Demszky mikor vált népszerűtlenné?
2006-ban még több mint 46%-kal nyert, ami kevesebb, mint az előző eredményei, ám az akkori önkormányzati választás az őszödi beszéd kiszivárgása után 2 héttel volt, tehát a legtöbb baloldali polgármester még sokkal rosszabbul szerepelt nála.
Ha jól tudom, 2007. március 15-én fordult elő, hogy először megdobálták tojással.
Ilyen rövid idő alatt mi történt, hogy ennyire népszerűtlenné vált?
Demszky összeforrott az SZDSZ-szel. Addig volt "népszerű" (szerintem a jelző nem megfelelő, én inkább eredményesnek nevezném a választásban), amíg az SZDSZ-nek így vagy úgy, hatása volt.
Ez a "hatás" a 2008-as válsággal megszűnt. Vele együtt az SZDSz és Demszky eredményei is. Szinte részletkérdés, hogy sokan, akkori ellenzék besegített a bukásához. De az csak a sebességet befolyásolta valamelyest, magát a tényt nem.
A népszerűtlenség az SZDSZ irritáló magatartásában keresendő, amely a tapasztalatok összegyűltével fokozatosan alakult ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!