Mit szóltok ahhoz a hírhez, hogy idővel nálunk is drágább lehet az áram akkor, amikor a legtöbben használják?
Tudom, hogy távoli még, és talán meg sem valósul.
Ha bevezetik az okosmérőket, 5 év múlva már 10-ből 6-7 embernek ilyen lehet.
Ezek segítségével megállapítják, hogy mely időszakban a legnagyobb a fogyasztás, és ebben a pár órában megduplázzák a díjat.
Ez egyrészt bevétel nekik, másrészt takarékosságra ösztönzi a népet. (nyilván ezzel fogják promózni)
Elmondják majd, milyen jó, ha kevesebb energiát használunk, mert haldoklik a bolygó, stb...
Angliában most a 16-20 óra közötti időszakra tervezik bevezetni az emelést.
Engem elég rosszul érintene, mert konkrétan csak ezekben az órákban vagyok itthon. (utána persze alszok)
4-re érek haza, így nem tudok se délelőtt, se délben, se kora délután, se éjszaka mosni, főzni, semmit sem csinálni. Szerintem a legtöbb ember így van ezzel. Így hiába a duma, hogy takarékosságra ösztönöz, a vége mégiscsak az lenne, hogy többet kéne fizetni.
Meglepő válaszok érkeztek.
Megmosolyogtam némelyiket.
Áramszolgáltatónál dolgozom.
Csúcs - és völgyidőszak az általános lakossági fogyasztóknak nincs.
Milyen villanyszámlát nézzek meg? :)
A lakossági felhasználók több, mint 80%-a A1 díjszabásban van, azaz mindig ugyanannyi nekik az áram.
A2 azoknak jó, akik éjszaka vagy hétvégén használják többnyire.
"Hallottatok olyanról, hogy éjszakai áram, ami olcsóbb?"
Úgy látom, a többség tisztában van ezzel a dologgal, mert ez a válasz 0%-on áll.
Kedves válaszoló, az éjszakai áram nem azt jelenti, hogy ha éjszaka mosol, akkor kevesebbe kerül. :D :D :D
Tulajdonképpen nem is éjszakai, hanem vezérelt mérőd van, amelyre csak nem kapcsolható dolgot lehet kötni, pl. bojler, hőtárolós kályha.
A hűtőd, sütőd, mosógéped, tévéd nem ilyen.
Éjszaka ugyanannyiért tévézel, mint nappal.
Volt még egy vicces, csak ilyenkor nem látom a válaszokat...
Meg is van. Megvette az állam az EON-t? Mesélj még... :D
A gáz üzletág egy részét adták el, a villamos energia hálózati engedélyes és egyetemes szolgáltató cégeinél nincs ilyen.
Hall az ember valamit, vagy olvas egy főcímet, és ennyi marad meg benne, hogy állam és eon. Tessék tájékozódni.
12-es! Köszi, hogy fölvilágosítasz olyan dolgokról, amit tudok, arra céloztam, hogy különböző tarifákkal való számolás már most is van, amire egy kézenfekvő példa volt az éjszakai áram.
Egyébként "megnyugodhatsz" a többség azt sem tudja, hogy mi a feszültség vagy mi a különbség váltakozó meg egyenáram között, amiért lepontoztak, hogy nem bégettem együtt velük, hogy "Jaaaaaj, sarc lesz meg elnyomnak minket." Én ugyanis kifejeztten jó dolognak tartom, hogy lehetőleg megpróbáljuk a fogyasztást minél jobban az alaperőművekre szabni, mindenféle szempontból jobb lenne, ha minél kevesebb csúcserőművet kellene használni.
"Tegyük hozzá, Angliában megfizethető, és a rendszernek (és a környezetnek) egy folyamatos, alig-alig ingadozó felhasználás az ideális."
Akkor nem árat kell emelni az adott időszakban, hanem épp az hogy csökkenteni...
"Csúcs - és völgyidőszak az általános lakossági fogyasztóknak nincs. "
Akkor miert van rajta az EON arlistan ami lakossagi fogyasztoknak szol?
ehhez látni kellene a számládat.
lehet nem a megfelelő tarifán vételezel.
keres rá, hogy mi az a1 és a2 között a különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!