Neked személy szerint mi a problémád a hazánkba érkező migránsokkal?
Nekem a legnagyobb problémám velük, hogy ezek az emberek koránt sem olyan jámborak, mint amilyennek mutatják magukat (ill. a média láttatja őket. Jó példa erre a vonatsínen fekvő család fényképe, akiket rendőrök ráncigálnak. Később kiderült, hogy a férfi maga lökte a sínre a feleségét, és pár hónapos gyerekét).
Nem törvény tisztelő emberekről van szó. Megtehetnék, hogy a határátkelőhelyen bejönnek, közlik menedékkérési szándékukat, és békésen kivárják, amíg az eljárás lefut. Nem ezt teszik. Törvénysértő módon özönlenek az országba, megszállják a Keletit, vonatokat foglalnak el, miközben ők mindenkit nagyon szeretnek, és ők a szegény áldozatok. De azért amikor a macedón határzárat kell áttörni, akkor áttörik.
Ma a munkahelyem ablakából néztem, ahogy legalább ezer ember végigvonult az utcán, mert épp azt találták ki, hogy elmennek Bécsbe gyalog. Ha éppen azt találták volna ki, hogy akkor most elfoglalják a Parlamentet, akkor azt tették volna. Egy ekkora tömeg komoly erőszak nélkül egyszerűen megállíthatatlan.
Ezt nem fogják fel sokan, mekkora veszélyforrás egy ekkora iskolázatlan, mindenre elszánt tömeg, akik még egyszer mondom, teljesen szabálytalan módon törtek be az országba.
Miért neked mi a problémád, kedves kérdező?
DE veled ellentétben én a kérdést kiterjeszteném a pillanatnyi helyett az általábanra.
Sajnos csak egy válaszoló vette észre, hogy nem csak a "jelenleg" létezik.
Az én bajom az, hogy nincs rendben semmilyen szempontból. Nincs semmi logikus, morális, filozófiai, egyáltalán semmi indoka a követelőzésüknek, hogy Európába akarnak áttelepülni.
Még ha nem is látnék egyetlenegyet sem, és úgy viselkednének, ahogy idegen országban tartózkodó idegennek kell, akkor is természetesen problémám lenne, hogy itt akarnak életteret foglalni maguknak.
Nem érdekel az sem, hogy beilleszkednének vagy sem, az se, ha fizetnének az elfoglalt élettérért, vagy sem,
nem szándékozom osztozni azon, amit az őseim rám hagytak. NEM rájuk. Nem értük dolgoztak, szenvedtek háborúkat, éhínségeket, nélkülözést.
Rendnek kell lennie. Mindent a helyére kell tenni, és az ő helyük nem itt van.
Sajnálom, de nekik kell megoldani az otthoni problémáikat, és azokkal, akikkel a bajuk van. Nem áthárítani másokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!