Tényleg a menekültek jelentik ránk a veszélyt? Nem inkább az ilyen "emberek"?
10-es válaszoló:
Hosszú lesz, de kifejtem, mert értelmesen kérdeztél.
Egy szóval sem mondtam, hogy ez a helyzet ideális. Önkéntesként dolgozom egy ideje menekültekkel, és sajnos nehéz őket meggyőzni arról, hogy a regisztráció a javukat szolgálná, félnek, hogy a végén itt kötnek ki végleg (Dublin III.).
A menekültválság egy óriási politikai probléma és az EU-nak beletört a bicskája. Ki kell dolgozni és be kell tartani működőképes törvényeket erre a jelenségre. De ez nem a mi dolgunk, hanem a politikusoké. Mi maximum annyit tehetünk, hogy emberek maradunk. Nem kell mindenkinek segítenie, én elfogadom, hogy másképp gondolkodunk. Ott van például apám, aki tiszteletreméltó tanár és a legtöbb esetben adok a véleményére, ebben a kérdésben azonban teljesen másképp gondolkozunk: ő nem pártolja a menekültek befogadását, én meg még önkénteskedem is mellettünk. Ezzel nincs bajom, a videón látható "úriemberrel" van bajom, és a sok fotelnácival, akik csak a Facebookon keresztül osztják az észt.
Azt soha senki nem mondta, hogy egy hatalom ne lehetne egyszerre törvényes és emberséges. A kormány menekültellenes intézkedései egytől egyig kabaréba illőek voltak és egy célt szolgáltak: mesterségesen kreálni sokkal nagyobb bajt abból, ami már éppen elég nagy baj, azért, hogy indokolni tudja saját, rettegésalapú ideológiájából sarjadt belpolitikai üzeneteit, leszüretelje a sikeres gyűlöletkeltés gyümölcsét, aztán széttárja a kezét, és az Európai Uniót tegye felelőssé a saját nettó szemétkedéséért.
Az, hogy valaki humánus, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy liberális is.
Mélységes szégyenérzet van bennem Magyarország kormányának aljas és gyűlöletkeltő propagandája kapcsán. Szégyellem magam azokért az állapotokért, amelyek a hazánkba érkező migránsokat fogadják. Szégyellem magam az országban uralkodó közbeszédért, az emberség és az együttérzés általános hiányáért.
Egyúttal ragaszkodom ahhoz, hogy Európa csak azokat fogadja be, akik tisztelik értékeit, elfogadják törvényeit, elismerik lakóinak jogát szabadon választott életmódjukhoz. Jogot a miniszoknyához, a punk zenéhez és a vallásszabadsághoz.
De az esélyt megadnám annak, aki integrálódni képes/hajlandó. És igen, vannak ilyenek szép számmal.
"De az esélyt megadnám annak, aki integrálódni képes/hajlandó. És igen, vannak ilyenek szép számmal."
Pfff de bírom ezt... és miből élne ez az ember, mit csinálna, hol lakna? Nyelv? Oktatnád? Amikor a sajátjainkat is egyre kevésbé tudjuk a felsőoktatásba segíteni? Van halvány fogalmad, hogy az erőforrásainkból mennyit vonnál el ezzel a helybéliektől akik ezt egyébként kitermelik? Ilyeneken már gondolom nem agyalsz.
"Egyúttal ragaszkodom ahhoz, hogy Európa csak azokat fogadja be, akik tisztelik értékeit, elfogadják törvényeit, elismerik lakóinak jogát szabadon választott életmódjukhoz. Jogot a miniszoknyához, a punk zenéhez és a vallásszabadsághoz. "
4 éves gyerek beszél így, a határainkat se tisztelik, az eljárást befejezését nem várják meg, az alap normákat sem tartják be minthogy a szemetet ne ott dobd el ahol állsz, tudom erre te mint szakértő azt mondanád nincs hova tenni hisz te láttad, akkor elárulom hogy egy kulturált embercsoport egy helyre gyűjtené, persze ez csak olyanok akiknek van igénye arra hogy ne abba feküdjön.
Hogy várnád el, hogy a fent leírtakat neked morális alapon betartsák mikor ezekre még jogszabály sincs, sőt inkább a jogszabályok az ő kisebbségben lévő kultúráját fogják védeni majd. Szerintem sürgősen fújd ki a rózsaszín ködöt a fejedből mert így nem látsz semmit.
Az eredeti kérdésedre a válasz pedig, hogy az embercsempészet 2 év felfüggesztve ha nem büntetett előéletű, ha pedig van felfüggesztette is akkor hozzáadódig az előzőhöz, és azt is le kell ülnie ezzel együtt.
Szerintem a videó kamu, de ha még tényleg igazi is csak úgy árad belőle a balliberalizmus mocska.
"Nem inkább az ilyen "emberek"?" DE!
https://www.youtube.com/watch?v=7L3eSbpETf8
https://www.youtube.com/watch?v=sYMc8vySVNI
https://www.youtube.com/watch?v=PjghcDGGLyc&index=25&list=PL..
Én leginkább ezzel a véleménnyel tudok azonosulni. És megnyugtat, hogy ezzel nem vagyok egyedül. Szerencsére rengeteg jó ember van még az országban, akik nem fröcsögnek, nem gyűlölködnek, egyszerűen teszik a dolgukat, és segítenek, ahol tudnak. Ne aggódj, mi vagyunk többen, csak a fröcsögők hangosabbak, így sajnos tőlük zeng az ország.
Nem a menekültek jelentik a problémát, hanem az illegális bevándorlók TÖMEGE. A tömeg nem gondolkodik, nincs agya, viszont uszítható, fanatizálható. Csakúgy, mint a szlovák rendszámos nagymagyar fiatalember, aki állati bátor volt megfenyegetni a két magyar hölgyet, akik fölvettek a kocsijukba egy háromgyerekes családot.
Szomorú, hogy ilyen sokan vannak, akik nem a helyén kezelik a problémát.
Nem, én sem megyek ételt osztani egyik pályaudvarra sem, de nem is köpöm le azt, aki megteszi. Azt meg különösen nem, aki abban segít, hogy ez a tömeg mielőbb elhagyja kis hazánkat. Tudom, hogy ezzel sem oldja meg a problémát, mert nem is az ő dolga, de azzal sem lendít rajta, ha tétlenül nézi, pláne, ha védtelen magyar nőket fenyeget.
És igen, (egy korábbi hozzászólásra reagálva) tuti, hogy két nő azért vesz fel a kocsijába egy háromgyerekes családot, hogy aztán a fészen posztolhasson. Még véletlenül sem azért, mert egy nőnek, legyen akármilyen származású, állati nehéz és fájdalmas tétlenül nézni egy háromgyerekes anya zarándokútját az autópályán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!