Miért félnek az európai emberek a GMO növényektől, amikor a jövő bennük van, sőt a GMO állatok és emberek kifejlesztése is csak jót tenne?
Nem lenne jó, ha olyan tehenek lennének a jövőben, amik nem tudják elkapni a kergemarhakórt? Olyan kutyák, amik nem veszhetnek meg?
Nem lenne jó, ha az embereknek nem nőne bölcsességfoga, vakbele, amikor csak a baj van vele, ha valami félremegy?
Nem lenne jó, ha a levágott karod egyszerűen visszanőne?
A GMO annyit jelent, hogy átalakítjuk egy élőlény DNS-ét, hogy necsak arra legyen képes, amire a természetes kiválasztódás az emberi intelligencia közbelépése nélkül megalkotta.
A mostani finom borszőlők kinemesítése a keserű, kicsi vadszőlőből is afféle GMO, csak még nem molekulaszinten. Gondolom nem baj, hogy lehet kapni finom bort, szőlőlevet.
A kutyák háziasítása is primitív GMO-nak, fogható fel. Gondolom nem baj, hogy nem vérszomjas farkasokat tartunk az udvaron...
Szóval arról van szó, hogy az eddig is, már a paleolitikum óta tartó folyamatot, amivel egyes élőlényeket és saját magunkat is átformáljuk, hogy jobb minőségű legyen az életünk.
Ha levinné a vonat a lábatokat, gondolom sorba állnátok a lábnövesztő génterápiára, nempedig felcsatolnátok valami robotlábat, bármennyire is fejlett...
Én is szívesen megkavartatnám a kérdező gyerekeinek DNS-ét.
Bevállalod?
Mert hülyék és fogalmuk sincs miről van szó. Szerintem elég beszédes: tedd fel ezt a kérdést tudományok kategóriában, és szinte mindenki egyetért, hogy nem kell félni. Tedd fel politika kategóriában, és mindenki szerint gyűlölni kell a szemét GMO-kat.
Ez nem egy tudományos kérdés Európában hanem politikai. És ennek megfelelően a politikai elit végletesen beszél róla, a buta ember végletesen értelmez mindent. Olyanokat mondanak itt, hogy ilyen meg olyan kísérlet, de mondjuk azt senki nem tudja, hogy 1987 óta termesztenek nagyipari méretekben egyes GMO-kat. Amit azon kísérletezni kell, azt már nagyon-nagyon régen kikísérletezték. Semmilyen gyógyszert, semmit nem tesztelnek 30+ évig. Rengeteg GMO van, amiről már egyértelműen kimondhatjuk, hogy hosszútávon sem okoz semmilyen kárt az embernek.
De GMO=démon, úgyhogy senki nem fogja ezt meghallani és senkit sem fog érdekelni.
"Mert hülyék és fogalmuk sincs miről van szó."
Ja, ennek ellenére az egész életükben GMO-val etetett egereken még mindig öklömnyi daganatok nőnek, de téged ez egyáltalán ne zavarjon, ez tök mellékes dolog.
"Rengeteg GMO van, amiről már egyértelműen kimondhatjuk, hogy hosszútávon sem okoz semmilyen kárt az embernek. "
Szerintem az "egyértelműen" és a "hosszútávon" ilyen fiatal technológia esetén nem szerepelhet egy mondatban.
az emberek mindig bizalmatlanok az új dolgokkal.és ahogy már írták is korábban,a mellékhatások nem egyértelműek.
idővel így is,úgy is le lesz az emberekkel nyeletve..haha,szószerint.és lehet,hogy még a "mi" időnkben.
Jajjj, nem bírtam ki hogy be ne írjak, aztán most kénytelen vagyok baromságokkal foglalkozni....
"Ja, ennek ellenére az egész életükben GMO-val etetett egereken még mindig öklömnyi daganatok nőnek, de téged ez egyáltalán ne zavarjon, ez tök mellékes dolog."
Helyesen: VANNAK olyan GMO-k, amik ezt okozzák. És vannak amik nem. És amik ezt okozzák, azokról ki lehet mutatni, aztán szépen visszavonják őket. Pont ahogy minden mással is működik a világban kivétel nélkül. Tudtad, hogy van olyan autó aminek a motorja robbanásveszélyes? És ezért be akarod tiltani az ÖSSZES autót, ugye?
De nyilván egy vagy pár esetről mind a több ezer kereskedelmi forgalomban is évtizedek óta kapható GMO-ra remekül lehet általánosítani, ugye?
De már csak onnan is tudhatjuk hogy baromságot beszélsz, hogy a GMO termelés az utóbbi 20 évben a SZÁZSZOROSÁRA nőtt. Ha mind rákot okozna, azt kicsit észrevettük volna. Mondjuk az USA nem létezne, mert mindenki meghalt volna rákban, hiszen ott sok növénytípusnak már több mint 90%-át adják GMO növények.
Na, röviden: a GMO általánosságban nem okoz rákot. Pont.
"Szerintem az "egyértelműen" és a "hosszútávon" ilyen fiatal technológia esetén nem szerepelhet egy mondatban."
Ömmm...
Mármint olyan fiatal, hogy a 60-as évek óta kísérleteznek, és mint írtam 1987 óta nagyban forgalmazzák?
Idősebb technológia, mint bármi ami a telefonodban van még akkor is ha valami jó régi nokiát használsz. Olyan "fiatal" technológia a GMO mint a műanyag fröccsöntés, és akkor még az aksikról nem is beszéltünk. És félsz naponta a zsebedbe rakni? Nem hát.
Szinte mindegyik gyógyszer amit ma használnak idősebb sok GMO-nál, az aszpirin kivételével meg talán még van egy-kettő. És azokat beteg emberek ereibe nyomják. De tíz év tesztelés bármilyen gyógyszerre elég. De több tíz év ipari méretű termelés után a GMO az még "fiatal". Szerintem te menj vissza egy barlangba, ne használj olyan fiatal találmányokat mint az ajtó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!