Lehet hogy László Petra fogta (volna) az első terroristát? És a libsi sajtó egy terroristát vett a védelmébe?
A szíriai kurd Demokrata Unió Párt (PYD) közleménye szerint az al-Kaidához köthető szíriai al-Nuszra Front tagja volt Oszama al Abd al Mohszen, a férfi, akit László Petra, az N1TV operatőre elgáncsolt, vagy legalábbis kísérletet tett rá a röszkei határnál.
nem is ez a lényeg...
Nem értem, ha ez a László Petra dolog úgyis csak a "libsi sajtó" által felfújt valami, minek rugóztok rajta ennyit?
(Félre ne értsetek, én egyik oldal tagjait sem erősítem, csak kérdezem.)
"nem egy terroristát vett a védelmébe, hanem egy embert"
Ti nem érzitek, hogy ez mennyire torz? Nem védem meg azt a nőt, tényleg durva, amit csinált. De hogy csak emiatt állást kap az elgáncsolt férfi (akit Németországban találtak meg), a gyerek pedig Cristiano Ronaldóval vonul be egy meccsre... erős túlzásnak érzem. Kirakják őket a kirakatba, és mutogatják szándékosan, kampányszerűen.
Lehet, de nem valószínű.
Engem tényleg érdekel az igazság, de bizonyítékot még nem láttam.
Így pedig a következő a helyzet:
1. A mandiner utolsó bekezdésében írtak nagyon is igazak lehetnek.
(Az utolsó mondat viszont nem: a profil jelenleg is él.)
2. Jó lenne tudni, hogy a PYD mivel bizonyítja az állításait.
3. A PYD Wiki-oldala:
Idézem az egyik "érdekes" mondatot:
"The party is affiliated with the Kurdistan Workers' Party (PKK), which is listed as a terrorist organisation by Turkey, the United States, the European Union and NATO."
4. A férfi FB-profilján látható zászlót (= a régi szír zászlót) minden kormányellenes csoport használja, így ez semmit sem bizonyít.
5. A borítóképen NEM az Al Nuszra zászlója volt látható, hanem csak az ún. sahada, amit minden muszlim ismer.
Az Al Nuszra zászlóján ugyanis van még további írás is:
(Nem tudom, mit jelent, de jelen esetben nem is fontos.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!