Magyarországon miért elfogadott (abb) a rasszizmus?
A nyugati országokban a rasszizmust veszélyes, felszámolandó, a társadalomra káros dologként tartják számon.
Ezzel szemben itthon a rasszizmus mindennapos, elfogadott dolog, sokan még büszkék is rasszista nézeteikre. Az etnikai és vallási alapú megkülönböztetés már-már divat a magyarok körében.
Miért van ez, mik lehetnek az okok?
Szerintetek ez pozitív vagy negatív jelenség? Miért?
"Csak emlékeztetnék rá, hogy a cigányokat a minta franciák és a minta kanadaiak is elzavarták. "
Amiről te írsz az nem rasszizmus.
A rasszizmus az,amikor pl valakit eleve azért nem veszel fel dolgozni,mert roma,néger,stb.
"Más rassz (feketék, ázsiaiak) pedig alig él - Nyugat Európához képest - hazánkban. "
Érdekes módon én rengeteg hallom,hogy szidják a kínaiakat is pl.
A kínait azért nem szeretik,mert szorgalmas,elveszi előlük a munkát.Vagy,mert "gagyi" terméket gyártanak.
A négereket,meg mert lusták,nem dolgoznak,stb.
Egyszer valaki feltette azt a kérdés,hogy a lányok miért szeretnek "mocskos fekákkal" szexelni.
És elég sok rasszista válasz volt alatta.
Nem fogjátok fel,hogy ez nem magyar tulajdonság,hanem a szegény országok mind ilyenek.
Azért ilyen kirekesztőek a kelet-európai népek,mert szegények.
Ha mindenki gondtalanul élne,akkor senkit nem érdekelnének ilyesmik.
"Érdekes módon én rengeteg hallom,hogy szidják a kínaiakat is pl.
A kínait azért nem szeretik,mert szorgalmas,elveszi előlük a munkát.Vagy,mert "gagyi" terméket gyártanak.
A négereket,meg mert lusták,nem dolgoznak,stb.
Egyszer valaki feltette azt a kérdés,hogy a lányok miért szeretnek "mocskos fekákkal" szexelni.
És elég sok rasszista válasz volt alatta."
Értem, tehát te ennyi alapján eldöntötted, hogy a magyarok rasszisták.
A poén még mindig az, hogy értelemről beszélsz meg hogy csúnya dolog a rasszizmus, erre te is így állsz a magyarokhoz.
Kajak nem esik le, hogy a "magyarok rasszisták " c nóta szintén rasszista?
Az "én is borsodi vagyok" c. szöveget meg kérlek ne.
Ez is vicces, hogy azt észreveszed, hogy a magyarok kínaiznak, de hogy a cigányok mit tolnak, na azt nem :)
Maradjunk annyiban, hogy nagyon átlátszó vagy.
A skandinàvok ikonszerűen gazdagok.
Szép,antirasszistamódon befogadóak is.
Na nem is lehet sötétedés utàn az utcàikon màszkâlni.
Főleg a nőknek nem.
Mert sok a hozzád hasonló turbóliberál, magyarok ellen állandóan hőzöngő versenyző.
És akkor még ne beszéljünk azokról akik szintén megkeseríthetik az emberek mindennapjait. :)
"Másnak is feltűnt, hogy az ilyenek,mindig kívülállóként írnak rólunk magyarokról?
Egyre gyakrabban érzem azt, hogy Magyarországon azok a legrasszistábbak,akik nem is magyarok."
Mert ezek nem magyarok! Csak akkor azt nem értem miért nem húznak el innét már végleg, és hőzöngenek állandóan az általuk utált nép nyelvén, netes oldalain.
Minden nép utálja a cigányokat és a feketéket, akik nem dolgoznak, lopnak, nem tartják be a törvényeket. És nem azért utálják őket, mert más a bőrük színe, hanem azért, mert az az általános tapasztalat, hogy aki így néz ki, az így is viselkedik. Csúnya dolog az általánosítás, de ha egy csoport tagjainak 90 %-a úgy viselkedik,akkor már jogos önvédelem, ha a csoport 100 %-ával szemben negatív előítéleteink vannak.
Egyébként abban igazad van kérdező, hogy a magyarok nem tudnak viselkedni ilyen szempontból. Pl. amikor középiskolában tanítottam, nem tudtam felolvasni a Vén cigány című verset,mert minden osztályban már a cím felolvasása után 2 perces fújjogás következett.
Éltem Angliában, utálják a feketéket, joggal. Ugyanolyanok, mint nálunk a cigányok.
De senki sem mondja, soha, sőt, hangoztatják hogy mindenki egyenlő. De azért a hozzáállásukból ki lehet találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!