Az idősebbek részéről miért van ez a lenézés/szánalom?
Egyetemre járok (ezt már mától is hallottam amit leírok) most csinálom 22 évesen az utolsó évemet alapképzésen + lehet még 2 év mester. Erre az öregek ezt hallják hogy tanulok máris jönnek azzal, hogy ők már 16 éves korukban dolgoztak és milyen az már hogy még van aki tanul.
Meg a másik, hogy ugye egyetem mellet gyakornokként dolgozok a saját szakterületemen.van fizetésem is, ami nem is olyan rossz kb mindennel együtt 125-130 nettó, persze egy normális junior fizetéstől elmarad, tehát azt se mondhatják, hogy a semmiért vagyok ott. Erre megkérdezik, hogy mikor kezdem a munkát, mondom hogy 8-9 felé szoktam bemenni. Annyi erre a reakció hogy olyan későn megyek dolgozni??
Most azt várják el hogy már 17-18 évesen mindenki dolgozzon, reggel 6-ra járjon legkésőbb dolgozni és ne tanuljon, ne is akarjon többet, jobb munkát ?
Igen, teljesen más világban nőttek fel, és sajnos sokan nem tudnak/akarnak belegondolni a megváltozott helyzetekbe, egyszerűen arra áll rá az agyuk, amit megszoktak.
Ne foglalkozz vele, az élet minden területén lesznek, akik cs***getnek majd, mert szerintük „náluk van a bölcsek köve”, az ő útjuk az egyedüli igaz s üdvözítő.
Nekem pl. a családom a mai napig nem érti (pedig már 10 éve ez van), hogyan lehet, hogy otthonról dolgozom, hiszen „rendes ember” reggel bemegy, délután eljön a melóhelyéről. Próbáltam megértetni velük, hogy ma már a netnek köszönhetően elég sok alternatív munka van, és azt is, hogy nem kell ezt lenézni, mert szerintem sok irodista ismerősömnél többet dolgozom így, este, hétvégén is melózom… de nem értik, amolyan „művészéletnek” tartják. (Hozzáteszem, úgy látom hazánkban sok főnök is így gondolja.)
A lényeg: tanuld meg le***rni azokat, akik beszólnak, tényleg mindig lesznek ilyenek (pl. a gyereknevelésnél jön még ki az emberekből a mindentudó hajlam erősen).
'Orbán Viktor is megmondta, kétféle munka van.
Van a becsületes munka az iparban amivel olyan értéket termelsz ami kézzel fogható (pl. gyártósori operátor), és van a himi-humi svihák munka a szolgáltató szektorban (pl. közgazdász, jogász), ami nem termel kézzel fogható értéket.'
Télleg? Ezek szerint Orbánunk is lemaradt volna agyilag 40 évet?
Más: én is szolgáltató szektorban vagyok, információt nyújtok az érdeklődőknek, akkor én is himi-humi svihák munkát végzek? Kösz szépen, a nagyfőnök ezzel mindent elmondott magáról.
ma 17:36
ŐŐŐ a válaszolónál aki azt írta nagyon érezhető a szarkazmus.
Kérdező, ne legyél már ilyen lelki, hogy ki mit mondott, ha dolgozni akarnak az ő dolguk. Te tanulni akarsz, akkor tanulj. Mindenkinek az jár amit akar...
Hogy miért mondják? Mert nem állsz be az ő általuk diktált sorban, ezért!
'Mert az ilyen semmirekellő embereket senki sem szereti.'
Mióta semmirekellő az, aki tanul azért, hogy jobb helyzetet teremtsen magának?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!