Lehet hogy László Petra fogta (volna) az első terroristát? És a libsi sajtó egy terroristát vett a védelmébe?
A szíriai kurd Demokrata Unió Párt (PYD) közleménye szerint az al-Kaidához köthető szíriai al-Nuszra Front tagja volt Oszama al Abd al Mohszen, a férfi, akit László Petra, az N1TV operatőre elgáncsolt, vagy legalábbis kísérletet tett rá a röszkei határnál.
@ 10.:
Ennyire futotta?...
Bizonyítékokat, érveket, cáfolatokat írj. Már ha tudsz.
Csak azért derült ez ki róla, mert ő az első "menekült", aki nálunk nagy nyilvánosságot kapott.
Inkább tanulságos az eset, lehet, ha másikat rúgott volna meg, akkor is ugyanez lett volna, valaki felismerte volna valahol.
A fekete alapon fehér betűkkel írt saháda (magyarban nincs rövid á, de értelemszerűen a-val jelölöm) valóban nem az an-Nuszra zászlaja, hanem az al-Qá'idáé. Az mennyivel jobb!
A Nuszra Front zászlaján még szerepel a szervezet neve is: Dzsabhat an-Nuszra. Magyarul mindenképpen dzsihádista zászlóról van szó.
Természetesen nem támogatom, amit az újságíró nő tett, de aki szerint ezeket a vallási fanatikusak be kell engednünk, az mentálisan sérült.
@ 13.:
Józan ésszel EGYETLEN olyan ember sincs, aki szerint a vallási fanatikusokat be kellene engedni. Én még nem is olvastam sehol sem ilyen "nyilatkozatot", sem a GYK-n, sem sehol máshol.
Az infót köszi a zászlóról, egy lépéssel közelebb kerültünk a "megoldáshoz". :)
„Józan ésszel EGYETLEN olyan ember sincs, aki szerint a vallási fanatikusokat be kellene engedni. Én még nem is olvastam sehol sem ilyen "nyilatkozatot", sem a GYK-n, sem sehol máshol. ”
Itt kezdheted: [link]
Mellesleg napi több ezer ember teljes kivizsgálása még uniós szinten is lehetetlen. Ergo aki azt javasolja, hogy engedjünk be mindenkit, az elősegíti a terroristák beszivárgását. Persze, nem tagadom, a migránsok között vannak szegény menekültek. Ahogyan takfiri terroristák is, és én például nem szereném, hogy bárki a környezetemből terrortámadás áldozata legyen. Igen, számomra a közbiztonság fontosabb, mint az, hogy XY Törökország/Libanon/Jordánia helyett Európában tengethesse menekültként a napjait.
Ami szerencse, hogy a többség egyetért velem. Ha Németország annyira szeretné őket, az ő döntésük. De mi nem szeretnénk, hogy rajtunk keresztül haladjanak át. Egyébként még mielőtt bárki megvádolna rasszizmussal meg hasonlókkal: tudok arabul, vannak arab barátaim, valamint szívesen utazom időről-időre a Közel-Kelet biztonságosabb országaiba.
Akár hogy is van:
Elég ciki lesz az urgenek ha bebizonyosodik a dolog
A مجاهد (mudzsáhid) jelentése: dzsihádista, vagyis az a személy, aki vallási megfontolásból harcol az iszlámért. Tény, hogy a NYT megjegyzi, hogy ez gyakori kifejezés, amelyet az összes szunnita frakcióra alkalmaznak. A kulcsszó: szunnita. Ezek a csoportok egytől-egyig vallási megfontolásból harcolnak a kormányerők ellen, ergo dzsihádisták ők is. Ha szekuláris frakció híve lett volna, valószínűbb, hogy a محارب (muhárib), azaz harcos vagy más, hasonló kifejezést használták volna. Arról az aprócska tényről meg —úgy néztem — nincs is szó a cikkben, hogy az al-Qá'ida zászlaja díszelgett a profilja felett.
Hogy tagadja? Persze, nem akarja elveszteni az új munkáját. Egyébként valószínű, hogy soha nem is fog kiderülni, hogy pontosan milyen szerepet játszott az emberünk a szíriai — nem éppen — polgárháborúban. De az gyanítható, hogy rengeteg hozzá hasonló gyanús alak áramlik be, és mi képtelenek vagyunk őket ellenőrizni. Fenntartom abéli nézetemet, hogy aki a bevándorlást ilyen mértékben és módon támogatja, az mentálisan sérült.
További szép estét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!