Az emberi életet miért értékelik annyira túl az EU-ban?
Véleményem szerint az kelet-ázsiai, amerikai szemlélet sokkal realisztikusabb.
Nem kellene minden emberi életet egyenlőként kezelni.Mivel nem az.
Akik bűncselekményt követnek el, az ő életük nem ér(hetne) annyit, mint, aki ártatlan.
Ennek kapcsán ott van az amerikai halálbüntetés, mely az USA államainak felében érvényben van, hasonló a helyzet Kelet-Ázsiában is.
Emellett, az USA-ban a magántulajdon védelme is sokkal fontosabb, mint az EU-ban.
Itt tojnak rá, hogyha ellopják a kocsidat.Az USA-ban, a menekülő tolvajt is lelőhetik a rendőrök.
Sőt, a saját ingatlanod területe felett is te rendelkezel, ha jön a betörő lepuffanthatod.
Nem értékelik túl, csak a politikailag érintettek, bevándorlók életét értékelik túl. És nem csak az életüket, de pl nálunk még egy kamuesésért is 7 évvel fenyegettek.
Svédországban napi/heti szinten történnek brutális gyilkosságok, amiket 99,99%-ban bevándorlók követnek el, muszlimok és feketék, csak ezekről nem írhatnak az újságok. Nagyon erős cenzúra van. Itt a gyk-s válaszolók többsége burokban él és azt hiszi amit nem írnak meg a troll hírportálok, nem sugároznak le a magyar propaganda televízió csatornák, az meg sem történik. Nekem vannak ismerőseim odakint, borzalmas állapotok vannak.
Egyetértek a kérdezővel.
Fontos az egyenlőség és a szabadság, de amikor kikerülhetetlen hogy valakinél ez csorbát szenvedjen (lásd: bűnöző vs. áldozat), akkor nem a bűnőzőt kell védeni.
Az 1-es idióta máris kezdi a cenzúrázott sajtó meg a "svéd gettó"-ról szóló kamudumát.
Valójában inkább ők élnek szellemi burokban megnézik, hogy mennyire kell "rettegni" pl. a kuruc és hasonszőrű kanálisok mondják meg nekik és utána fennen hirdetik azt, hogy a vidék Magyarországán például milyen "cigányterror" van. Pedig rohadtul nincs.
Nem csak Svédország. Ugyan ez a helyzet Párizsban, Londonban, Brüsszelben (stb.) is.
Csak nekem konkrétan ott él egy rokonom svédben, és ő tőle hallom az infót. Pl. nemrég egy 23 éves svéd lányt gyilkoltak meg a körzetében, és az albérletében élő muszlimok egyikét fővádlottként elő is állították. De a sajtó egy mukkot sem ír az esetről. Mindent megtesz a liberális kormány, hogy az ilyen ügyeket teljes mértékben eltusolja.
De tudom... amit nem ír meg a trollfoci az meg sem történt :D
Én is hallottam már ilyen sztorikat. Németországból és Franciaországból is. Leírni nincs kedvem, mert nagyjából egybecseng az első válaszolóval.
3: Ennyire azért nem kéne őket védened... Mi az okod rá? Menj el pár napra Marseille-be és sétálgass este az utcákon, kíváncsi leszek utána a véleményedre.
"Csak nekem konkrétan ott él egy rokonom svédben, és ő tőle hallom az infót. Pl. nemrég egy 23 éves svéd lányt gyilkoltak meg a körzetében, és az albérletében élő muszlimok egyikét fővádlottként elő is állították. De a sajtó egy mukkot sem ír az esetről. Mindent megtesz a liberális kormány, hogy az ilyen ügyeket teljes mértékben eltusolja."
Jó, de attól, hogy a sajtó nem ír róla, csak híre megy, nem? Legalább a környéken élők tudnak az egészről és ha máshol is teljesen átlagos az ilyesmi, akkor ők is tudnak róla. Akkor miért ennyire tejbetök mégis a lakosság?
Azért mert ott nem lehet szidni a bevándorlás politikát, teljesen más világ, nem úgy mint itt, hogy teli torokból káromkodnak a kocsmában a bevándorlókra. Ott egy mákszemnyit sem lehet előítéleteskedni, mert kirúgnak a munkahelyedről és bíróságra is kerülhetsz, ha nyilvánosan kifejezed a nemtetszésed.
ma 11:49
Szerintem ne egy olyan országot fikázz a rendszeréről, aki fényévekkel van mind gazdaságilag, mind társadalmilag és mind politikailag előttünk, na meg sok magyar kivándorló új hazája Svédország...életedben nem tetted be a lábad Svédországba, de még a közelében sem, és egy fotelből hátradőlve magyarázod itt, hogy oda kint mi megy...az értelem...
"fényévekkel van mind gazdaságilag, mind társadalmilag és mind politikailag előttünk"
Gazdaságilag igen, de arról szerintem nem mi tehetünk, hogy nem volt szerencsénk a világháborúkkal és az 50 év kényszerű kommunizmussal ami leépítette a gazdaságot.
Társadalmilag és politikailag sokkal-sokkal fejletlenebbek, én jártam már sok nyugati országban, brutális nagy ellentétek és feszültségek vannak, össze sem lehet hasonlítani kelet-Európával. Hamarosan ki fog durranni a lufi és össze fog omlani a nagy nyugati jólét víziója. 5-10 évet adok és nyugatról fognak ide menekülni a polgárháború miatt.
"Gazdaságilag igen, de arról szerintem nem mi tehetünk, hogy nem volt szerencsénk a világháborúkkal és az 50 év kényszerű kommunizmussal ami leépítette a gazdaságot."
Amiről te beszélsz, annak 25 éve vége.
Ennyi idő alatt Németország és Japán gazdasága a II. világháború utáni, porrábombázott állapotokból a világ élvonalába került.
Ócska dolog a szocializmussal takarózni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!