Anyagilag tényleg megéri a mosható pelenka? Gondolok itt az áram-, víz- és mosószerfogyasztásra is! Gondolkodom, hogy azt használjak majd a babémnál, de nem vagyok biztos benne, hogy teljesen megéri.
hát,sokan mondják hogy luxus megvenni az eldobható pelenkát,de ha belegondolsz abba,hogy a textilt mosni kell,fertőtleníteni,kifőzni,vasalni és egy pisi után cserélheted le,mert kicsípi a baba popsiját,addig az eldobható úgy beissza hogy pár órát simán kibír.Nem beszélve arról hogy ma már az olcsó pelusok is elég jó nedvszívók ezért nem kell a legdrágábbat megvenni.
Higiéniai okok miatt biztos nem váltanék textil pelusra,de szerintem anyagilag sem jössz ki olcsóbban.
Ez az én véleményem,lehet hogy más pont az ellenkezőjét gondolja
erre gondolsz?
az tény, h környezetbarát és természetes anyagból készül. de h mennyivel olcsóbb, háááát nemtom. utánaszámoltam kicsit. az 1. évben havonta kb 5000 ft a pelus, (legalábbis mi dm-eset használtunk, nagy kiszerelésűt, kb annyira jött ki havi.) az 1évben 60.000ft
2. évben nekünk az már nem jött be, akkor pamperst vettem, ill. éjjelre az van most is. hatalmas dobozosat veszünk, ill. kevesebb fogy belőle, tehát havi kb 3000. ft - legalábbis nálunk. az 1 évben 36000 ft.
tehát ez 96.000,de legyen 100.000
ez a szett szállítással együtt kb 85000 ft.
és itt jön amit írtál: víz, mosás, idő, áram, mosógép használata, mosószer,fetőtlenítő, vasalás... és ott vagy, ahol a part szakad. sőőőt.
szóval környezetbarát, de szerintem nem olcsóbb.
Én az ikreimnél textil pelenkát használtam az első 5 hónapban (egészségügyi okokból).
Nem merem azt állítani, hogy olcsóbb lenne az eldobhatónál, de még ha az is, biztosan nem sokkal. Viszont azzal számolnod kell, hogy napi program lesz a beáztatása, kisúrolása, mosása, szárítása és a vasalása.
9 hónapos ikrek anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!