Teljesen egyetértek, ez is olyan munka, mint a többi. Csak a politikusok és a betegek is megpróbálják az érzelmeket is belekevereni ebbe a szakmába. Visszaélnek ezzel az eskü dologgal. Az egész másról szól. A fizetést nem lehet elsunnyogni.
2015. dec. 5. 22:50
12/31 anonim válasza:
Én nem fogom rájuk húzni általánosságban, de akad olyan aki igen.
2015. dec. 5. 22:51
13/31 anonim válasza:
Kérdező, te kinek feküdnél be szívesebben a kése alá? Annak, aki éppen azon idegeskedik, hogy lerobbant a 94-es suzuki swift és az asszony meg a gyerek nem tud hazamenni, vagy annak aki épp most pihente ki magát a Maldív-szigeteken és topon van szellemileg, fizikailag?
2015. dec. 5. 22:51
14/31 anonim válasza:
Amugy ez a felfogas teszi tonkre a magyar egeszsegugyet. Az atlagember azt gondolja hogy az orvos igenis keressen havi szaz nettot, es igenis lelkesen gyogyitson, mert neki ez a hivatasa. Nincs is penz az egeszsegugyben, ossze is fog omlani az egesz.
Mert a nemet meg az angol nem igy gondolkodik, ott megfizetik a tudast, mennek is a magyar orvosok oda.
Magyarorszagon meg nem lesz sem orvos, sem apolo.
2015. dec. 5. 22:56
15/31 anonim válasza:
De nem a beteg tehet arról, hogy ő mennyit keres vagy mennyit nem.
Nem függhet attól a munkája, hogy ki mennyi pénzt tud adni, vagy éppen nem tud adni. Minden beteg ugyanolyan figyelmet érdemel.
Egyébként orvos és orvos között rengeteg különbség van. Én anyagi gondokkal küzdő nőgyógyászt pl. még nem láttam sose, sőt, kifejezetten vagyonosak. Ez mondjuk egy altatóorvosról már nem mondható el.
2015. dec. 5. 22:57
16/31 anonim válasza:
Azért ez egy kicsit demagóg kérdés.Szerintem,semmivel sem pénzéhesebbek,mint mások.Ezen vitatkoztam már ismerőssel is és amikor megkérdeztem,hogy ő mit tenne,ha lehetősége lenne külföldön dolgozni,a 120000ft-os nettó fizetése helyett,mondjuk 2000euroért,sokkal jobb munkakörülmények között, rávágta,hogy már indulna is,de az más.Mitől más? Abban igazad van,hogy az orvosok a gyógyításra tették fel az életüket,de nem a magyar emberek gyógyítására,hanem "csak" az emberek gyógyítására.És erre sajnos,külföldön sokkal jobbak az esélyeik a munkakörülmények,a rendelkezésre álló eszközök és egyebek miatt.Ami nem egy utolsó szempont,amikor például műtét közben,egy ember élete múlik rajta.
2015. dec. 5. 23:15
17/31 anonim válasza:
M.o.-n nem értékelik az egészséget, pedig az pénzben mérhető. Ha egészséges vagyok, tudok pénzt keresni. De az orvosokat nem akarják megfizetni, ingyen akarják az egészséget. Ez közönséges lopás.
2015. dec. 5. 23:18
18/31 anonim válasza:
Az még nem pénzéhség, ha elvárják, hogy tisztességesen fizessék meg őket a munkájukért. Rengeteget kellett tanulniuk, emberek halálát kellett végig nézniük... Szörnyen stresszes munka lehet, én még akkor sem lennék képes ezt a hivatást űzni, ha milliókat fizetnének érte.
Teljesen Megértem őket, amiért elégedetlenek a fizetésükkel és inkább külföldre mennek.
Most persze nem azokat védem, akik félválról veszik a hivatásukat és húzzák a szájukat, ha nincs elég hálapénz. De sok olyan orvos van, aki tényleg törődik a betegeivel és segíteni akar rajtuk. Ők megérdemelnék a magasabb fizetést.
2015. dec. 5. 23:21
19/31 anonim válasza:
Ja,még annyit:én sajnos,már több műtéten átestem,van egy krónikus betegségem,tehát rendszeresen megfordultam orvosnál,kórházban,az elmúlt 20évben.Egyetlenegyszer adtam hálapénzt(nem is olyan régen) egy orvosnak,akihez több,mintegy évtizede járok és akkor sem "hajtott el",amikor joggal tehette volna,mondván,hogy menjek a szakrendelésre(ugyanis ragaszkodtam hozzá és őt kerestem az "osztályon).Soha,senki másnak és nem tapasztaltam,hogy emiatt bármi hátrány ért volna,még "csúnyán" sem néztek rám.Persze,lehet,hogy másnak más tapasztalatai vannak,de én csak a sajátjaim alapján tudok véleményt mondani.
2015. dec. 5. 23:23
20/31 anonim válasza:
Például milyen dolog, hogy az OEP nem fizeti ki a kórházaknak a beavatkozások teljes összegét? Ez olyan, mintha bemennék a közértbe és csak a vásárolt áru bizonyos százalékát fizetném ki. El is vinne a rendőr. Mindennek megvan az ára, amit ki kell fizetni, különben nem adják oda a terméket.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!