Most hogy kijutott a magyar fociválogatott az EB-) re még több stadion fog épülni?
"Végül újra, 1938 és 1954 után harmadjára is VB döntős lesz a magyar focicsapat, és most már azt meg is fogjuk nyerni, amit az egész magyar társadalom már nagyon régóta vár, amiről már nagyon régóta álmodik."
Nekem egészen más vágyaim vannak, de irigylem, akinek annyira jól megy, hogy már csak egy vb döntőre vágyik.
Jó lenne ha a magyarok végre az igazán fontos dolgokkal foglalkoznának.
Mindeközben a Pető Intézetre nem jut elég állami támogatás, pedig egy mozgássérült gyerek fejlesztése értékesebb mint az egész magyar labdarúgás. De Beszélhetünk az éhező gyerekekről is, a nővérekről (és lehet szidni őket, hogy embertelen, hogy hagyják szomjazni a betegeket, de lehet utánuk csinálni jobban: egy emberként tíz munkáját elvégezni szívvel lélekkel éhbérért - nem csoda, hogy sokan ki vannak égve), akiknek szintén nem jutott a költségvetésből.
"nem unjátok még ezt a stadionos témát?"
Nézd, Orbánék sem unják a stadionépítést s a mutyizást, akkor viszont jogos a felháborodás, nem gondolod? A Fidesz ellenzékben mit tett? Más kérdés, hogy az MSZP nem lehetetlenítette el az ellenzék sajtómegnyilvánulását, és a köztévé nem pártpropaganda-gépezet része volt.
"A tipikus ballib: nem annak örül hogy végre szépen játszottunk, hanem dörzsöli a tenyerét hogy stadionozhat. Rosszindulatú, semminek sem örülő, kárörvendő csürhe."
Nézd, én több baloldali embert ismerek, aki baromira örült az eredménynek. Csak hát Orbán ebből a tényből is politikai tőkét akart kovácsolni, így viszont megmérgezte a kutat.
"Tudom, sok az éhező ember, rossz az egészségügy, rossz a MÁV...
De ha azt hiszed hogy stadionok nélkül ide vándorolna a pénz, akkor nem csak demagóg vagy, de még buta is."
Bízom benne, hogy ez csak irónia. :) A rengeteg stadion nem termel semmit se, csak veszteséget. Nem lesz annyi bevétele, amennyiből a rezsit és a karbantartást, üzemeltetést, személyzetet fizetni tudnák, így folyton állami támogatásra szorulnak. Ami pénz a környékre megy, az nem azért megy oda, mert ott stadion van, hanem mert Orbán oda akarja vinni sleppjének gazdasági- vagy politikai haszonszerzése érdekében.
"A stadion egyrészt azért lett építve és elvileg lesz több is h komolyan vegyenek minket rendezés céljából és ez egy reális ötlet...a probléma ott van hogy a magyar nézettség nagyobb számban kézilabda,jégkorong,kosárlabda, vizi labda mérközéseket néznek. Szval fejlesztés ügyben elöbb ezeket kellet volna kiépíteni rövid távon jobban megérte volna ,de amit a drága Gyurcsány úr és patkányai nem fognak fel h a stadion építés amit most csinált Orbán és csinálni fog valószuínűleg ez hosszú távra tervezés ami idövel megtérül és jó befektetés lesz."
Szerinted reális az, az elképzelés, hogyha "komolyan vesznek minket rendezés céljából" akkor megtérül ez a rengeteg beruházás megtérül, sőt nyereséges is lesz?! Ilyen nemzetközi cirkusz rendezésénél is legfeljebb csak egyszer fognak nekünk lapot osztani. Milyen bevételt vársz akkor?! Én bizony egy kanyi állami támogatást nem adnék a labdarúgásnak, szerezzenek szponzorokat, vagy fizessenek, akiket érdekel! Viszont ezerrel tolnám, hogy minden iskolának legyen fűthető tornaterme, hogy a nép számára egészségügyi okból (és nem pár tucat ember számára versenyszintű edzés miatt) legyen olcsó az uszoda, strand, konditerem... Mert ezzel valóban egészséget védünk, de mit ért egy rakás sörhasú néhány napi büszkesége, amiért önmaga semmilyen teljesítményt nem nyújtott, csak bámulta a tévét?
"Végül újra, 1938 és 1954 után harmadjára is VB döntős lesz a magyar focicsapat, és most már azt meg is fogjuk nyerni, amit az egész magyar társadalom már nagyon régóta vár, amiről már nagyon régóta álmodik."
Merj nagyot álmodni... Látom, ez sikerült! :D Csak aztán meg amikor felébredsz, rájössz, hogy bilibe lóg a kezed! Mint írtam, nem az utánpótlásra kell költeni, hanem az egészségre.
"Akkor ennyi erővel ne csináljunk semmit csak buszt vegyünk vonatot a maradékot meg adjuk oda az orvosoknak akik nagy rész ha 1 millát keresne havonta akkor is tartaná a markát (tisztelet a ritka kivételnek)"
Sokkal inkább igen, mert annak még haszna is van. Azért ha lehet, ne Felcsútra vegyük azt a vonatot!
És még ha egy millát keresne az orvos, akkor is, mert ha egymillás lenne a fizetés, akkor talán nem lenne akkora kivándorlás a körükben, nem lenne orvoshiány... Ugye megvan, hogy a háziorvosok egyharmada már elérte a nyugdíjkorhatárt, egyharmada öt éven belül fogja elérni? Ők biztos nem egymillát keresnek, és elég kevés lesz az utánpótlás, mert mi is az, ami itt olyan vonzó?!
A fizetés? A munkakörülmény? És képzeld, én még soha nem adtam dokinak pénzt. Egy dokinak adtam valami ajándékot borítékban, és kikérte magának. Szinte meg kellett esküdnöm, hogy személyes ajándék van benne.
Mindazonáltal tisztában vagyok vele, hogy sok orvosnál van ilyen elvárás, de mint írtam, vannak sokkal fontosabb dolgok a versenysportnál. Aki meg űzni akarja, vagy élvezkedni rajta, az fizesse az árát!
Talán kevesebb randalírozás is lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!