Miért gondoljátok, hogy erősödik a Jobbik, amikor a Facebook oldalon Orbán Viktort többen kedvelik?
Mielőtt azt mondanátok, hogy a Facebook-os adatoknak semmi jelentőséget nincs, gondoljátok át a következőt:
Úgy tudom, hogy a Jobbik állítása szerint ők a fiatalok között a legnépszerűbb párt. Nos, a Facebook egy olyan oldal, amelyről nyugodtan elmondhatjuk, hogy többségében a fiatalok használják. Logikailag tehát az következne ebből, hogy a Vona Gábornak meg kellene előznie a kormányfőt. Ezzel szemben (jelenleg):
Orbán Viktor: 455 453 kedvelés
Vona Gábor : 263 726 kedvelés
A Facebook-os adatok alapján a Jobbik csak egy erős párt, de messze nem a legerősebb, pláne nem a fiatalok között. Azt gondolom, a Jobbik szimpatizánsoknak ez is egy jelzés, hogy a 2018-as győzelem jelenleg csak elméletben létezik, és semmi realitás nincs rá.
Ahhoz hogy a Jobbiknak esélye legyen, a Fidesznek kellene egy nagyot hibáznia. Orbán Viktor azonban zseniális politikus, tehát nincsenek a helyzet magaslatán azok, akik azt gondolják, hogy ez meg fog történni.
Bizony, érik a negyedik Orbán-kormány.
Gyurcsány Ferencet jelenleg 110 784 ember kedveli.
Szerintem ez reális egy volt miniszterelnök esetében, hogy még mindig vannak szimpatizánsai.
Ugyan már utolsó. Most itt nem az a főkérdés, hogy kinek van több lájkja.
A Facebook adatok szerintem egyébként valamennyire tükrözik a valóságot is. A sorrend így néz ki:
1. Fidesz
2. Jobbik
3. MSZP
4. LMP
Itt azért megjegyzem, hogy a Fidesz nyakán még véletlenül sincs ott a Jobbik meg az MSZP, úgy, mint ahogy a spanyol bajnokságban van ott a Real Madrid a Barcelona háta mögött szorosan :-). Ez utóbbi két párt közül előbbi az erősebb, és a végén ott van az LMP, leszakadva a többitől, mint a leggyengébb párt.
Bár, már rég foglalkoztam a politikával, akkor így volt, feltételezem, azóta sem volt sok változás.
Egyébként meg a Jobbikkal az a probléma, hogy túlságosan magasra teszik a lécet. Ők alapvetően egy fiatal párt, de ahelyett, hogy arra játszanának, hogy jobban teljesítsenek, végső győzelmet akarnak. Azt gondolom, aki ilyen magasra teszi a lécet, annál magasabbak az elvárások és, és a kritika is jogos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!