Valamelyik politikai párt meg meri majd szüntetni a 65éven felülieknek járó ingyenes utazási lehetőséget?
A hírekben halljuk,hogy egyre több nyugdíjas lesz és 20-30 év múlva azt hiszem 1 ember fog eltartani 3-4 nyugdíjast.
(Nem biztos számok,most fejből nem tudom)
Szóval az se biztos,hogy lesz majd nyugdíj,vagy ha lesz is akkor csak nagyon sovány.
Szerinted idővel el merik majd törölni azt a lehetőséget,hogy a 65 éve felüliek ingyen utazhassanak?
Lesz belőle nagy felháborodás?
Vagy lesznek attól nagyobb kaliberű problémák az országban?

én már most is megszüntetném.
amelyik nyugdíjas nem valami hivatalos ügyben utazik, vagy kórházba-orvoshoz, azzal ugyan úgy kifizettetném a jegy árát.
természetesen a fent felsoroltakat pedig ingyenes utazásra jogosító szelvényhez kötném.
és csupán csak azért tenném mindezt, mert mikor távolsági busszal jártam napi 80km-t melózni, soha nem volt szabad helyem mert a nyugdíjasok hobbi szinten utazgattak minden nap unalmukban.
minden reggel ugyan azok az arcok ültek a buszon éveken át, elfoglalva a helyet azoktól akik munkába mentek és fizettek a jegyért, 20-25 embert minden reggel ált a buszon a nyuggerek miatt.
tök jó volt munka előtt ácsorogni 40km-t...
persze nem azt mondom hogy sajnálom tőlük a helyet, de a busztársaság pont emiatt nem indít a mai napig plusz reggeli járatot, mert egy busznyi nyugdíjas lenne, azt meg ki fizetné ki?
inkább megy a nyomorgás...
válasszanak más hobbit, ne a buszozgatást, vagy fizessenek érte.

#3 te aztán nagy konteó gyáros vagy..
ez pedig maga a demagógia legteteje:
"1945 előtt nem volt gond egy egykeresős családban, hogy eltartsák a 6-8 gyereket, iskoláztassák őket, sőt eltartsák a szülőket, házastárs szüleit, nagyszüleit."
mesélj már nekem ezekről az időkről, hogy 70-80 évvel ezelőtt milyen kiadásaik voltak ezeknek az embereknek?
azért elég nagy ostobaság párhuzamot vonni egy teljesen más időszakról a maihoz képest.
'45ben nem kellett a gyereknek csak egy gatya, cipő meg kabát, ja meg egy csattogós lepke, meg esetleg rongybaba.
szerintem nem fizettek internet számlát, digitális tv-t, mobil számlát, na meg a gyerekre sem ugyan azt a gatyát adják amit már előtte 6 testvére szarrá hordott, és had ne soroljam tovább, mindenki tudja miről van szó.

"a busztársaság pont emiatt nem indít a mai napig plusz reggeli járatot, mert egy busznyi nyugdíjas lenne, azt meg ki fizetné ki? "
Hogyhogy ki, te marha? Aki eddig az állam.

"'45ben nem kellett a gyereknek csak egy gatya, cipő meg kabát, ja meg egy csattogós lepke, meg esetleg rongybaba. "
Mér most mivel kell több a kölöknek_?

"Közben meg kihal az a generáció, amelyik még emlékezik arra, hogy 1945 előtt nem volt gond egy egykeresős családban, hogy eltartsák a 6-8 gyereket"
Melyik volt az az egy egykeresős család, ahol nem volt gond? A Habsburgék? Mert a paraszti népesség jelentős része igencsak nyomorgott... Nem véletlen lett ekkora tömegbázisa a kommunizmusnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!