Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok arról amit a...

Mit gondoltok arról amit a mai 16-18 évesek gondolnak?

Figyelt kérdés

"A diákok 80 százaléka tovább akart tanulni, a gimnazisták 91 százaléka. Az egyetem vagy főiskola utáni első állásuknál a legfontosabb szempont a fizetés lesz nekik. Ami a legfurcsább, hogy a korábbi mérésekhez képest nagyot nőtt az első bérigényük:

átlagosan 235 ezer forint nettót tartanak elfogadhatónak, de 375 ezernek örülnének.

A gimnazisták 400 ezer forinttól örülnének, a szakközepesek 320 ezertől. Összehasonlítva ezeket az elvárásokat a KSH legfrissebb adataival, melyek szerint 159 ezer forint az átlag nettó bér Magyarországon, a GfK szerint kijelenthető, hogy a valós munkaerőpiaci-lehetőségektől elrugaszkodott igényeket fogalmaznak meg a diákok. Már csak azért is, mert 158 ezret jelöltek meg az elképzelhető legkisebb bérüknek, ami majdnem pont az átlagbér a valóságban.

A diákok nagyon ambiciózusak is, 80 százalékuk képzeli el magát vezetőként, ami szintén azt jelenti, hogy szükségszerűen fog rengeteg diákot csalódás érni. A megkérdezettek 67 százaléka tudja elképzelni magát vállalkozóként, itt jóval nagyobb a vállalkozásban is gondolkozó szakközépiskolások aránya. A hitelnél reálisabban gondolkoznak, két évvel ezelőtt 56 százalék mondta azt, hogy soha nem venne fel semmilyen feltételekkel hitelt, mára már csak 48 százalék gondolkozik így."

[link]

2015. dec. 1. 17:21
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
90%
Nagyon helyes, hogy nem akarnak hitelt felvenni. Az egyetlen, amit ebben az életben (a saját káromon) megtanultam, és majd élettapasztalatkênt a gyerekeimnek átadhatok, hogy soha nem veszünk fel hitelt!
2015. dec. 1. 18:56
 12/30 anonim ***** válasza:
96%
A hitel nem rossz dolog, csak okos dolgokra kell elkölteni, nem új tv-re, nyaralásra stb
2015. dec. 1. 19:23
 13/30 anonim ***** válasza:
97%

Pláne ezeket a "varázslatos" törlesztés nélkül 5-6 évig folyamatosan növekvő diákhiteleket nem éri meg.

Pedig 3 éve még javasolták, hogy vegyék fel, és tegyék a bankba a pénzt, aki hallgatott rájuk évi 2,5-5%-ot bukik a semmin, amíg vissza nem törleszti.

2015. dec. 1. 19:23
 14/30 anonim ***** válasza:
79%

A jól felhasznált hitel az ami előteremti minimum a visszafizetéséhez elegendő pénzösszeget, de inkább többet.

Ha valaki nem tudná kifizetni a tandíjat, de elég okos, és olyan szakmát választ ahol biztos, hogy lesz állása akkor van értelme a diákhitelnek. Ja hátrányból indul, de még mindig jobb mintha mennek a szalaghoz szerelni.

2015. dec. 1. 19:48
 15/30 anonim ***** válasza:
83%

A cikk épp azt akarja sugallni, hogy ne legyen a diákoknak egyetem után se nagyobb elvárása.

2015. dec. 1. 19:57
 16/30 anonim ***** válasza:
31%

Nem olvasok indexet. A számítógépemet úgy állítottam, hogy képtelen legyen megnyitni az ilyen szutyok weboldalakat.

Csak általánosan írta

2015. dec. 1. 20:00
 17/30 anonim ***** válasza:
100%

Akkor viszont, jobb ha valaki hitel nélkül végzi el, esetleg más lehetőség híján a diákhitel 2, de inkább államilag támogatott képzés, a diákhitel 1, pedig már a legvégső esetben, a legkisebb mértékig és inkább kényszermegoldás, mint "befektetési döntés"

2015. dec. 1. 20:09
 18/30 anonim ***** válasza:
62%

Indexes cikk...az egész arról szól, hogy ne merészelj nagyot álmodni, hitelből kell élj és kész.

Na meg szerintem is a k..va anyjukat hogy szeretnék legalább a magyar átlagbért megkapni felnőttként...:D

2015. dec. 1. 20:25
 19/30 anonim ***** válasza:

ez a felmérés már csak azért sem reprezentatív, mert ennek a korosztálynak fingja sincs a valódi életről.

természetesen mondani bármit lehet, főleg hogy a fiatalok olyan viszonyítási alapokat vesznek szem elé, mint az éjjel nappal bukarestben szereplő semmit tevő léhűtő emberek.

azt hiszik ez a "felnőttkor", és ez alapján persze hogy minimum fél milliókat akarnak keresni, vezető beosztásban semmittevéssel.

szóval ez a felmérés annyit ér halottnak a puszi.

2015. dec. 1. 20:42
 20/30 anonim ***** válasza:
93%

Gimnazista vagyok, végzős, elég jó eredményekkel, gépészmérnökként tanulnék tovább, és míg persze, hogy örülnék 400 ezernek (ki ne örülne), attól még képes vagyok racionálisan gondolkodni, és felfogni, hogy biztos nem fogok ennyit keresni. Én nettó 250 ezerrel is már igazán megelégednék, és nehogy azt higgyétek, hogy túl sokan remélnek 400 ezres bért Magyarországon.

Hacsak nem kitalálták, valószínűleg csak a szájukba adták ezeket a számokat, hogy örülnének-e neki vagy sem, vagy legfeljebb poénból mondták ezeket a diákok.

2015. dec. 1. 20:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!