MSZP-sek leírnátok, hogy melyek azok a programpontok amelyek legjobban tetszettek nektek a pártotok programjából?
A szociálissegélyezési rendszer átalakítását
szegénységből való kiemelkedésre ösztönözzenek:
a hátrányos helyzetű térségek embereit
árvízvédelmi és erdőgazdálkodási programokban,
háztáji gazdálkodás újjászervezésével foglalkoztatnák.
Hiába emelik meg a nyugdíjat, ha közben mind a rezsi, mind az élelmiszerárak emelkednek... Arról nem is beszélve, hogy ezt az általános áremelést azoknak is meg kell fizetni, akik nem nyugdíjasok, tehát akiknek a havi bevételük nem, vagy csak alig emelkedett...
Én nem olyan világot képzelek el, ahol a nyugdíjas anyámhoz szaladgálok még két gyerekkel is pénzt kérni ennivalóra, mert a saját keresetem, meg a páromé még a rezsire sem elég! Ilyan világot szeretnék, ahol a dolgozó fiatal támogatja a nyugdíjas szüleit, és nem fordítva!
A másik dolog, hogy ha nem történik csoda a gazdasággal, az én generációmnak már nyugdíja sem lesz... Vállalkozni nem tudok, mert ha tisztességesen csinálom, megöl az adó, ha meg nem, akkor az Apeh végez ki. Alkalmazottként nem jelentenek be, vagy csak éhbérre. Tartalékolni nem tudok, mert magas a rezsim, örülnék már egy olyan hónapnak is, amit nullás könyveléssel tudnék zárni...
És még pár dolog: a Fidesz is emelt nyugdíjat, de csak azoknak, akiknek alacsony volt a nyugdíjuk. Ráadásul akkoriban a rezsi közel sem volt ilyen magas...
Tudom, szép dolog a ledolgozott negyven év. Minden tiszteletem a nyugdíjasoké. De szerintem nem csak nekik van joguk az anyagi biztonsághoz, hanem a gyerekeknek is, mégis rengeteg gyerek éhezik az országban, de mivel nincsen szavazójoguk, ezért velük a kutya sem foglalkozik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!