nem értem miért ne olvashatna akár mit is attól hogy vallásos valaki
2010. márc. 14. 00:17
2/37 anonim válasza:
Attól még hogy vallásos, nem kell, hogy hülye legyen.
2010. márc. 14. 00:25
3/37 anonim válasza:
Attól még, hogy a Jobbik vallásos, Vonának nem kell annak lennie. Amúgy is csak a keresztény erkölcs a fontos nekik szerintem, bár ezt fura egy valláson keresztül véghezvinni, de egyébként is ma már minden gondolkodó ember ateista, valószínűleg Vona is.
2010. márc. 14. 00:27
4/37 anonim válasza:
Lakossági fórum - - > megkérdezed
Jobb ötletem nincs, nem látok bele a Gábor fejébe.
2010. márc. 14. 00:31
5/37 anonim válasza:
Ha egyetért Nietzsche gondoltataival, akkor nem lehet vallásos, pláne nem keresztény. Nietzsche ugyanis teljes mértékben kersztényellenes volt, pláne az élete vége felé (lásd pl. Az Antikrisztus). Nem hiszem, hogy Nietzsche követője lenne, vagy ha igen, akkor az, hogy a keresztény értékrendet propagálja, csak kamu.
2010. márc. 14. 00:34
6/37 anonim válasza:
A legegyszerűbb lenne ezt tőle magától megkérdezni. Tudomásom szerint ő nem szokta hangoztatni a vallásosságát (persze a kötelező adjonazistenezésen kívül).
2010. márc. 14. 00:39
7/37 anonim válasza:
Én meg úgytudom Hamvas Béla Scientia Sacra című könyve a kedvence, és azért a nagy magyar tradicionalista filozófus nem éppen Nietzsce párja. Egyébként meglepődtem, mikor ezt olvastam a honlapján, mármint Hamvas Bélát és épp ezt a könyvet, én is nagyon szeretem.
A kereszténység pedig egy bonyolult állapot. A vallásosságnak, vagy annak, ki mennyire nyitott ezen szférák felé, nagyon sok szintje és útja-módja van. Az öreg nénik akik a szentek előtt borulnak le és Pascal logikus kereszténysége, Szent Tamás Első Mozgatóba vetett hite és Spinoza Egyetlen Szubsztanciája, Hamvas Béla könyve az Egyről mindmind ugyanúgy a keresztyénséghez tartozik, kinek-kinek értelmi képességei és lehetőségei függvényében.
2010. márc. 14. 01:12
8/37 anonim válasza:
Mit olvasson? Nők Lapját?
2010. márc. 14. 01:12
9/37 anonim válasza:
Azért, mert olvasol valamit, még nem kell egyetértened vele.
Ha elolvasod a Mein Kampf-ot, attól se leszel náczi. Sőt, ha a Bibliát olvasod el, az se varázsol belőled automatikusan keresztényt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!