Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért utálják a magyarok a...

Miért utálják a magyarok a nyugatot?

Figyelt kérdés
Próbálok nem általánosítani, de sokan "így hülye nyugat, úgy hülye nyugat", aztán ugyanúgy használják és élvezik a nyugati kocsikat, elektronikus cikkeket, satöbbit. Egyáltalán kik azok, akik utálják? Milyen politikai, vallási beállítottságúak? Olvasnak-e újságot, szépirodalmat vagy csak internetet és müzlisdobozokat?
2015. nov. 15. 07:19
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Mi jogokat adtunk a kissebbségeknek.Használhatták a nyelvüket és nemzetiségi iskolákban tanulhattak.Arról nem is beszélve,hogy a kisebbségek jelentős része úgy települt be.Rengetegen a török uralom elől menekültek ide.A franciák mit csináltak a kisebbségekkel,meg akik felléptek az állam ellen?Agyonlőtték őket.

Nagy Magyarországon tényleg kevés volt a magyar,de kb.a bécsi döntések által Magyarországnak adott terület lett volna az ideális.

2015. nov. 15. 13:47
 12/19 anonim ***** válasza:
Amúgy meg nem azt mondtam,hogy igazságtalan e vagy nem,de tényleg ez az oka annak,hogy az átlagember utálja a nyugatot.
2015. nov. 15. 14:03
 13/19 anonim ***** válasza:
Trianonban azért csatoltak el színmagyar területeket, mert ezeken stratégiai fontosságú vasútvonalak feküdtek. Így akartak megnehezíteni egy esetleges jövőbeli katonai mozgósítást.
2015. nov. 15. 14:05
 14/19 anonim ***** válasza:
11%
Orbánnak köszönhetik, hogy az EU ellen uszította a magyarokat!
2015. nov. 15. 15:27
 15/19 anonim ***** válasza:
#14 Ez nem így van, Orbán csak a népszerűsége növelése céljából meglovagolta az (egyébként jogosan) EU-ellenes közhangulatot.
2015. nov. 15. 17:24
 16/19 anonim ***** válasza:

# 15/15 Időpont ma 17:24

Ja! Szemét rohadt EU! Csak eurómilliárdokat ad nekünk! Szemét!

2015. nov. 15. 23:01
 17/19 anonim ***** válasza:
#16 Közben pedig tönkreteszi a magyar ipart és a mezőgazdaságot, ránk erőlteti a potenciális terroristákat, és mindenbe belepofázik. Az ezzel okozott kár eltörpül az alamizsna mellett, amit kapunk.
2015. nov. 16. 17:58
 18/19 anonim ***** válasza:
Nem a nyugatot, hanem a nyugaton lévő "liberális" (direkt idézőjelbe) elmebajt. Tetszik érteni? Ha nem akkor felesleges tovább foglalkozni veled! :D
2015. nov. 27. 20:12
 19/19 anonim ***** válasza:

"Élvezik a nyugati kocsikat..."

Személyesen: a családnak magyar (Suzuki) és Japán (Nissan) gyártmányú autóik voltak többségben. Az azért annyira nem nyugati.

"Elektronikus cikkeket"

Iphone-om van, igen, de azért, mert a többivel nem lehet hívni sem, ezzel nagyjából igen, rendes telefont alig találok, és még jön rá az internet, mert munka miatt (is) szükséges, és gépen szerencsétlenkedés (nekem). De ettől még nem mondom, hogy élvezem.

"Satöbbit"

Ezentúl nem sokat tudok mondani. A nyugati igénytelenséget (mozifilmek 90%-a, zenék 100%-a, "könyvek") a gyomrom nem bírja.

Diszkóba nem megyek a "zenéik" és a - Magyarországon is megjelenő - stílusuk miatt. Drogozni nem fogok.

"Egyáltalán kik azok, akik utálják?"

Magyar nemes vagyok apai, felvidéki anyai ágon.

"Milyen politikai, vallási beállítottságúak?"

1. Arisztokratikus konzervativ életmódot folytatok, már amennyi megmaradt belőle (gondolok itt az utolsó nemesi inszurrekció és az 1848-49-es forradalom és szabadságharc közötti időszakra), ezzel összefüggően tehát jobboldali beállítottságú vagyok.

2. Én református keresztyén vagyok.

"Olvasnak-e újságot..."

Reformátusok Lapja.

"...szépirodalmat"

Igen.

A szépirodalom nem a nyugati modern szenny, hanem például a reformkor nemzeti írói, Zrínyi, a nyugatos költők (Nyugat: folyóirat, 1908-tól), Wass Albert, Gárdonyi Géza, Jókai Mór és Mikszáth Kálmán.

Ha már nyugat, akkor megjegyzem, hogy a nyugatnak is voltak jó írói és költői, de a magyar nyelv tudja a legszebben "használni" az irodalmat (véleményem szerint az irodalom eszköz, amely nem a szavak játékát, hanem a mély érzelmeket fejezi ki, és üzenetet hordoz. Innen ered a fentebb használt "használni" kifejezés.)

"Vagy csak internetet"

A híreket interneten olvasom. Meg a kérdésedet is.

Összefoglalva: én személyesen azért, mert igényem van a kultúrára, meg szeretném őrizni a magyar nemzet hagyományait, és a haza szépségét, egyediségét.

Üdv.

2015. dec. 24. 10:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!