Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Más is egyre inkább úgy van...

Más is egyre inkább úgy van vele, hogy el kéne menni ebből az országból?

Figyelt kérdés
Folyamatosan olyan érzésem van, hogy egyre jobban széthullik a magyar társadalom, az meg egyenesen elborzaszt, hogy a közösség egy jó része még tapsikol is hozzá. Már ha egyáltalán közösség az, ami itt van.
2015. dec. 15. 23:41
1 2
 11/17 anonim válasza:
48%
Nekem az összes barátom lelépett külföldre. Nagy húza-vona után én is utánuk tartok jövőhéten!
2015. dec. 16. 00:26
 12/17 anonim ***** válasza:
29%
Tudod kérdező a sok károgó meg poénkodó sajnos nem is érti a kérdésed mondanivalóját! :-(
2015. dec. 16. 00:26
 13/17 anonim ***** válasza:
42%
Tinikorom nagy vadregényes álma volt az utazgatás, meg más országokban élés. Így felnőttként én halál jól ellennék már itthon, illetve tudom, hogy sehol sincs kolbászból a kerítés sajnos, de egyre inkább érzem én is azt, hogy innen jobb lenne menni. Részben, mert kibukik egyre inkább, hogy a mentalitásom nem illik bele a hazai sémába, de mikor megbetegedtem és bekerültem az EÜ-be elég világos lett, hogy innen el kell menni mihamarabb:(
2015. dec. 16. 00:29
 14/17 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem akkor menjen az ember, ha jobb lehetőséget kap. Felkészületlenül belevágni a vakvilágba annyi értelme van, mint az esetleges lottó 5-ösre építeni az egész jövőd. Ismerek olyat, aki többedmagával kiment munkát vállalni. Volt búcsúbuli is, nagy köszöngetések, 3 hét múlva újra találkoztunk. Nem jött össze. De ismerek olyat is, aki fiatalon bár, de kellő szakmai, (és nem győzöm hangsúlyozni) kellő nyelvtudással kiment Ausztriába melózni. A saját szakmájában persze. Most jobban él, fix helye van, nyugodtabbak a körülményei. Neki jó volt ez a döntés. Egyszóval nem azért kell elmenni, mert itt mi van vagy mi nincs, hanem ha ott ennél jobbat kaphatsz. Ha van lehetőséged próbát tenni és azt látod, hogy az előbbre visz érdemes belevágni.
2015. dec. 16. 01:16
 15/17 anonim ***** válasza:
44%
14: Ez igaz, de a gazdasági válság óta szerintem már elmúlt többnyire az a jelenség, hogy kimennek mindenféle nyelvtudás és tapasztalat nélkül az emberek, hogy akkor mosogassunk. De mindig lesznek olyan emberek, akik ész nélkül mennek a vak világba. Munkát jó eséllyel kapok itthon és kint is, más kérdés, hogy mondjuk olyan egészségügyet lehet csak itthon, hogy 1db szakorvos van a kerületemben a bajomra, akinek alapból olyan stílusa van, hogy kinyílik sokszor a bicska, és ha szóvá teszek valamit, akkor felajánlja a magánorvosi praxisát, ha gyorsabban akarok kivizsgálást, mint 3-6 hónap... Vagy ugye a napokban az is kiderült, hogy nőként nem kell karrierről álmodnom, mert úgy is a konyhában a helyem. És akkor azt is megélni, hogy az ember barátai sorra vonulnak ki. Ha magánéleti okok miatt nem lennék idekötve már igen valószínű, hogy rég nem lennék itthon, pedig én itt is nagyon jól érezném magam, ha kicsit élhetőbb lenne az ország, és akkor én még nem is panaszkodhatok, mert a fővárosi helyzet semmi a vidékihez képest.
2015. dec. 16. 02:10
 16/17 anonim ***** válasza:
35%

aki akar, az menjen, én nem akarok és nem is megyek, de felőlem menjetek, én nem sajnálom tőletek a jobb életet, sok sikert hozzá, remélem bejön az életetek, ha nem, akkor sem veszíthettek semmit, max hazajöttök..

ez eddig mind szép és jó, de mi a francnak kell naponta 200x feltenni a kérdést, hogy "ti is leléptek innen?".. menjél! tedd azt, amit te jónak látsz, az EU még lehetőséget is ad rá, királyság van, de hagyjátok már ezt a fú szar ez az ország, fú nem lehet itt senkinek sem megélni, fú én kimegyek, ti is kimentek? fú kint minden királyabb..

Nem veszitek észre, hogy pont ez az, ami miatt egyre szarabb?? én nem akarok kimenni, de én pont az ilyen emberek miatt érzem magam egyre szarabbul, azoktól akik semmit nem csinálnak itthon, csak ontják magukból a negatívumot.. nem sajnálok és senkitől semmit, de kérlek ne húzzátok már le az én hangulatomat is, vonuljatok ki szép csendben, kívánom nektek legyen boldog és szép életetek, és hagyjatok békén ezzel a szar az ország dumával.. -.-

2015. dec. 16. 02:24
 17/17 anonim ***** válasza:
0%
Csak menj mosogatni ha kedved tartja..... :)
2015. dec. 16. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!