A külföldön élő magyarok félnek, hogy pár éven belül a migránsok elveszik a munkájukat?
Ha csak a jelenlegi tempóval haladunk (de ez a szám folyamatosan nő) napi 10 ezer migráns lépi át a német határt. Ez egy évre számolva 3-4 millió migráns, 3 év múlva kb 10 millió migráns. Ezek többnyire tanulatlanok és egyszerű munkára alkalmasak, akárcsak a magyar kivándorlók zöme. (Kivételt képeznek a mérnökök).
Ez adhat okot félelemre?
Nem. Orvostanhallgató vagyok :D
Egyébként a legnagyobb képmutatásnak érzem a gondolatot is.
Ha kimegyek külföldre dolgozni a jobb megélhetésért, akkor én sem vagyok több, mint "gazdasági bevándorló". Milyen jogon szidjam azt, aki még nálam is sz*rabb körülmények közül próbál egy élhetőbb helyre költözni?
Szóval a problémát ettől függetlenül értem, azonban ha a kérdésre igen a válasz, az szerintem képmutatás.
Vegyél vissza aranyom!
Egyrészt nem te vagy az orvos, hanem apukád, úgyhogy ne okoskodj ebben a témakörben.
Másrészt végzős orvostanhallgató vagyok, többször voltam kint hosszabb-rövidebb ideig külföldi gyakorlatokon (főként Németországban), illetve nem egy olyan ismerősöm van az egyetemen (rezidensek/szakorvosok), akik a #6-os válaszoló által már leírt módon próbálnak boldogulni, ráadásul van hosszabb ideje kint dolgozó orvos ismerősöm is.
Szerinted ha sz*rba se néznének minket nyugaton, akkor ilyen mértékű lenne az elvándorlás?
Nem tudom, hogy édesapád mire alapozta a véleményét, de ez akkor sem az általános tapasztalat.
Egy jó szakembert nagyon megbecsülnek kint.
Ok, szétoffoltuk ezt a témát :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!