Azok akik a menekülteket be akarják engedni Európába, azok miért akarják? (Kérem csak azok válaszoljanak akik be akarják engedni őket)
Az a baj, hogy ha válaszolok, akkor hamar nulla pontos válasz lesz belőle és eltűnik. Szóval, tessék gyorsan elolvasni, mielőtt a trollok ki nem töröltetik!
Sztem Európa nem lesz rosszabb hely attól, ha idejön néhány millió ambiciózus ember.
Aki mindent egy lapra feltéve eljön a háború sújtotta hazájától 3000Km-re egy jobb élet reményében, az mindent meg fog tenni ezért a jobb életért.
orvos akar lenni (vagy már most is az), mérnök, tanár, mi egyéb. jól akar élni és hajlandó ezért tenni is.
Ezek az emberek ambiciózusak. Pont olyanok mint azok akik naggyá tették Európát, akik miatt most azok vagyunk akik.
Ezek az emberek hasznunkra válnak. És ami a legjobb, nem kell őket megszereznünk, maguktól adják magukat, ingyen!
Ennyi. Most pedig indul a visszaszámlálás: 100%, 85%, 40%, 0%....
Ugyan olyan hétköznapi átlag emberekről beszélünk mint Te vagy én, vagy a szomszédaink, és így tovább. A menekültek között számtalan tanult, diplomás, jó szakmunkás ember van, ambíciókkal és álmokkal. Sajnos köztük is ott vannak azok az emberek akik agresszívak, nem tisztességesek, de pont ahogyan ötven ultra miatt nem fogom az egész fradi szurkolótábort kizárni a mérkőzésről, úgy pár száz indulatokat gerjesztő menekült miatt több tíz/százezer menekültet sem.
Ez a saját véleményem, a tények pedig azok, hogy a menekültek az EU lakosságának 0,11 %-át teszik ki. Magyarán elenyésző. Ez azért is fontos adat, mert a legtöbb ember azt gondolja, hogy a most érkezettek miatt, majd mindenhol a szír népcsoportok fognak többségbe kerülni, de ez butaság. Természetesen egy integrálódni nem akaró emberrel szemben én magam is felszólalnék, és irányt mutatnék, hogy ha valami nem tetszik, akkor merre induljon haza, de megint csak azt tudom mondani, hogy pár száz buta ember miatt nem ítélhetünk meg több ezer/tízezer embert, aki ráadásul még rá is szorul a segítségre.
Gondoljunk bele, hogy mi magunk hogyan járnánk el a helyükben! Letelepednénk e a szomszédos Törökországban egy már így is megtelt menekülttáborban, ahol nincs lehetőség semmire, a gyerekek nem tudnak iskolába járni, az emberek pedig csak vegetálnak, vagy pedig elindulnánk Európába, egy olyan országba, ahol tudjuk a visszajelzésekből, hogy lesz munka, a társadalom el fog fogadni, és lesz lehetőség egy rendes életre nekem, és a családomnak is. Én biztosan az utóbbit választanám.
Én lehúztam velük néhány hetet. Úgy láttam, sok a művelt tanult ember közöttük. Már csak azért is mert aki otthon is csóró volt, az nem tud eljutni idáig. Nincs rá pénze!
Tudod fura érzés amikor mérnökök, meg tanárnők állnak sorban nálad élelemért, vagy használt cipőért.
Mert, ha nekem a hazámat lebombáznák, és 2-4 éve sátortáborban kéne élnem, ott ahol se iskola, se munka, akkor én is felpakolnám a családomat, és elindulnék arra ahol jövöképem lehet. Ahol a gyerekeim tanulni tudnak, és dolgozni.
2-4 év elegendö idö arra, hogy lássák a menekültek, nincsen jövöjük, se ott ahol most vannak, és se a volt országukban.
Hiába kapnak élelmet és ruhákat, az jövöt nem ad nekik.
Ezért is a céljuk németország és nem magyarország, mert táborban laktak már pár évet, így olyan ország kell, aki munkát ad nekik.
Ha a németeknek bejön az integráció(és eddig élvonalban vannak a világban az integrációval, nem jellemzö németkre a gettok), akkor ezzek az emberek kb 2 év alatt beilleszkednek. Lesznek mindig köztük is lusták, és a ellenzöik is.
Èn németországban élek, és itt nem látják ilyen komornak a dolgot, habár vannak akik ellenzik a neonácik, gyujtogatnak is, de remélhetöleg ezek kevesebben vannak.
Köszönöm a válaszokat. Ment mindenkinek a zöld kéz.
Szerintetek milyen ötlet lenne az, hogy valahogy EU-s összefogással Szíriában kéne rendet tenni, élhető körülményeket.
6-s válaszoló vagyok.
Ez azért nem megy, mert szíriában régóta nincsen rend. Talán soha nem is volt. Mindig több népcsoporthoz tatozott, közben lett egy diktatúra(ami meglepö de elöre lendítette az országot), és jött az iszlám állam is, így nem csak két fél háborúzik, hanem több népcsoport.
Kb 1 hónap alatt a náto kitudna füstölni ott mindenkit. De ezt nem teszik, mert mi lesz ha megszünik a háboru? Kinek lesz joga ott élni?
Hagyják magukra?: akkor ugyan az lesz mint most, mert megint csak mindenki magáénak akrja.
Adják vissza a diktatúra kezébe?: diktatúrát ellenzik a nyugatiak
Vagy legyen békefentartás amerikai katonákkal?: az sok pénz és még midnig az alap probléma nincsen megoldva, hogy kihez is tartozik az ország egyes része.
szét darabolni az országot? de kinek van joga megmondani, hogy melyik rész kihez tartozik? nincsenek éles határok, így nem lehet tudni, hogy a mohamed háza melyik részre is esen.
Szóval ezért nincsen ott béke, és ezért nem látják a szíriaiak, hogy lenne ott jövöjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!