Kedves koncertekre járó, fiatal magyarok! Erről a cikkről mit gondoltok? (link)
Én is reagálnék az írásra, bár kicsit hosszabban, mint az előttem lévők.
2. bekezdés:
Ha valaki ismeretlenül ráköszön valakire, akkor ne lepődjön meg, ha az hirtelen nem tudja mi van. Nyilván azt hiszi, ismernie kéne valahonnan, de sehogy nem jut eszébe, honnan.
3.:
A töményitalos dal feltehetőleg az "A jó magyar pálinkának nincsen párja..." refréni Kárpátia szám lesz. Én számtalan kárpátia koncerten voltam már, de valahogy soha nem annál volt a legnagyobb "tombolás". Sőt, hirtelen nem is tudom mit kell tomboláson érteni. Az éneklést biztos nem, az ugrálást talán, a pogót meg sok helyen "tiltják" is. Ezen azt kell érteni, hogyha valaki elkezd pogózni, bejön pár kétajtós szekrény, és jobb belátásra téríti őket. Sok kárpátián volt ilyen (a kisebb helyszíneken). De mindenesetre sehol nem a pálinka volt a közönség kedvence.
"Kíváncsi vagyok, hogy egy esetleges éles helyzetben hány ilyen elszánt, harsány "magyar harcost" látnék viszont?"
Hát nyilván nem mindet, de innen sokkal nagyobb arányban lennének, mint a... szóval mint bármilyen más helyről.
4.:
Egyetértek. Ez sajnos így van, sokat hozzáfűzni nem lehet.
5.:
Az, hogy valaki a hátára teríti a zászlót, még nem bűn. A többi már érdekes. Biztos szólnék nekik, ha ilyet látnák (vagy segítenék felvenni a földről), de eddig még nem láttam ilyet.
6.:
Jóh, természetesen minden kárpátiára járó ember egy perverz, pedofil állat, akik a tömegben spontán erőszakolgatnak mindenkit.
Innentől már nem bekezdésenként reagálok rá. Érdekes a részegekről szóló leírás. A sok kárpátia koncertem közül csak egyszer találkoztam olyan igazán részeg emberrel, aki a hányás határán volt. Annak pedig a belépésnél a következőt tanácsolta a biztonsági ember: "Van még egy óra a koncertig, menj józanodj egy kicsit, mert így nem engedlek be. Annak semmit értelme, hogy bemész, aztán öt perc múlva kihozunk, és annyi volt a koncert."
Itt megjegyezném, hogy szerintem kicsit ellentmondásos a szöveg. 2009 őszi, vidéki kárpátia, ami az írás alapján beltéri. Hogyan lehetséges, hogy kimegy a szabadba részegeket nézni és ott van a koncert végén is, amikor "A jegy csak egyszeri belépésre jogosít fel."?
A fenti részegesdit pedig még nyári, szabadtéri rockfesztiválon se láttam. Voltak WC-k, így mindenki ott végezte a dolgát, nem az út szélén.
"Elnéztem ezt a sok csápoló embert. Nekem inkább birkának tűnt valamennyi."
Igen, egy koncert az közösségi élmény. Ezzel most meglepetést okoztam? Jó érzés ám, amikor ismeretlenekkel összekarolva énekeled a kárpátia számokat.
Mindent egybevetve:
Sok mindenben egyet is értek a cikk írójával. Ám szerintem szándékosan csak a rossz dolgokat emeli ki és nagyítja fel. Emellett még néhány dolgot ki is talál a hatás fokozásáért. Egy biztos: egy kárpátia koncert nem ilyen.
Egyetértek én is a cikkel. Sokan, akik úgymond "nemzeti érzelműnek" tartják magukat, azt sem tudják mi fán terem egyáltalán az ideológia, amit oly lelkesen hangoztatnak. Véleményem szerint ezek a koncertek inkább hasonlítanak valami állatkertre, tele szánalmas emberekkel, akik nem nagyon különböznek a vad punkoktól. Lerészegednek, hánynak, satöbbi.
A magyar zászlóról szóló részhez nem tudok érdemben hozzászólni, mert én nem értek egyet ezzel a jobboldalisággal. Egyszer voltam a barátommal egy ilyen koncerten (ő hungarista) de végig hátul álltunk a kérésemre, nem rúgott be, hányta szét magát, meg a felsorolt dolgok... szóval ebből kiderül, hogy vannak itt is kivételek és normális emberek!
19/l
Teljesen elvakult az egész írás!
Eleve nem abból indul ki, hogy végül is egy rock koncert.
A rock koncertek pedig egy kicsit mindig, egy kicsit alkohol gőzösek, és túlfűtöttek. De nem is értem hogy mit is várnak a nemzeti tizenévesektől " hogy felejtsenek el fiatalnak lenni"? Még csak néhány éve lett a fiatalságnak egy követhető életérzés a választható opció, a nemzeti színű karszalag, a nagy Magyarország póló stb.
Fel kellene fogni az emberek egy nem így szocializált részének, hogy nem az volt normális ahogy ők élték a nemzet semleges életüket fiatalon. Az hogy ők amerikai és angol zászlós pólóba jártak, és ciki lett volna magyarba bújni egy koncertre. Nagyon helyes hogy exponenciálisan kezd kialakulni a fiatalokba a szemlélet, hogy magyar vagyok és büszke! Ezek a fiatalok a maguk tini felfogásába beépül ez a nemzet akcentus, és az ő életüket már huszon és harminc stb évesen is kísérni fogja.
Az az, az életfelfogásuk változik, komolyodnak, de a magyarságtudat már szárra szökött bennük.
Tudom hogy ez nem nagyon tetszik az internacionálén nevelkedett és a nacionalizmus csíráját is elítélőknek, de szerencsére ez van! Nekem nincsenek hasonló ruháim, de nagyon örülök hogy a mai fiataljaink egyre szélesebb rétegének nem ciki, hanem egy őszinte életérzés megmutatni hogy magyarok!
ha a figura pártfüggetlenül-politikamentesen írta volna a cikkét, akkor azt mondanám, hogy igaza van. De így. Semmi köze a cikknek ahhoz, hogy a fiatalok le vannak csesződve és piálni hányni szexelni, stb járnak ilyen helyekre. ehelyett ő ki akarta hozni, hogy nah a "nemzetiek".
kampányidőszak van emberek. szánalmas az egész.
A válasz megírásának időpontja: ma 09:47
Szerinted a cikk írója melyik párt megbízásából írta a tapasztalatát? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!