A magyar egy ügyeskedő nép általában?
Ügyeskedő mintsem szabálykövető. Tiszetsség az idegen szó szerintem nekik.
Egyértelműen szabály kerülő és be-nem tartó, de mással szigorúan betartató, haverokkal tisztességes, de mindenki mással szemben nyereséget várónak ismertem meg a magyart. Mindemellett nem jutnak annyival előbbre, mint szeretnének, pedig nagyon okosak!
Akikkel eddig találkoztam családos emberek voltak, ahol lett volna lehetőség rácsapni az asztalra, ott inkább békében továbbálltak vagy az asszony unszolására, vagy a gyerek miatt hogy ne lássa a balhét.
A magyar nép elég mulya, van közöttük olyan is aki szeret nyerészkedni, de van aki eleget tesz annak a kérésnek is ha teszem azt rendőrség kéri a lakosságot a figyelmeztetésre ha elkóborolt rókát, farkast talál a polgár.
Tehát van akit visszatart a törvény, van aki ugyanúgy behozat ismerősön keresztül éles fegyvert, mondván Ő nem fog fizetné azért hogy agyturkász vizsgálja miért is van szükségre rá, pusztán azért hogy tarthasson otthon. Inkább elintézi kéz alatt.
A Magyar észjárás azért erősen hajaz az Ukrán, Román, Szerb, Szlovák gondolkodás módra, mint sem Finnre.
"Tiszetsség az idegen szó szerintem nekik."
Szlovák, román vagy gipsynek tetszik lenni?
"Szlovák, román vagy gipsynek tetszik lenni?"
szerintem egyik sem, hanem... "az"
#6! "Inkább ügyeskedő, nem nagyon tudok olyan munkahelyet, ahol ne lopnának." Szerinted az ügyeskedö azonos a tolvajjal?
Kérdezö! Szerintem ügyeskedö csak éppen nem megy neki. Meg fogalomzavaros (föleg ha magárol van szo) és mint a #6 is irta már a tolvajlást is inkább ügyeskedésnek nevezi. Pedig észre kellene venni a különbséget!!!
Ezt is pontozd le, mert Amerika csak tévedhet:
"Ha egy magyar ember utánad megy be a forgóajtón, akkor is előtted fog kijönni." /Ámerikánus közmondás/
Azaz egyértelműen ügyeskedő a magyar és néha törtető is, bár sok mindenben egyszerűen csak feladja, vagy nem is lép semmit, ezért lehet könnyen kihasználni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!