Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon ennyire jól megy?

Magyarországon ennyire jól megy?

Figyelt kérdés

Egy cikk ihlette a kérdést:

[link]

Miért van az hogy más állítólag gazdag népek megeszik a párizsi jellegő kajákat, mint pl. németeknél a Leberkäse, pirosra sütve, vagy pl. Wurstragout (megfelel a virslipörköltnek).

Meg lyoner néven kb ugyanazt lehet kapni németeknél is. Annyi hogy némelyikbe van pisztácia, de alapból nincs.

Ezeket akár egy siemens-konyhán adják és megfelel az embereknek.

Nálunk meg csak fintorognak a rántottpárizsi hallatán, vagy a virslipörkölt a "szegény nyugdíjasok" étele.

2015. okt. 16. 20:21
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

"Ha egy német vagy egy osztrák elé odaraknád azt, amit Magyarországon párizsinak neveznek"

Azért a párizsinak vannak kategóriái. Természetesen nem a tesco gazdaságos párizsira és virslire gondoltam. Egyszer valaki hozott olyant, kóstoló után próbálkoztunk a kutyának adni, láttam szegényen hogy mit gondol. De nem ette meg.

Egyébként a németek, főleg a keletiek a "Senfeier"-t (mustárostojás) is 6 pofára eszik, szerintem a magyar meg attól hányna.

2015. okt. 16. 21:43
 12/18 anonim ***** válasza:
76%

"Egyébként a németek, főleg a keletiek a "Senfeier"-t (mustárostojás) is 6 pofára eszik, szerintem a magyar meg attól hányna."

Mint már említve lett, a németek a pacaltól okádnának. A franciáknál meg a csiga az ínyenc falat.

Na, akkor most ki a király gyerek? Vagy olyan nehéz megérteni, hogy kultúrafüggő, hogy ki milyen ételt szeret?

2015. okt. 16. 21:52
 13/18 anonim ***** válasza:
4%

Még a kutyám is sértésnek vette, amikor adtam neki.

Ugyanez van a virslivel. Hiába, az állatok ösztönösen megérzik, mi a sz*r.

2015. okt. 16. 23:26
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

„Bayrischen Leberkäse“ bestehen zu über 80 % aus Schweinefleisch. Die restlichen Zutaten bilden Wasser, teilweise Speck, Salz, weitere Gewürze

(A bajor Leberkäse összetevöi: 80% disznóhús, víz, szalonna, só, füszerek)

Schinken-Lyoner: Zutaten / Inhaltsstoffe:

71% Schweinfleisch, 8% Rindfleisch, Trinkwasser, 4% Paprika, Speisesalz, Gewürze.

(Lyoner - azaz a németországi "párizsi" - összetétele: 71 % disznóhús, 8% marhahús, víz, paprika, só, füszerek.

Wiener Würstchen Zutaten: Schweinefleisch (84%), Trinkwasser, Nitritpökelsalz/Kochsalz

Bécsi virsli: disznóhús 84%, víz, pácsó, konyhasó

Azért ha ezeket összehasonlítod a megfelelö maygar termékek összetételével, akkor egyböl feltünik, hogy annak ellenére, hogy kinézetre hasonlóak, az összetételük egész más, a német termékekben nincs semmiféle szemét vagy nem odaillö adalék.

2015. okt. 17. 08:09
 15/18 anonim ***** válasza:
5%

azért mert te fricc földön élsz, nem kell a magyarokat lealacsonyító lenéző duma.

másrészt meg ki nem szarja le ezeket a cikkeket?

abszolút nem tükrözi a magyarok álláspontját néhány komment.

és ha tükrözné is, akkor is neked mi közöd ahhoz, hogy egy csóró koszos magyar mit eszik meg és mit nem?

egyed raklap számra a gazdag barátaiddal a parizert, mert te megteheted, és legyél boldog.

2015. okt. 17. 08:10
 16/18 A kérdező kommentje:

"egyed raklap számra a gazdag barátaiddal a parizert, mert te megteheted, és legyél boldog."

Csabi te barom.

2015. okt. 17. 08:47
 17/18 anonim ***** válasza:
8%

"Még a kutyám is sértésnek vette, amikor adtam neki.

Ugyanez van a virslivel. Hiába, az állatok ösztönösen megérzik, mi a sz*r." - a legdurvább az, mikor a hangyák kikerülik a lepotyogott kaját...

2015. okt. 17. 10:46
 18/18 anonim ***** válasza:
8%
En a vilag leggazdagabb orszagainak egyikeben elek mar majdnem 30 eve. es imadom a parizsit muszaj vagyok erte bemenni egy speci uzletbe mert prosciuttot azt konnyebben kapok mint parizsit azt cask egy lengyel/nemet boltban kapok. de az otthonit jobban szerettem. pl. imadom a rantott parizsit. es a virslivel ugyanez a helyzet . az is eleg draga de cask ok arulnak olyant ami majdnem olyan mint a regi Magyar virslik. azt hiszem ez a Magyar finnyassag ezeknel a dolgoknal hozza a "4 millio ehezot" meg a minosegi ehezes cimu baromsagot.
2015. nov. 14. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!