Hallottam Vona beszédét a mezőgazdaságról, külföldi nem vehet Magyar földet?
Vegyen a felesége nevére, ha elválnak a föld marad!
Hol a gond?
ha jól tudom még most sem vehet külföldi. ezen nem szeretnének változtatni.
mellesleg te azt hiszed, hogy minden külföldi idejön és majd beházasodik az isteni magyar föld érdekében?
Azért ez nagyon könnyű kijátszani.
Külföldi idejön, felbérel egy embert, hogy vegyen magyarként földet azt ennyi. Vagy egy magyar céggel földeket vetet, aztán mikor lehet földhöz jutni, akkor megveszi a magyar céget.
Vagy egy magyar emberrel alapíttat egy céget, persze a háttérből mindent ő pénzel, és akkor ugyanúgy bármit tud a földdel csinálni, mintha az övé lenne.
Stb.
Komolyan nem értem, mit paráztok folyton ezen a földeladáson. A fenébe is, NEM KÖTELEZŐ eladni a földet! Jön bárki, hogy megvenné x összegért, a tulajdonos meg egyszerűen annyit mond, hogy NEM és kész. Marad a föld.
Most akkor mi ez a nagy aggály?
Meg ha még el is adják, akkor mi van? Elvinni nem tudják, mindenképp itt fog maradni, és miután ezerszer költségesebb - és abszolút értelmetlen is - külföldi munkásokat odaköltöztetni, hogy műveljék meg, nyilván ugyanazokat fogják foglalkoztatni rajta, akik addig is művelték, hisz' azoknak tapasztalatuk is van benne. Tehát még munkahelyek sem szűnnek meg. És ha most a nyereség külföldre vitelével jönnétek, akkor mondjátok, nem azon sírnak folyton a gazdák, hogy gyakorlatilag tiszta ráfizetés, amit csinálnak, és nem ők követelnek mindig több állami támogatást? Milyen nyereségről lehet itt beszélni egyáltalán? Ha meg a befektető nyereséget tud varázsolni abból, ami eddig veszteséges volt, akkor azt a profitot meg is érdemli, én azt mondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!