Nem lett volna jobb, ha Ákos inkább azt mondta volna, hogy jobb lenne, ha egy család a férfi fizetéséből meg tudna élni?
Igen, amit mondott, az sok magyar nő számára csak álom, vagyis, hogy szívesen nevelgetné otthon a gyerekeket és vezetné a háztartást, és imádná a férfit, ha csak a férfi fizetéséből meg lehetne élni.
Ezért nincs semmi értelme annak, amit mondott, jelen gazdasági körülmények között, mert hiányoznak a feltételek hozzá.
Persze nem akarom megsérteni azokat a nőket, akiket ez nem elégít ki és kell nekik a munkahely kihívása, de a többség boldog lenne otthon, ha megtehetné.
5: Dehogynem. Csak a hős liberális feminácik idáig már nem látnak el.
Ákos is egyébként pont erre utalt, politikai nézetektől függetlenül. Egy nőnek valóban nem az a dolga, hogy a munkaerőpiacon versenyezzen a férfiakkal.
Ez fizetésektől függetlenül sem biztos, hogy megállja a helyét. Édesanyád valószínűleg szeretett otthon lenni, "csak" anya és feleség lenni. Én a gyes alatt alig vártam, hogy visszajöhessek dolgozni. Imádom a férjem és a gyerekeimet, vezetem a háztartást, de nekem az nem lenne elég. A normális az lenne, ha eldönthetnék a családok, hogy hogyan szeretnének élni. Ha az első variációban, akkor annak is meglennének a feltételei, ha pedig egy nő úgy gondolja, hogy ő a munkában akar kiteljesülni, akkor annak is legyen meg a feltétele. Azonos teljesítményért azonos bér és előrejutási lehetőségekkel.
Valóban a nőnek nem "dolga" versenyezni a munkaerő piacon, de nincs is rá lehetősége. Ez itt a probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!