Szerintem a Trianoni békeszerződés igazságos volt, mert az elcsatolt területeken kisebbségben voltak a magyarok már 1920-ban is. Akkor miért fáj a magyaroknak?
Ha nem tudod mik történtek vala, minek előtte születtél, gyermek vagy.
Katona József
Kérdező! A magyar haza területét csak ne nyirbálja senki, mert az egy és oszthatatlan egész, magyarostúl és nemzetiségestűl.
Amúgy gyanús nekem, hogy úgy kérdezel, hogy "a magyaroknak" - ezek szerint te nem tartozol közénk? Jól sejtem, egy ócska kis provokátor vagy, aki a magyarság tragédiáján élvezkedik?
"Jól sejtem, egy ócska kis provokátor vagy, aki a magyarság tragédiáján élvezkedik?"
Jól sejted. Kis jelentéktelen liberáncs lehet. :D
Te nem vagy vagyar, ezért nem fáj Trianon neked!
Menekültek befogadása=Trianon
Trianon is ott kezdődött, mikor befogadtuk a menekülő szerbeket, románokat a török kiűzése után...
Utána multikultit akart a magyar vezetés, hogy sok nép békében egymás mellett, de nem jött össze!
"Trianon is ott kezdődött, mikor befogadtuk a menekülő szerbeket, románokat a török kiűzése után..."
Sok választásunk nem volt, mert komplett tájegységek néptelenedtek el a török elleni harcokban és valakivel fel kellett tölteni őket, hogy ne parlagon álljanak.
Trianon kérdése elég összetett és magyarként nehéz objektíven megítélni ezt a dolgot (pl. ha Magyarország kapott volna területeket a környező országok kárára, egyből másként állnánk hozzá).
Nem látod jól. Az itt élő nem magyar ajkú lakosság nem őslakos volt, hanem később telepedtek ide. A tatárjárás után főleg a király szándékosan csábította ide a külföldi telepeseket, mert annyira elnéptelenedtek ezek a vidékek. De nem azzal a szándékkal hívta őket ide, hogy aztán elvegyék ezeket a területeket.
Kicsit tájékozódj,mielőtt hülyeségeket beszélsz.
De tényleg, miért nem válaszolsz arra, hogy milyen nemzetiségű vagy?
A Kárpát-medencében per pillanat élő etnikumok közül a magyarság él legrégebben, azaz őshonosnak tekinthető. Mindenki más (német, tót, rác, oláh, sokác, horvát, bunyevác, zsidó, cigány), csak évszázadokkal később jött ide.
Az ún. "honfoglaláskor" pedig a szintén magyar avarok és székelyek lakták a Kárpát-medencét, tehát nem volt kitől "elvenni".
A székelyek a hunok utódai, akik az 5. században telepedtek le tömegesen a Kárpát-medencében.
Ha csak Erdélyt és a Duna-Tisza közét tekintjük, akkor minimum 1600 év helyben lakásról beszélhetünk.
Kitől is kellett "elvenni" Magyarországot?
Na látod. :)
Talán csak nem a sosemvolt dák-román vagy übernagymorva "óriásbirodalmaktól"? :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!