Miért kell Körmendre 700 fős menekülttábor?
Miért pont Körmend?
Én ott lakok, de nem értem.
Semmi szükség itt erre, egy 11 ezres kisvárosban, főle,g hogy a hullám is elkerüli a várost.
Akkor meg?
Szerintem azért lesz ott, mert közel van az osztrák határhoz. Mivel nyílt tábor, a bevándorlók bármikor kimehetnek, ergo a határon is könnyen átszökhetnek. Onnantól meg oldják meg a problémát a szomszédok. :D
Gondolhatod egyébként, hogy én mennyire örülök ennek az egész migráns-helyzetnek itt lenn a déli határnál...
Utolsó, és mennyire érzed a helyzetet? Félni kell? Vagy?
Mennyire ér negatívan a mindennapi életedben?
Itt konkrétan (Szeged) egyelőre nem kell félni, meg nem megyünk olyan helyekre, ahol lehetnek - pl. állomás, állomás körüli erdős részek. Viszont ha tanyán élnék, vagy pár száz fős faluban, akkor azért aggódnék. Főleg, hogy kisgyerekkel vagyok itthon terhesen - nem is magam miatt félnék, hanem a gyerekeim miatt. Hallottam már, hogy bementek tanyákra, legutóbb pl. 50 fő táborozott le egy tanya területén, termést is vittek már el a környékbeli gazdáktól stb. Csak ilyesmikről nem szólnak a hírek, mert nem illik bele a cukigyerekes, szomorúszemű képekbe. És én még pár hónapja azon gondolkoztam, hogy kiköltözünk a városból tanyára vagy kis faluba. Ez egy darabig sajnos csak vágyálom marad. :( Szóval engem jelenleg ennyiben érint, meg a férjem hivatása miatt is. Remélem, nem jönnek be Szegedre, ha hidegebb lesz.
Debrecenben rosszabb lehet a helyzet, ott van befogadóállomás, állítólag eléggé ellehetetlenült a környék, de erről egy debreceni többet tudna mesélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!