Szerintetek melyik párt nem jut be a következő parlamentbe?
Ezt most még nehéz megtippelni is. Ha azt vesszük, hogy 2014-ben ezek önállóan be se jutottak volna, akkor első körben őket mondanám:
Együtt – a Korszakváltók Pártja
Magyar Liberális Párt
Párbeszéd Magyarországért
A Demokratikus Koalíciónál és a Lehet Más a Politikánál rezeg a léc, de szerintem a Fidesztől és az MSZP-től el fognak szívni annyi szavazót, hogy ott legyenek.
2018-tól a parlament így fog kinézni (nem pontos százalékok, csak arány, SZERINTEM):
Jobbik - 35%
Fidesz - 25%
MSZP - 5%
LMP - 15%
DK - 10%
PM/Együtt/egyéb ilyen pártok összesen a maradék %
Előzőnek. Mondjuk azért az MSZP ennél a saccolt 5-nél népszerűbb...az lmp-nél meg a dk-nál biztosan. A legutóbbi választásokon is ez volt, meg a felmérések is ezt mutatják, az MSZP stabil harmadik.
Szerintem ugyanazok a pártok fognak bejutni a parlamentbe, mint legutóbb csak más felosztásban. Kétséges, hogy a FIDESZ szerez-e a kormányzáshoz szükséges többséget, vagy koalícióra kell lépnie valakivel. A Jobbik nem sanszos a többségre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!