Mit gondoltok ezekről? Titeket is meg lehetne ilyenekkel tartani?
Mindenképpen
Nem csak fizetés számít, hanem a hangulat, az hogy az ember minden nap ideggel vagy örömmel megy dolgozni.
Több munkahelyen dolgoztam és igen pozitív volt az egyéb juttatások. Pl az egyik irodában 10-en voltunk mindenféle irodisták. a cég kb 300 sajtá embert meg egyrakat alvállakozot alkalmozott, így rengetegen jártak az irodába. Volt egy kisebb hütünk amit azért vettek, hogy a csokink meg ne olvadjon. Az iroda vezetö vette tele(dugig) havonta 1x céges pénzböl, és ide bárki bármikor bele nyulhatott, akár egy munkás is feljöhetett és vehetett belöle. A munkásoknak volt sörautomata, ami nagybani áron adta nekik a sört, de csak kizárolag munkaidö után ihattak. Heti 1x össze jöttek és a tulajok is sokszor leültek hozzájok és sokáig söröztek.
Mikor karácsonykor ezer millió céges ajándékokat kaptak a fönökök, akkor legtöbb mindent nem vitték haza hanem mi az irodisták oszthattuk szét magunk között. Volt köztük sok reklám ajándék, de azért akadt pl bosch szerszámkészlet, meg egyéb igazán értékes dolgok is.
pl itt nem volt teljesen fixmunkaidö. Ha reggel késve értem akkor délután tovább maradtam. Ha délután sokat kellett dolgoznunk, akkor egyszer pénteken elöbb elmentem. Pl a falunka volt fesztiválja minden évben, és ekkor egyy délután az egész cég kivonult együtt...
Na most azt nem fejtem ki bőven hogy a bérezéssel mindenhol gondok vannak, főleg olyan munkakörökben ahol szakmunkásként dolgozik az illető vagy csak sima gyártósori össze szerelő vagy csak egyszerű kisegítő minimálbérért stb... stb...
Valóban kevés a jó szakember mi nálunk is jelenleg én vagyok az egyetlen aki jól dolgozik, jól tudja kezelni a készülékeket tudja is hogy mit csinál és én merek belevágni olyan dolgokba amiket eddig nem csináltam és maximum papírról tudom hogyan kell. Na most a fizu nálunk is igen kevés, én fiatal vagyok szüleimnél élek, eddig célom az volt hogy legyen állásom itt helyben mert szüleimet is segítenem kell otthon a házimunkák terén, meg én alapból nem tudok kirepülni a fészekből, igaz külföldre mehetnék de a honvágy miatt nem bírnám. Ha messzebb költöznék jó állás miatt azzal még gondom nem lenne, csak ugye az anyagiak amik közbe szólnának, ameddig egyedül lennék.
Na most az én munkahelyemen a főnököm jó fej, szabit akkor ad amikor tényleg szükségem van rá, és nem akkor amikor ő azt úgy gondolja. A munka idő nálunk 8 óra de néha van 12 óra is, azt mindig úgy oldjuk meg hogy ha egy mód van rá előtte megbeszéljük és megkérdezi kinek mikor van kedve hozzá, főleg ha nem extra sürgős munkáról van szó. De azt a túlórát meghálálja igaz sajnos nem fizet agyon minket, de cserébe ha nincs úgy munka vagy időben végzünk akkor ad egy kis kimenőt azzal hogy 10-20 perccel előbb elmehetünk munkából. Munka közi szünet nálunk papíron 20 perc abba van a kaja idő, meg minden. De rugalmasan van kezelve ha épp két munka között vagyunk mindig pihenünk, nem méri stopperrel meddig pihenünk, tehát ha a 20 perc kaja szünet 30 percre csúszik nem harapja le a fejünket, főleg ha kész vagyunk a munkával. Szünetet akkor tartunk amikor akarunk, nincs megadva hogy pontosan mikor megyünk kajálni ha úgy alakul akkor fél 8 kor eszünk ha másképp akkor fél 9 kor, nincs időhöz kötve. Akinek problémája van azt általában elszokta engedni főleg ha valakinek mondjuk 10 órakor jön a telefon hogy el kell mennie sürgősen, vagy ha előtte való nap behívják időpontra valami ügyintézéssel kapcsolatban azt a főnök mindig elengedi és lecsúszhatja vagy ha épp valakinek 1 órával előbb kell elmennie akkor őt elengedi és le is igazolja tehát nem megy se a munkabér se a szabadság rovására. Amikor szombati ledolgozási napok vannak az rugalmasan van kezelve, addig dolgozunk amég be nem fejezzük de elvárja hogy minimum 6 órát bent legyünk, ha nagyon mehetnékünk van mert 5 óra alatt végeztünk akkor szemet huny az eltávozásnál. Utazási költséget nem fizet hanem van nálunk sofőr aki a bejárósokért elmegy autóval annak fizeti az üzemanyag költségét így biztos hogy mindenki be ér időben, és nincs az hogy késik mert nem jött a busz vagy valami más dolog miatt. Akik helyben vannak ők maguk oldják meg az utazást persze gyalog vagy bicajjal, én motorral járok vagy gyalog, nagyon ritkán autóval ha munka után rögtön el akarok menni valahova.
Nálunk általában a rugalmasság az amivel ott lehet tartani az embert, megszakadni nem kell, senkit nem hajt senki. A fiatalokat főleg a pályakezdőket is úgy fogadják hogy nem vágjuk bele rögtön a mély vízbe hanem fokozatosan mutatjuk meg nekik mit mikor kell csinálni, mit hogyan és nem ugráltatjuk őket minden apró vacak miatt. Nálunk egyedül az adminisztrációs munka az ami szigorúan van véve és azt nagyon kéri mindennap, mindenki csak a saját dolgával foglalkozhat papír ügyben nincs az hogy más írja meg helyette és ő csak az aláírását adja.
Pfff... kövezzenek meg, de engem mindig is a pénz motivált.
Nem mindegy, hogy valahol 250ezret, vagy 400ezret keresek (most váltottam, ugyanaz a munkakör).
A 250ezres helyen volt csocsóasztal, italautomata, karácsonyi buli 4 csillagos szállodában, ingyen kávé-tea-sütemény az ebédlőben, évente 1-2 csapatépítő, kötetlen munkaidő.
A 400-ason kötött munkaidő, egy szál kávéautomata, évi egy karácsonyi buli, kétszer annyi meló mint az előző helyen.
De mivel a munkahelyemre nem szórakozni járok be, és marhára hidegen hagy, hogy most van-e karácsonyi buli, vagy éppen kanapék, meg csocsóasztal a pihenőszobában, ezért megéri több pénzért dolgozni. Egyetlen célja van az olyan cégeknek, ahol úgymony "kinyalják a seggét" az embernek munkaidőben: NE AKARJ HAZAMENNI, ÉREZD JÓL MAGAD. Tehát többet termelj. Nekem ez a véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!