Akik védik a menekülteket mit tudnak a kultúrájukról, szokásaikról, az iszlámról?
Ez most olyan kérdés, hogy ha én védek egy Amerikait, mit tudok a Függetlenségi háborújukról.
Nem azért kell védeni mert muszlim, én például nem hiszek semmilyen vallásban, tehát magát az embert veszem figyelembe, ha sajnálom akkor adok nekik pénzt.
En külfldön élek és itt volt egy darabig egy kurd barátnöm, majd egy török(muszlim), de aztán sajna elköltöztem 200km-re és nem tartottuk a kapcsolatot. De a kurd szuper teát tudott fözni, én meg szülinapi tortát segítettem neki sütni. A muszlim meg hihetetlen süteményekkel várt minket kávéra, és ott láthattuk a haját is.
Sokat nem. De emberiségböl segítek nekik, mert egy iszonyat évek vannak mögöttük és most ide jöttek segítségért, én pedig segítek nekik.
Ami nagyon fontos, ha én ugyan ebben a helyzetben lennék, nekem is jól esne ha a világban valaki segítene rajtam.
Amit te teszel másokkal azt várd el, hogy veled is megtegyék. Ès ne attól várd a segítséget akinek segítettél, mert a sors mással fog megjutalmazni.
Kérdező, a kérdés abszolút indokolt!
Szerintem nagyon hiányos, felemás ismeretekkel rendelkeznek, és valóságértékelésük és a biztonsággal kapcsolatos felfogásuk is felemás, torz. Olyanokat tartanak egyenrangú embernek pc-ségből és tévesen értelmezett humanitásból, akikről nem tudja, hogy ez a felfogás kölcsönös-e. Fel sem merül bennük, hogy van esély rá, hogy olyanokkal állnak szemben, akik az ő emberbarátságból fakadó segítőkészségüket időlegesen kihasználják, majd kultúrájuk, vallásuk kizárólagossága által vezettetve viszonosság, és békés együttélés helyett az életükre törnek. Nem arról van szó, hogy ne legyenek segítőkészek, de legalább számoljanak a valóságos kockázatokkal - segítsenek ésszel! Gondolom a vad oroszlánt sem simogatják, hogy megadják neki ugyanazokat a jogokat mint amiket házi macskájuk élvez.
Jártam többször is Törökországban, Jordániában, Egyiptomban. Egyiptomban van egy barátom is, akinél megszoktunk szállni a családdal, ha megyünk nyaralni (ez összesen eddig 3 alkalom volt).
Minden muszlim országban ahol eddig voltam/voltunk, nagyon kedvesek voltak velem/velünk. Isteni kajákat főznek, szeretnek teázni, kávézni, és qrva sokat dohányoznak :D Soha nem volt velük bajom, Isztambulban pl. a mecsetekben bemehetsz kérdezni az imámtól, lehet velük beszélgetni, vallásról, bármiről. Ők jó emberek. Vallásosak, naponta 5x imádkoznak, ha éppen nem tudnak, akkor este bepótolják a napközben kihagyottat.
Nekem, és a családomnak személy szerint sosem volt konfliktusom velük. Az itthoni török döneresekkel is jól megtalálom a közös hangot, elég csak néhány szót törökül mondani nekik, és máris mosolyognak rád.
És amit tapasztaltam (hangsúlyozom, személyes tapasztalat): nagyon tiszták, mivel alapból mosakszanak minden ima előtt, minden nap 5x megmossák a kezüket, lábukat, fülük mögött, arcukat.
Nyugodtan szavazzatok le. A véleményemet és a tapasztalataimat mondtam el.
"Ha munkaerőre van szükségünk akkor az ukránok, oroszok, vagy balkániak között kell válogatni."
De nincs. Magyarországon nem azét van mindenhol munkaerőhiány, mert nincs arra képzett szakember, hanem mert a fidesz annyit ellop, hogy a munkáltató képtelen a parasztot megfizetni.
volt egy arab barátnőd?
És még a haját is megmutatta? Ez Igen!!! :DDDDDD
Megfordítom a kérdést.
Akik utálják a menekülteket, azok mennyit tudnak a kultúrájukról? Nézd meg a válaszokat itt a gyakorin. Hányan gondolják, hogy Szíria Afrikában van, hogy az Iszlám Állam egy ország, hogy a muszlimok talpig lefüggönyözve feketében járnak, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!