Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok Kovács Ákos és...

Mit gondoltok Kovács Ákos és Kövér László családos nézeteiről, hogy mi a nők dolga?

Figyelt kérdés

[link]

Ákos: A nőknek nem az a dolguk, hogy ugyanannyi pénzt keressenek, mint a férfiak - én így érzem.

Riporter: Nem az a dolguk? Mi a dolguk a nőknek?

Á: Hát, mondjuk a női princípiumot beteljesíteni, nem? Hogy mondjuk, valakihez tartozni. Valakinek gyereket szülni. Anyának lenni.

R: A kettő kizárja egymást?

Á: Nagyon úgy tűnik, igen. Hogy leszel anya, hogy töltesz a gyerekeiddel elég időt, hogyha vezető állású nem tudom ki vagy, nem tom hány forintért.

"Kövér László szerint nem akarjuk ezeket.: "gender őrület", "Soros-félék nyitott társadalma", "Mannón Európája keresztény Európa helyett", "multikulti". "politikailag korrekt véleménydiktatúra", "Kádár-rendszer gazemberségei új kiadásban." Kövér ezek helyett "szabad levegőt" szeretne: ahol a férfiak férfiak lehetnek és a nők legszebb hivatása, hogy "unokákat szüljenek nekünk."

2015. dec. 18. 09:33
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
88%
Én karrierépitő nő vagyok, művészi pályán, egyelőre egyáltalán nem foglalkoztat a gyerekvállalás,nem a hivatástudat miatt, egyszerűen nem vágyom rá, ha vmilyen gyári munkám lenne,ahol nem tudom megvalositani magam, és párkapcsolatom, azt hiszem,akkor sem akarnék.Jelenleg biztos nem, de mostanában többször elgondolkodtam, hogy mi lesz, ha később sem. Emellett meghallgattam a teljes interjút és nem ütköztem meg Ákos szavain úgy, ahogy sokan a közösségi oldalakon és fórumokon. Érdekes ez, van olyan egyetemet végzett barátnőm, akinek kisgyereke van, blogot ir erről és minden 2. posztban kifejti, hogy egész életében anya akart lenni, nem akart karriert, pedig tehetséges lány (szinművészetire járt). Szóval ő annak a nőnek a prototipusa, amilyenekről Ákos beszél, mégis veszettül fel van háborodva az ügyön, én szöges ellentéte vagyok, mégsem háboritott fel. 3-szor néztem meg az ominózus részt, először azt gonodltam, hogy kiforgatják a szavait, mert némileg félreérthetően fogalmazott, másodszor meg is ugyanezt, azt hozzátéve, hogy ebből nem derül ugyan ki számomra, hogy ő himsoviniszta lenne-e, de ha valamilyen szinten az lenn, az sem érdekel, nem lett ettől kevesebb a szememben . Egészségére, ez az ő véleménye, szive-joga elmondani, azt sem gondolom, hogy politizált volna, ez nem aktuálpolitikai kérdés (nem értem, miért mondják, hogy ne politizáljon egy zenész, sztem _ebben az interjuban nem tette_, persze tudom, hogy jobboldali beállitottságu, de nem aktuálpolitikai kérdésről nyilatkozott). akkor más inkább szociológiai, életvezetési téma. Természetesen a magánéletben, ha valóban némileg soviniszta (lenne), nem tudnám páromként elfogadni a véleményét. Ha nem individuális szinten,hanem társadalmin nézem, akkor igaza van abban, hogy felhozta a témát, hisz a magyar nagyon erősen fogy és igen, ez is egy olyan probléma, ami ellen lépéseket kellene tenni. Azt tegyük hozzá, hogy a saját élettepasztalataitol és életutjátöl senki nem tud elvonatkoztatni, neki 5 gyereke született, még jó, hogy a felesége nekik szentelte az életét, ennyi gyerekkel máshogy nem lehet. Ha számukra valóban igy lett teljes az élet (nem látok a fejükbe), akkor ez erősen benne van abban, hogy többek között miért van ezen az állásponton. Azt, hogy a magyar nőket gyerekszülésre kötelezné a szavaival vagy beleszólna az életükbe és hogy mit kezdjenek a testükkel, azt nem gondolom, sokan belehallják az interjuba, én nem.
2015. dec. 19. 10:10
 22/29 anonim ***** válasza:
19%

Igen, a nő szüljön (mert a férfi erre testileg alkalmatlan) és nevelje fel a gyerekét a férfival együtt. A nő munkáját mindig is a gyermekvállalásnak kell elsődlegesen meghatározni, ebben a mindenkori álam vezetésnek segíteni és támogatni kell mert csak a nő képes.

