Hogy lett Magyarország az egyik legszegényebb és legrosszabb megélhetésű állam, egyenesen a leggazdagabból?
"Akármit bele lehet kalkulálni,a Föld lakosságának 2/3-a rosszabb körülmények között él.Csak kicsit szét kell nézni a világban.Persze európai viszonylatban,már más a helyzet."
A kérdés ennél árnyaltabb. Valóban szerencsésebb lett volna úgy feltenni a Kérdezőnek, hogy miért süllyedünk nemzetközi összehasonlításban/világviszonylatban évszázadok óta. Másik oldalról kicsit úgyis érdemes lenne megvizsgálni a válaszod, hogy ha a világ minden országában a magyarországihoz hasonló 1,3-1,4 születésszám lenne, akkor hanyadikok lennénk..... háááát bőven az utolsó harmadban. A nélkülözés egyik fő okozója a szegényebb országok között a népességrobbanás.
"#13:Nyilván ez is belejátszik,de azért az ázsiai és különösen az afrikai országok mindig is az európaiak mögött jártak.Viszont Kína pédául,a hatalmas népesség ellenére,feljebb tudott kapaszkodni."
Ne felejtsd el a kínai 1 gyermekes családmodell évtizedeit, az okokba ez is belejátszott.
"És végülis a kérdező népességtől függetlenül,államokról beszél,ír.Így viszont eleve értelmezhetetlen a kérdés. Messze nem vagyunk a legrosszabb megélhetésű állam és talán az is túlzás,hogy bármikor is a leggazdagabbak lettünk volna."
Igen én is írtam, hogy nem szerencsés a kérdés megfogalmazása. Igazából azért kell örülnünk, hogy ilyen gazdasági környezetbe születtünk, mert itt alacsony és alacsony volt a szüetésszám. Ezért még kisebb volt az esélye, hogy ide, legalább ilyen fejlettségi szintre szülessünk.
(Nem tudom érthető-e, kicsit valószínűségszámítással próbáltam árnyalni, hogy szerencsésebbek vagyunk mint gondoljuk a születési helyünkkel.)
"De máshol nem ilyen magasak az árak és az adók. Szóval ha mindent belekalkulálunk, akkor Mo. a világ legrosszabb megélhetésű országai között van. Ez tény."
Érdekes "tényeket tudsz" A világ nagyobbik részén sokkal rosszabbul élnek emberek mint Magyarországon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!