"Miért ne lehetne rá büszkének lenni?" - Mert semmi részed nem volt benne, semmit nem tettél hozzá!
Kicsit sarkosan fogalmazva: egy nemzeti hovatartozásra büszkének lenni gyakorlatilag a más tollával ékeskedés egyik formája.
Elismerni lehet a múltat, megpróbálni a múlthoz méltóan élni lehet - büszkének lenni rá butaság.
Ugyanez a helyzet a sportsikerekkel. Soha nem értettem, miért büszke valaki arra, hogy pld. Egerszegi olimpiai aranyat nyert. nem ő nyerte, egy percet sem edzett helyette, nem ő volt az edzője - mire büszke?
2015. nov. 26. 17:50
12/29 anonim válasza:
Miért nem lehet büszke ? "Mert semmi részed nem volt benne, semmit nem tettél hozzá! " . Ha már valaki gyereket szül pl. akkor is tett valamit amire büszke lehet , mert ő továbbviszi a magyarságot ...
2015. nov. 26. 18:05
13/29 anonim válasza:
Nem, ez egy állapot, amin ráadásul változtatni is lehet, ha valaki megszerzi egy másik állam állampolgárságát, akkor már csak magyar származású lesz, nem pedig magyar. Elég ostoba ember az, aki valami olyanra büszke, ami csak úgy az őlébe pottyant állapot, mintha büszke lennék arra, hogy zöld szemem van, miközben az emberek többségének barna.
2015. nov. 26. 18:09
14/29 anonim válasza:
"Ha már valaki gyereket szül pl. akkor is tett valamit amire büszke lehet , mert ő továbbviszi a magyarságot ..." - jajjj... :-(
2015. nov. 26. 18:11
15/29 anonim válasza:
Igen. Hihetetlenül gazdag történelemmel és kultúrával rendelkező nép vagyunk, rengeteg olyan személlyel a múltból és jelenből, akikre büszkék lehetünk. Továbbá Európa három legősibb népe közé tartozunk (a görögök és talán a baszkok mellett).
2015. nov. 26. 18:20
16/29 anonim válasza:
15
Ne is foglalkozz azzal,hogy az "ősmagyar" félázsiai nép volt. Aztán itt meg mindenkivel keveredtünk, kezdve az avarokkal,aztán szép sorba a többiekkel is. Olyan,hogy echte magyar,nagyon nincs. Amúgy a svédek a legősibb népcsoport Európában. Ők eredetileg is ott éltek,ahol most.
2015. nov. 26. 18:26
17/29 anonim válasza:
#16 Nem arra gondolok, hogy hol éltünk, hanem hogy konkrétan egy nép mióta létezik. A genetikai összetétel nyilván változott, de a többi népé is.
2015. nov. 26. 18:29
18/29 anonim válasza:
Igen, de ez belső dolog, nem verem nagy dobra. Még kokárdát sem hordok márciusban, de megvetem azokat akik megtagadják magyarságukat. De nem is baj ez, ilyenekre nincs is nagy szükség itt. Aki magyarnak gyenge ember, úgysem viszi sokra másutt sem.
2015. nov. 26. 19:05
19/29 anonim válasza:
Igen, büszke vagyok rá! Pár válaszadót és honfitársat viszont kimondottan szégyenlek! Nem tudom, hogy máshol a világon divat e a hazát ócsárolni! Én ilyet külfölditől még nem hallottam.
Büszke vagyok, hogy van gyökerem! Büszke vagyok, hogy azon a településen élek, ahol már az ükanyám is!
Büszke vagyok a tájra, a gazdákra, a közösségre, a gyerekeimre, a tanáraimra, a családomra!
Igen, büszke vagyok!
2015. nov. 26. 19:44
20/29 anonim válasza:
#21 A kettőtök hozzászólását összehasonlítva mindenképpen magasabb, mint a tiéd.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!