Miért gondoljátok, hogy erősödik a Jobbik, amikor a Facebook oldalon Orbán Viktort többen kedvelik?
Mielőtt azt mondanátok, hogy a Facebook-os adatoknak semmi jelentőséget nincs, gondoljátok át a következőt:
Úgy tudom, hogy a Jobbik állítása szerint ők a fiatalok között a legnépszerűbb párt. Nos, a Facebook egy olyan oldal, amelyről nyugodtan elmondhatjuk, hogy többségében a fiatalok használják. Logikailag tehát az következne ebből, hogy a Vona Gábornak meg kellene előznie a kormányfőt. Ezzel szemben (jelenleg):
Orbán Viktor: 455 453 kedvelés
Vona Gábor : 263 726 kedvelés
A Facebook-os adatok alapján a Jobbik csak egy erős párt, de messze nem a legerősebb, pláne nem a fiatalok között. Azt gondolom, a Jobbik szimpatizánsoknak ez is egy jelzés, hogy a 2018-as győzelem jelenleg csak elméletben létezik, és semmi realitás nincs rá.
Ahhoz hogy a Jobbiknak esélye legyen, a Fidesznek kellene egy nagyot hibáznia. Orbán Viktor azonban zseniális politikus, tehát nincsenek a helyzet magaslatán azok, akik azt gondolják, hogy ez meg fog történni.
Bizony, érik a negyedik Orbán-kormány.
"Nyilván persze el lehet hanyagolni ezeket az adatokat, és arra gondolni, hogy ettől függetlenül a Jobbik 2018-ban majd legyőzi a Fideszt, de azért érdemes lenne reálisan látni kicsit a dolgokat. :-) "
A pártokra oldalait nézve te hanyagolod a Facebook adatokat.
"A Jobbikot én a 2010-es választások előtt ismertem meg. Ez alapján azt látom, hogy a párt szimpatizánsai egy kevés növekedéstől eltekintve - ami megítélésem szerint nem a párt kiválóságának, hanem a Fidesz döntéseiből való nem egyet értésből következik - ugyanaz. "
A Fidesz 2/3-mad pedig a baloldal döntései miatt volt.
"de a Fideszt még így sem közelítette meg. Véleményem szerint a párt óriási hibát követett el, amikor választási győzelmet ígért a szimaptizánsainak 2018-ra. "
Nyáron elég közel volt a kettő a migránshelyzet előtt, a migránshelyzet a Fidesznek kedvezett, de azt is látni kell, hogy ha a jobbik a rasszista vonalon maradt volna, akkor a "Le Pen szindróma" lett volna 2018-ban.
"Orbán Viktor mindig tudta, hogy merről fúj a szél, sosem követett el ilyen hibákat, hanem reálisan gondolkodott az esélyei felől. "
Miután Gyurcsány a TV vitát megnyerve elszedte tőle a közvélemény-kutatások alapján megnyert 2006-os választást eléggé ki volt akadva, illetve azóta sem mer vitázni. Akkor azt gondolták, hogy "biztos győzelem" 2006, de kudarc lett, ahogy Tapolcán is bukott a Fidesz, annak ellenére, hogy mindenki kiment a településre, és győzelmet remélt.
Igazából Orbán 2006-os lebőgés óta nem nagyon mer ki állni senkivel sem nyilvános TV vitára.
2014ben ha jól emlékszem Mesterházy is akart vele nyilvános vitát folytatni,de azt is lemondta Orbán.
Lehet, hogy a Kérdező által erőltetett szemlélet miatt ki kell egészíteni a nem közvélemény-kutatást kell nyerni mondást?
Nem közvélemény-kutatást, VAGY FACEBOOK LÁJKOLÁST kell nyerni, hanem választást!
-A Fidesz kedvelését többen felmerik vállalni.
-A Fidesz közismertebb világ szinten a szavazásra nem jogosultak körében.
-A Fidesz régebb óta közismert (napi szinten növekednek a lájkok, nem mind1 hogy 25 vagy 10 éve kezdődött el ez a ,,folyamat")
-Bár a Facebook a fiatalok körébe népszerűbb, mégis a legidősebb réteg foglalkozik leginkább a politikával ott is.
-A Jobbik oldalán 300.000 like van, míg a Fideszén 200.000 és a választásokon nem Vona és Orbán a versenyző hanem a Jobbik és a Fidesz.
Pár ellenérvet írtam, remélem kicsit színesítettem a kérdező meglátását, remélem ezeket a vonalkákat is kitárgyaljuk itt :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!