Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha nem akarok külföldre menni...

Ha nem akarok külföldre menni dolgozni, akkor jó megélhetésért csak az az utolsó esélyem, ha vállalkozást indítok?

Figyelt kérdés

Nem vagyok hajlandó kimenni, hogy engem is lemigráncsozzanak és hazaárulózzanak. Viszont Budapestre költöztem vidékről, mert csak ott volt munka, egy albérletben lakok. Vissza akarok költözni az előző lakhelyemre. Csak miből fogok félrerakni, hogy saját házam legyen előző vidéki lakhelyemen? Mit fogok csinálni, ha ott nnem volt munka, csak ahol most lakok és dolgozok?

Ezért gondoltam arra, hogy csak vállalkozóként lennék szabad és tudnám megvalósítani amit akarok. Szerintetek?

2015. nov. 30. 00:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Vállalkozóként kell egy szép alaptőke, kell némi forgótőke és gyomor, mert a bürokrácia ott fog copatni, ahol csak tud. De ha jó vagy a szakmádban és van piac akkor menni fog.
2015. nov. 30. 00:10
 2/11 A kérdező kommentje:
Programozó vagyok (csak kezdő gyakornokként nem sokat keresek, nettó 110.000). Szüleim asztalos vállalkozók voltak. Egy könyvelő pedig tuti segíteni fog lavírozni a bürökráciában. Mindent bele fogok adni.
2015. nov. 30. 00:18
 3/11 anonim ***** válasza:
16%

Hát.

Nyugatra meg ne menj 3000 eurót keresni, mert ott csak migráncskodik mindenki, migráncskodni meg nemjó dolog.

2015. nov. 30. 00:35
 4/11 anonim ***** válasza:
79%
Havi 3000 eurocskáért a földet is felnyalnám ha kérnék.
2015. nov. 30. 00:44
 5/11 anonim ***** válasza:
44%
ha vannak fideszes ismerőseid akkor van esélyed vállalkozóként sikeresnek lenni.
2015. nov. 30. 05:29
 6/11 anonim ***** válasza:

5: Igazából ez. De nem muszáj fideszesnek lenni. Az én főnököm úgy lavírozik, hogy nem köthető egyik párthoz sem, viszont ismer mindenkit a környéken, aki számít. Cserébe nincs bacogatva és úgy ügyeskedik, ahogy akar.

110.000 forint egy mérnökinfós gyakornoknak amúgy nem kevés? Főleg Budapesten?

2015. nov. 30. 06:40
 7/11 anonim ***** válasza:

Rajtad múlik hogy lemigránsoznak -e külföldön. Alkalmazkodj, vegyülj el. Mindig lesznek olyanok akik a nemzetiséged miatt bszogatnak, ezt itthon is látod, de az ő véleményük nem mérvadó.

Ettől függetlenül mérnök-infósként igen nagy esély van arra, hogy jobban keresel majd mint az átlag magyar. A vállalkozással az a baj, hogy teljességgel ki vagy téve a politikának. Nem csak a bürökráciával lesz gondod, hidd el. Az európai átlaghoz képest magas kezdőtőkéről nem is beszélve...

2015. nov. 30. 07:36
 8/11 anonim ***** válasza:

alkalmazottkent is lehet Magyarorszagon jol keresni, de nyilvan egy adott szinvonalnal nem lehet tobbre vinni.

Amugy meg annak mi ertelme lenne hogy visszakoltozz oda ahonnan eljottel mert nem volt munka, plane ott hazat epiteni? Egy remenytelen kornyeket ott kell hagyni, nemhogy meg odalancolni magad.

2015. nov. 30. 08:05
 9/11 anonim ***** válasza:
49%

Akkor maradj itthon nyomorogni.

Bánom is én.

2015. nov. 30. 10:42
 10/11 MolotovPunk ***** válasza:

Magyarországon vállalkozást beindítani sem egyszerű,nemhogy még életben tartani is.Meg hiába van vállalkozásod,ha az emberek nagy részének alig van pénze...Ezért nem látok itt kis hazánkban ebben sem túl szép jövőt.

Én távolabbi ismeretségből ismerek olyan embert,aki beindított jól menő vállalkozást,de neki is Ausztriában sikerült és semmi pénzért nem költözne már haza.Mert nagyon jól él ott.

2015. nov. 30. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!