Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kik maradnak Magyarországon?

Kik maradnak Magyarországon?

Figyelt kérdés

Mármint ugyebár eléggé sokan költöznek el Magyarországról a jobbélet reményéért vagy a jobb életért.

Úgyebár ezek között vannak olyanok akik közmunkások voltak Magyarországon, de Londonba mentek mosogatni azért tényleg jobban megéri vagy esetleg tehetséges orvosok,mérnökök,jogászok,befektetőt tízezrei is elhagyják Magyarországot. Úgyebár nyelv nélkül is sokan mennek ki, de valakik tényleg azért maradnak otthon, mert lusták megtanulni legalább minimálisan németül/angolul.

Eddig akiket tudok, hogy nem mentek ki ezeket az okokat mondták vagy tudom róluk:

-nem tudnának megtanulni újabb nyelven(lusták megtanulni magyarán vagy tényleg nincsen energiája rá)

-hithű nacionalisták

-politikusok

-tartosan börtönben tartózkodnak

-nyugdíjasok

-értelmi fogyatékosok és nem tudnának mit kezdeni(mármint nem csak szerintem azok, hanem papírjuk is van róla)

-akiknek már van valamennyire karrierjük és nem mernek kockáztatni

-nem tudnának kivenni albérletet a pénzükből és már több gyerekük is van

-nem tudnak semmit sem a külföldi dolgokról

Esetleg akik itt maradtak még milyen okok voltak ezeken kívül?

2015. nov. 29. 17:37
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
80%
Vannak olyanok, akik egyszerűen nem akarnak elmenni. Nem azért mert csököttagyúak, nacionalisták, vagy nincs rá pénzük, hanem azért mert itthon jobban érzik magukat. Bár én is emigrálni készülök, megértem őket. Tudjuk milyenek az itthoni körülmények, és hogy milyen a magyar társadalom egy progresszívabb nyugati országéhoz képest, de mégis van hogy ide húz az ember szíve, a nyelv, a barátok, a pálinka, vagy egyéb okok miatt.
2015. nov. 29. 18:20
 12/20 anonim ***** válasza:

# 1

Te se vagy tisztában a dolgokkal fiam!

2015. nov. 29. 18:25
 13/20 anonim ***** válasza:
95%

Egy ilyen kérdés magyarázat után én sem igazán értem, hogy miért maradok.... Talán azért, hogy ne találkozzak a kérdés föltevőjével, aki remélhetőleg már külföldön van és nem szándékozik visszatérni.

Maradjunk annyiban, hogy a te fogalmaid szerint azért,mert "hithű nacionalista" vagyok.

2015. nov. 29. 18:29
 14/20 A kérdező kommentje:
#13:Nem lenézlek, hanem csak egyszerűen nem egyeznek a világképeint :)
2015. nov. 29. 18:37
 15/20 anonim ***** válasza:
66%
Kérdező az fel se merül benned hogy én például szeretek itt élni és ezért nem megyek ki? Miért olyan felfoghatatlan ez? Lassan már teljesen hülyének lesz titulálva az aki nem vágyik külföldre. Nem vágyom arra hogy itt hagyjam a családot én itthon érzem jól magam. Még akkor is ha kinn esetleg jóval többet is lehetne keresni. Nem érdekel szeretek Magyarországon élni és kész.
2015. nov. 29. 18:44
 16/20 anonim ***** válasza:
56%

Nem vagyok képbe? A saját szememmel láttam, ahogyan éjszaka takarítja a retyós budit Bécsben a McDonald's-ben a jogász doktor úr. Hogy verte már a mellét, hogy ő diplomás, értelmiségi, és mi jutott neki, az éjszakai kuli meló, a takarítás. Hidd el, hogy képbe vagyok mert láttam.

2015. nov. 29. 18:49
 17/20 anonim ***** válasza:
43%

"Esetleg akik itt maradtak még milyen okok voltak ezeken kívül?"

Vannak, például több nyelven folyékonyan beszélő fiatal mérnökök és informatikusok, akik 400k fölött keresnek, jó munkahelyük van, van előttük perspektíva, és 5-10 éven belül akár senior szakemberként, akár középvezetőként elérhetnek egy németországi bérszínvonalat - itthon.

2015. nov. 29. 18:59
 18/20 MolotovPunk ***** válasza:

Képzelem milyen sokan lehetnek azok,akik 400 körül keresnek Magyarországon. :D Biztos nagy tolongás lehet azokon a helyeken.

Egyébként hiába él kb 200 ezer ember így itthon (jólétben)ha az ország 70% a 100 ezerből,vagy kevesebből próbál megélni.

Az alapvető legnagyobb gond az itt,hogy ebben az országban nincs középréteg,illetve nagyon minimális a létszámuk,míg nyugaton több milliós középréteg van még mindig.És kivándorlók között is nőtt a középréteg arány.

Unokatestvérem Malmöben él évek óta és semmi pénzért nem jönne már vissza.(Pedig neki is hiányzik a hazája.)

Szokta is emlegetni.Csak ugye ott kicsivel jobban keres. :D

Átlag informatikus szakmával nagyjából ötször annyit.

2015. nov. 30. 14:29
 19/20 anonim ***** válasza:
Én ápoló vagyok, de eszembe sem jutna elmenni. Az arabok közé mondjuk Németo.-ba? Borzalmas ott az élet. Nemcsak a pénz számít. Nem akarok burkás rémeket ápolni, akik rabszolgájuknak tekintenek, megaláznak engem. És a németek is csak kihasználnak, és valójában gyűlölnek.
2015. dec. 9. 22:25
 20/20 MolotovPunk ***** válasza:

Ez egyébként nem minden országban így van.Svédek bírják pl a magyarokat.Németeknél tényleg másabb a helyzet,de azok szomszédos népekkel is gőgösek...

Én teljesen megértem azokat,akik elhagyják az országot jobb élet reményében.

2015. dec. 9. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!