Miért, mely dolgaik miatt nézik le a rendes, normális, mérsékelt jobboldaliakat is a balosok és liberálisok?
60-as!
Liberális nem lehet baloldali?
És elárulom, hogy mára a liberalizmus baloldali értékrenddé vált. (Az is volt.)
Tehát nem vétettem semmit.
"nyelvtannaci"
Legalább annyit megtennétek akkor, hogy nem nevezitek magatokat műveltek/tanultnak, míg minket ostobának/műveletlen, tanulatlan, buta vidéki parasztnak? Csak azért, mert az általatok buta, vidéki parasztnak nevezett emberek érnek is valamit, nem úgy, mint Ti!
Üdv.
Azért, mert aki politizál, az nem képes, csak oldalakban gondolkodni.Önmagát és a nemzetét osztja fel és olyan mélyen, hogy már nem képes elfogulatlanul szemrevételezni semmit. Most őszintén! Figyeljük meg, akár saját magunkon is. Leírom, hogy a hunok egyenes ági leszármazottai vagyunk és már görcsbe rándul a gyomra és készül ordítani a betanult dogmákat vagy jön a cinikus gúnyolódás és a kiváló jelzők. De a másik irányba is működik a dolog. Ha leírom, hogy (nem is tudom) a migránsokon segíteni kell, onnan is megkapom a szép kis jelzőimet. A kettőt összerakva pedig szépen kiderül, hogy én egy liberális-proli-náci vagyok.
Az az ember, aki nem képes a politikán felül emelkedni, az nem is fogja soha elfogadni a másik véleményét, teljesen mindegy, hogy milyen oldali és mennyire mérsékelt. A politikusok pedig örömmel rántanak le, minden embert maguk közé a sárba hemperegni.
"És elárulom, hogy mára a liberalizmus baloldali értékrenddé vált. "
Valt a fenet. A liberalizmus fuggetlen a politikai oldalaktol.
60-as!
Gazdaságpolitika és világszemlélet nem egyenlő.
A köznyelvben is:
Konzervativ=jobboldal
Liberális=baloldal.
A gazdaságpolitika gyakran ellentétes.
Üdv.
"Konzervativ=jobboldal
Liberális=baloldal. "
Hogy szerinted a koznyelvben hogy van az teljesen irrelevans, a fenti egyenleted meg baromsag.
kicsit muvelodj szerintem.
"kicsit muvelodj szerintem"
Ezt pont Te mondod?
Az a diagrammot ki készítette? Több kifogásolható elem van benne.
A "mérsékelt" (khm...) liberálisokat balközépre sorolják. (Önmagukat is)
Ha szerintetek haladnunk kell a korral (jobboldal), akkor ti miért nem teszitek ugyanezt? (Alkalmazkodás, miszerint a liberalizmus baloldali)
És ha demokraták vagytok, miért nem számít a köznyelv? Vagy az csak akkor számít, ha négyévente szavazni kell?
Akármit mondasz, a liberalizmus baloldali. A konzervativ liberalizmus/liberális konzervativizmus az centrista.
Te viszont mivel liberális vagy, és nem liberális konzervativ/konzervativ liberális, így baloldalinak számítasz.
Más diagrammok pedig a liberalizmust baloldalra sorolják.
A liberalizmus történelmileg is baloldali volt.
Üdv.
o keszitette a diagramot.
Ertem en hogy rettento modon szeretned a liberalizmust es a baloldalt osszemosni, de SEMMI koze nincs a kettonek egymashoz.
Ha meg akarod tudni hogy klasszikus ertelemben jobboldali vagy baloldali nezeteket vallok, akkor reszletesen meg kell ismerned a vilagrol alkotott kepemet, az hogy liberalis vagyok meg nem helyez engem automatikusan a baloldalra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!