Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hallottam Vona beszédét a...

Hallottam Vona beszédét a mezőgazdaságról, külföldi nem vehet Magyar földet?

Figyelt kérdés
A kérdésem a következő.Idejön, megnősül, gyereket nemz a Magyar nőnek, akkor a felesége és a gyerek nevére annyi földet tud venni jogilag, amennyit nem szégyell.Akkor mi változik az elvben?Mivel házas, jogilag váláskor fifti-fifti az osztozkodás.Arra is kíváncsi lennék, milyen föld alapú támogatás lesz, gépvásárlási támogatás lesz és az EU-n kivűl, hova adjuk el a terményt ahol pénzt is tudnak érte adni?
2010. márc. 15. 20:42
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:

Vegyen a felesége nevére, ha elválnak a föld marad!

Hol a gond?

2010. márc. 15. 20:48
 2/23 anonim ***** válasza:

ha jól tudom még most sem vehet külföldi. ezen nem szeretnének változtatni.

mellesleg te azt hiszed, hogy minden külföldi idejön és majd beházasodik az isteni magyar föld érdekében?

2010. márc. 15. 20:48
 3/23 anonim ***** válasza:
Neis vehessen de a magyart kötelezni kellene a föld megmüvelésére,mert felénk nagyon sok az elhagyott föld,tele parlagfüvel
2010. márc. 15. 20:50
 4/23 anonim ***** válasza:

Azért ez nagyon könnyű kijátszani.

Külföldi idejön, felbérel egy embert, hogy vegyen magyarként földet azt ennyi. Vagy egy magyar céggel földeket vetet, aztán mikor lehet földhöz jutni, akkor megveszi a magyar céget.

Vagy egy magyar emberrel alapíttat egy céget, persze a háttérből mindent ő pénzel, és akkor ugyanúgy bármit tud a földdel csinálni, mintha az övé lenne.

Stb.

2010. márc. 15. 20:53
 5/23 A kérdező kommentje:
Könyörgöm!Csak olyan írjon véleményt, aki ért a mezőgazdasághoz, vagy abban dolgozik!Saját érdekemből érdekel, mert külföldi a főnököm, de a paraszt újgazdag honfitárs, a Bmw 745d-vel villogó volt munkaadóm ezerszer rosszabb mint a mostani!Nem ellen beszélek, hanem az érdekel miért kell ez, mert az én főnököm nem tud évszámokat a királyokról, ahogy én sem, de ellet, fej, vet, arat, hegeszt, kamionozik, tárgyal és utálja a semmittevő embereket, akik nem találják meg a munkát maguktól, legyen akár fajtája béli is.Nem is vett földet, mert nem is lehetett, ennyi.
2010. márc. 15. 20:57
 6/23 anonim ***** válasza:
Ha itt nemz gyereket magyar nőnek gyerekestől lesz kibaxva meg nőstől. xD
2010. márc. 15. 20:58
 7/23 A kérdező kommentje:
20:53!Látom Te érted a kérdés lényegét.
2010. márc. 15. 21:00
 8/23 anonim ***** válasza:

Komolyan nem értem, mit paráztok folyton ezen a földeladáson. A fenébe is, NEM KÖTELEZŐ eladni a földet! Jön bárki, hogy megvenné x összegért, a tulajdonos meg egyszerűen annyit mond, hogy NEM és kész. Marad a föld.

Most akkor mi ez a nagy aggály?

Meg ha még el is adják, akkor mi van? Elvinni nem tudják, mindenképp itt fog maradni, és miután ezerszer költségesebb - és abszolút értelmetlen is - külföldi munkásokat odaköltöztetni, hogy műveljék meg, nyilván ugyanazokat fogják foglalkoztatni rajta, akik addig is művelték, hisz' azoknak tapasztalatuk is van benne. Tehát még munkahelyek sem szűnnek meg. És ha most a nyereség külföldre vitelével jönnétek, akkor mondjátok, nem azon sírnak folyton a gazdák, hogy gyakorlatilag tiszta ráfizetés, amit csinálnak, és nem ők követelnek mindig több állami támogatást? Milyen nyereségről lehet itt beszélni egyáltalán? Ha meg a befektető nyereséget tud varázsolni abból, ami eddig veszteséges volt, akkor azt a profitot meg is érdemli, én azt mondom.

2010. márc. 15. 21:00
 9/23 anonim ***** válasza:
Értem én hogy baromi rendes a főnököd. De vegyen földet otthon. Hidd el hogy egyik ország sem felhőkre épült...
2010. márc. 15. 21:01
 10/23 anonim ***** válasza:
Mitől lett volna veszteséges? szerinted a szidónak mért erre földre fáj a foga? Mert a világ legjobban termő földje a Kárpát Medence. Látom mezőgazdaságban nem nagyon vagy otthon :)
2010. márc. 15. 21:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!