Miért nem működött a "bécsi cukrászda" modell? Miért fordítva sült el a dolog, és a nyugati multik árasztották el az országot?
Senkit nem ismerek akinek vállalkozása lenne nyugaton. Alapvetően kétféle embert ismerek, aki kint él, a legalja munkát végző "mosogató"-kat (ezek vannak többen) és csúcsértelmiségit (villamosmérnök, orvos).
Az viszont tény, hogy Magyarországon a legjobban a nyugati nagyvállalatok működnek, akik itt nagyon olcsón tudnak foglalkoztatni munkást, és a helyi vállalatokat tönkretették.
Biztos jól jártunk mi az EU-s csatlakozással? Átvert minket az állam annak idején a sohasem látott horderejű propagandájával?
"A külföldi vállalkozó ismerősödnek meg gratulálok, nyitott egy könyvelő irodát, hűha."
Senki nem mondta szerintem, hogy essél hasra tőle, főleg, mivel nem is neked szólt a válasz, hanem a kérdezőnek, mert hogy szerinte csak magyarok mosogatók meg orvosok vannak külföldön. Mindenesetre a hűha könyvelőirodája tuti jobb megélhetést biztosít neki, mint bármit, amit te itt csinálsz.
Nem tagadom, hogy jobban él, mint én.
Én arra gondoltam, hogy van pár ismerősöd, ők is kisvállalkozásban nyomják.
Ez semmi, ha az országot nézzük.
Magyarul, nem mi magyarok tettük magunkat oda, hanem a külföldi nyomult be ide ezerrel.
Erre mondtam, hogy a bécsi cukrászda csak egy mézes madzag volt.
"Magyarul, nem mi magyarok tettük magunkat oda"
De amúgy ez kinek a hibája? Ez attól nem mézes madzag, meg átbäszás, hogy nem él valaki a lehetőségekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!