Ha ennyire kivannak akadva Kövér és Ákos kijelentéseitől a magyarok, akkor mégis mit várnak?
30
Ahol 10x annyi a jövedelem ott még úgyse szülnek a fehérek,németek olaszok spanyolok angolok,ember!!!
Ez az egész bonyolult és összetett kérdés. Amiről eddig nem esett szó, az az, hogy sokan amiatt nem akarnak gyereket nemtől és pénztől függetlenül, mert nem alkalmasak rá. Ezt tekinthetjük józan belátásnak, önismeretnek is.
Aztán, ez a mai világ arra sem igazán alkalmas, hogy egyáltalán ismerkedjenek az emberek, tehát hogy kialakuljanak a párkapcsolatoknak az alapjai. Ebből következik az, hogy sokan egyedül maradnak, nem találnak párt, pedig szeretnének gyereket, családot. Tehát ez sokaknál nem is pénz kérdése.
Mindenesetre először is valóban a biztos anyagi feltételeket kellene megteremteni egy társadalomban, hogy legyen munka és normális fizetések, mert ez így nem tűnik túl hitelesnek, amikor milliókat kereső emberek kérik ezt számon az úgymond "átlagemberektől", jelen esetben a nőktől. Tudják ezt az emberek nagyon jól, hogy mi a helyzet, és nem tartom valószínűnek azt, hogy az emberek azért terveznének gyereket, hogy ki ne haljon az adott társadalom. Ki az, aki erre gondol? Bár lehet, hogy vannak ilyen emberek.
Aztán, ha mindez a biztos anyagi, pénzbeli alap meglenne, és az emberek is párra találnának, ami nem csak pénz kérdése, akkor már reális oka lehetne ezekről a dolgokról beszélni, és mindenki eldönthetné saját magából kiindulva, hogy szeretne gyereket, családot, vagy pedig nem.
Engem azért nagyon elgondolkoztat az, hogy miért pont a jómódú, vagy viszonylag jómódú országokban születik a legkevesebb gyerek? Ez eléggé ellentmondásos, mert anyagi gondok nincsenek. Ott, és már itt is tényleg ennyire hatna a médiának a manipuláló hatása? És egyáltalán, miért van ez a manipuláció? Netalán ki akarják lassan "irtani" a fehér embereket? Ha ez igaz, akkor kiknek áll ez az érdekében?
"Még hogy nem manipulál a média"
Nekem is pont ez jutott eszembe... a kedves kérdezőt olvasva.
"Aids jó ürügy, nem hiába lett létrehozva"
Mar csak tenyleg a gyikemberek hianyoznak :)
A vilagrol semmit sem tudsz, de nincs igenyed megismerni, inkabb elhiszel minden hulye konteot.
Es te akarnad megszabni hogy ki hogyan gondolkodjon. Szanalmas, komolyan.
„Engem azért nagyon elgondolkoztat az, hogy miért pont a jómódú, vagy viszonylag jómódú országokban születik a legkevesebb gyerek? Ez eléggé ellentmondásos, mert anyagi gondok nincsenek. Ott, és már itt is tényleg ennyire hatna a médiának a manipuláló hatása? És egyáltalán, miért van ez a manipuláció? Netalán ki akarják lassan "irtani" a fehér embereket? Ha ez igaz, akkor kiknek áll ez az érdekében?”
Nem lehet, hogy azért születik a jobb módú országokban kevesebb gyerek, mert ott már az emberek gondolkodnak, és a „minőségre mennek rá a mennyiség” helyett? Úgy értem, hogy sok gyereket régen sem azért szültek sokan, mert annyira élvezték, hogy 10 gyerek szaladgál otthon, hanem inkább egyszerű praktikus okai voltak: mert sokból valószínűbb volt, hogy életben marad pár, akit hamar el lehet küldeni dolgozni (nem olyan régi a kötelező iskoláztatás), nem volt hatékony fogamzásgátlás, sőt mi több, nyugdíjrendszer sem, így kellett a biztosíték öreg korukra…
Számomra az a nagy kérdés, meddig kell szaporodnia az embereknek a politikusok szerint. Miért nem tűzünk ki egy célt? Nyilván az ország eltartóképességének is van egy objektív határa, tehát nem lehet végtelen mennyiségű emberrel megtölteni. Mennyi lenne magyarból az „elég”?
Ha globálisan nézzük a problémát, szerintem nyilvánvaló, hogy már túl sok ember van a bolygón. (Szubjektíve úgy gondolom, hogy pl. Bp-en is túl sok ember van.) Értem, hogy a magyarságnak küzdenie kell, mert a genya afrikaiak/ázsiaiak stb. egyre többen vannak, legyünk mi is! Csak azt nem értem, ha mi is jó sokan lennénk, akkor elkezdenének arról beszélni, hogy ne szüljünk többet? Vagy területfoglaló háborúba küldenénk fiainkat?
Mi a terv?
Jó, természtesen azt is értem, hogy a mai nyugdíjrendszer fenntarthatatlan, ha nincs elég adózó állampolgár. De nem lenne üdvösebb a szociális rendszer reformján és a gazdaság élhetővé tételén dolgozni, mint a mostani rendszerhez ragaszkodni foggal-körömmel?
Adóból nem csupán azért nincs elég, mert nem elegen dolgoznak, hanem azért, mert sokaknak a fejében az adózás egy szükséges rossz dolog, és kerülik, ha tudják, márpedig elég sokan tudják. Ugyanígy a szociális ellátásokat sokan olyasminek tekintik, ami „jár”, és erre alapozzák az életüket. Egy igazán „jóléti” társadalomban az öngondoskodás is működik, és annak van értelme, erre kellene megteremteni a feltételeket itthon is, és az emberek agyát is erre kéne beállítani.
S még egy kérdés motoszkál bennem: mi van, ha elkezd szaporodni a nép – majd a gyerekek nagy része külföldre fog menni? Mert egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy ez egy teljesen reális jövőkép.
a fidesz-nek gyakorlatilag két lehetősége van.
1 vagy elkezdi képviselni az igazságot, tiszteletet és becsületet, támogatva a magyar népet mint ahogy egy magyar kormánynak illik
2 vagy eltűnik a süllyesztőben és akkor jön a jobbik kormány.
Amennyiben meg szeretnék akadályoznia második lehetőséget, be kell vetniük az elsőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!