmi ahhoz képest mint amikor a tejes, lisztes, cukros mindenséget elnyammogják) ilyen körülmények között gyakorlatilag nem burjánzanak el rákos sejtek.
Eltűnne a táplálékláncból számos adalékanyag és műanyag. Sok gyógyszer be lenne tiltva aminek a maradványai később az ivóvízben köszönhetnek vissza.
Korlátozás alá kerülnének a felhasznált műanyagok.
Górcső alá kerülnének a felettünk elhúzó repülők, az esetleges szándékos légkör mérgezést azonnali megtorlás követné. Tudtommal 3 működő grippen van még az országban. Most értelmet is adnék nekik.
Továbbá, mivel én nem divat feminista, álruhába bújtatott nőgyűlölő vagyok, én elérhetővé tennék a nők számára olyan hagyományos, jó edzésprogramokat, amelyek végre nem a divatot szolgálják, hanem ezegyszer az egészségük megóvását.
Ennyi lenne kezdetben a mellrákellenes programom, kezdetnek.
Nyilván egy tapsot az Avonnak is adnék, az ócska vegyszeres hulladékaiért és az évente megrendezett értelmetlen mellrákellenes gyalogtúráikért.. kirakatembereknek egy taps.
6-os vagyok.
Mert a magyarok keveset mozognak, egészségtelenül étkeznek, iszonyat sokat dohányoznak és isznak.
Hogy miért? Valaki szimplán lusta (pl. mozogni). Van, aki nem tud egészséges ételeket venni, mert nincs rá pénze (persze a cigi az ilyennek is lóg a szájából, de mindegy...)
És persze a szűrővizsgálatokra csesznek eljárni. Pont egyik nap állt előttem egy nő a boltban, kb. 60 körül lehetett. Ismerte az eladót, és elkezdte neki panaszolni, hogy bizony méhnyakrák-gyanús. Aztán mondta, hogy soha életében nem volt rákszűrésen...hát bakker, akkor min csodálkozunk?
A nők baromi nagy része nem jár nőgyógyászhoz..
Aztán sok ember, ha talál is magán vmi furát, nem megy vele orvoshoz. Előadásokon (orvosira járok) egy rakás olyan képet mutogatnak, hogy pl. az ember fél melle/arca szó szerint le van rohadva a ráktól...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!