Ahhoz persze mindenkinek meg van a joga, hogy eldöntse mikor akar szülni és akar-e egyáltalán. Viszont annak a felelősségét is vállalnia kell akkor, ha nem akar szülni megteheti, de ha mindenki így gondolkodik akkor kihal a nemzet. Illetve a szaporodásban "szorgalmasabb" népek fogják elözönleni a világot.

2015. dec. 19. 23:45
 23/29 anonim ***** válasza:
64%

En azt gondolom mutessek at magukat nonek, aztan probaljanak szereto part talalni, majd essenek teherbe (ha nem sikerul ismerkedjenek meg a magyar egeszsegugy es nogyogyaszat "kremjevel"), utana szuljenek tapasztaljak meg a fizetos szulest, ahol minde ki tartja a markat. Utana legyenek otthon a gyerekkel es a ferjuk minimal berbol eljen, aztan ne talaljanak bolcsit, hogy netan ne a nagyszulokbol kellje megelniuk, utana a parjuk esetleg mondja be az unalmast, hogy most mar menjenek ok dolgozni. Es akkor ha visszamentek a karriervilagba kisgyerekes anyukakent, akkor keressenek annyit es kapjanak olyan megbecsulest mint a legtobb helyen a kisgyerekes a yukak (pl. Mar megint beteg a gyereke na erre se lehet szamitani, csak 6 oraban dolgozna, hat akkor nem kell mert csak logni fog, ugye nem terhes ujra? Stb.).

Es utana ujra felkernem oket a temaban interjura.

:-D

2016. jan. 1. 21:48
 24/29 anonim ***** válasza:
19%
Minek ekkora faxni, műtetni meg minden. Az szüljön aki arra született, hogy alkalmas rá és megkapja hozzá az egyre több irányból jövő támogatást, nála marad egy csomó pénz segítségnek a munkabérből is ösztönzésnek, sőt ha még szeretne is a természet sokak által megélt csodájában részesülni, akkor miért akarná bárki ezt elvenni tőle. Nem kell mindenféle liberális balfék maszlagnak bedőlni, mert ezek a beteg elmék csak állandóan keverik a xart, éltetik a meleg házasságot és hibáztatják a világot, hogy a szülés a nők része lett. Csak vagdalkozni ész nélkül, mást úgysem tudnak. Mindig mást akarnak mint ami természetes!
2016. jan. 2. 19:19
 25/29 anonim ***** válasza:
66%

# 24/24 Időpont ma 19:19

Szerintem meg kihagytad a legfontosabb elemet, amiről az egész ügy szól. A nő _LEHETŐSÉGE_ szülni, de nem _KÖTELESSÉGE_!

2016. jan. 2. 19:26
 26/29 anonim ***** válasza:
43%
Ki másé lenne.
2016. jan. 3. 02:09
 27/29 ceri ***** válasza:
0%

Ebben a rabszolga tartó rendszerben, mi itt alapvető dolgokról vitatkozunk. Ezeknek a kérdéseknek fel sem szabadna merülni egy normális világban. a világ irányítói meg röhögnek a markukba, hogy ilyen gumicsontokon veszekszünk. Ez is a céljuk, ezért van kezükben a média, így osztanak meg és uralkodnak rajtunk. Az összes probléma a jelenlegi társadalmi rendszerre vezethető vissza. Ezen kereteken belül jó megoldás nincs, csak részigazságok -mindkét oldalon. Csak ehhez át kellene látni a dolgokat. Huzakodhat, vitatkozhat mindenki, hogy mi a helyes.

Az igazság itt van: https://www.youtube.com/watch?v=PBp3iS9hmtI

2016. jan. 27. 09:28
 28/29 anonim ***** válasza:
Ákos viszonylag fiatal ehhez a nézethez, nagyon sajnálom a feleségét, hogy ilyen csapodár és érzéketlen férfit választott, Ákos miközben ennyire függ tőle a 4 gyerek miatt (Ákos többi nőjét is sajnálom, de ők legalább hamarabb szabadulnak tőle), de hát úgy vagyok vele, aki hülye, haljon meg.
2019. febr. 15. 10:58
 29/29 anonim ***** válasza:
* jav. a 2. "Ákos" szó törlendő.
2019. febr. 15. 11:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!