Magyarországon ennyire jól megy?
Egy cikk ihlette a kérdést:
Miért van az hogy más állítólag gazdag népek megeszik a párizsi jellegő kajákat, mint pl. németeknél a Leberkäse, pirosra sütve, vagy pl. Wurstragout (megfelel a virslipörköltnek).
Meg lyoner néven kb ugyanazt lehet kapni németeknél is. Annyi hogy némelyikbe van pisztácia, de alapból nincs.
Ezeket akár egy siemens-konyhán adják és megfelel az embereknek.
Nálunk meg csak fintorognak a rántottpárizsi hallatán, vagy a virslipörkölt a "szegény nyugdíjasok" étele.
"Ha egy német vagy egy osztrák elé odaraknád azt, amit Magyarországon párizsinak neveznek"
Azért a párizsinak vannak kategóriái. Természetesen nem a tesco gazdaságos párizsira és virslire gondoltam. Egyszer valaki hozott olyant, kóstoló után próbálkoztunk a kutyának adni, láttam szegényen hogy mit gondol. De nem ette meg.
Egyébként a németek, főleg a keletiek a "Senfeier"-t (mustárostojás) is 6 pofára eszik, szerintem a magyar meg attól hányna.
"Egyébként a németek, főleg a keletiek a "Senfeier"-t (mustárostojás) is 6 pofára eszik, szerintem a magyar meg attól hányna."
Mint már említve lett, a németek a pacaltól okádnának. A franciáknál meg a csiga az ínyenc falat.
Na, akkor most ki a király gyerek? Vagy olyan nehéz megérteni, hogy kultúrafüggő, hogy ki milyen ételt szeret?
Még a kutyám is sértésnek vette, amikor adtam neki.
Ugyanez van a virslivel. Hiába, az állatok ösztönösen megérzik, mi a sz*r.
„Bayrischen Leberkäse“ bestehen zu über 80 % aus Schweinefleisch. Die restlichen Zutaten bilden Wasser, teilweise Speck, Salz, weitere Gewürze
(A bajor Leberkäse összetevöi: 80% disznóhús, víz, szalonna, só, füszerek)
Schinken-Lyoner: Zutaten / Inhaltsstoffe:
71% Schweinfleisch, 8% Rindfleisch, Trinkwasser, 4% Paprika, Speisesalz, Gewürze.
(Lyoner - azaz a németországi "párizsi" - összetétele: 71 % disznóhús, 8% marhahús, víz, paprika, só, füszerek.
Wiener Würstchen Zutaten: Schweinefleisch (84%), Trinkwasser, Nitritpökelsalz/Kochsalz
Bécsi virsli: disznóhús 84%, víz, pácsó, konyhasó
Azért ha ezeket összehasonlítod a megfelelö maygar termékek összetételével, akkor egyböl feltünik, hogy annak ellenére, hogy kinézetre hasonlóak, az összetételük egész más, a német termékekben nincs semmiféle szemét vagy nem odaillö adalék.
azért mert te fricc földön élsz, nem kell a magyarokat lealacsonyító lenéző duma.
másrészt meg ki nem szarja le ezeket a cikkeket?
abszolút nem tükrözi a magyarok álláspontját néhány komment.
és ha tükrözné is, akkor is neked mi közöd ahhoz, hogy egy csóró koszos magyar mit eszik meg és mit nem?
egyed raklap számra a gazdag barátaiddal a parizert, mert te megteheted, és legyél boldog.
"egyed raklap számra a gazdag barátaiddal a parizert, mert te megteheted, és legyél boldog."
Csabi te barom.
"Még a kutyám is sértésnek vette, amikor adtam neki.
Ugyanez van a virslivel. Hiába, az állatok ösztönösen megérzik, mi a sz*r." - a legdurvább az, mikor a hangyák kikerülik a lepotyogott kaját...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!